دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
کوروش زارعی در گفت‌وگو با آنا:

هنرمندان تئاتر در دو سال اخیر فجیع‌ترین دوران زندگیشان را گذراندند/ تئاتری‌ها منبری‌های این مملکت هستند

بازیگر و کارگردان تئاتر معتقد است هنرمندان عرصه تئاتر در دو سال گذشته به دلیل بیکاری حاصله از کرونا شرایط فاجعه‌آمیزی داشتند و کسی به آن‌ها توجهی ندارد.
کد خبر : 659067
کوروش زارعی



به گزارش خبرنگار حوزه تئاتر گروه فرهنگ خبرگزاری آنا، در طول ماه‌های اخیر بسیاری از هنرمندان عرصه‌های مختلف از سختی‌های کار در دو سال گذشته و کمی‌کاریشان به واسطه بیماری کرونا گفته‌اند. گلایه‌هایی که گاهی توجهات را به سمت هنرمندان کم‌کار این دوران جلب می‌کرد و باعث می‌شد مدیران و مسئولان فرهنگی فکری به حالا آن‌ها بکنند و گاه، هیچ تفاوتی در زندگی حرفه‌ای و شخصی آن‌ها ایجاد نمی‌کرد و تنها نکته مثبت آن این بود که این هنرمندان پس از مطرح کردن گلایه‌هایشان کمی سبک‌تر می‌شدند و کنترل این شرایط برای آن‌ها راحت‌تر می‌شد.


در میان هنرمندان مختلف اما تئاتری‌ها بیشترین گلایه‌ها را داشتند و پر بیراه نیست که اگر بگویید در بین هنرمندان رشته‌های گوناگون هنرهای نمایشی، این دسته آسیب‌های بیشتری را متحمل شدند. چون عوامل تولید فیلم‌های سینمایی و سریال‌ها، بعد از کمی وقفه خیلی زود به سر کارشان برگشتند و با وجود گسترش پلتفرم‌های آنلاین، در عرض چند ماه سر پروژه‌های جدید حاضر شدند، اما با توجه به اینکه اجرای تئاتر نیاز به حضور فیزیکی مخاطب داشت و تماشاگر باید نفس به نفس بازیگر در سالن حاضر می‌شد، این موقعیت خیلی دیرتر از دیگر هنرهای نمایشی در اختیار اهالی تئاتر قرار گرفت.


این فاصله افتاد اوضاع را به شدت برای تئاتری‌ها سخت کرد. کمک‌های مادی و سبد کالایی که از طرف سازمان‌ها و ارگان‌های فرهنگی به این قشر داده شد نیز که به قدری ناچیز و بعضا غیراستفاده بود که بسیاری از هنرمندان این حوزه، قید آن‌ها را زدند و از هیچکدام از آن محصولات استفاده نیز نکردند. در این بین از سازمانی همچون حوزه هنری انقلاب اسلامی با توجه‌ای که به هنرهای نمایشی دارد انتظار می‌رود که توجه ویژه‌ای به این قشر داشته باشد، مخصوصا وقتی کسی همچون کوروش زارعی با سابقه خوب در زمینه بازیگری و کارگردانی تئاتر در سمت مدیر مرکز هنرهای نمایشی آنجا مشغول به کار است. به بهانه اوضاع بد بروبچه‌های تئاتر و حمایت‌هایی که از آن‌ها صورت نمی‌گیرد، با این هنرمند گفت‌وگو کردیم.


هنرمندان تئاتر در دو سال اخیر فجیع‌ترین دوران زندگیشان را گذراندند/ تئاتری‌ها منبری‌های این مملکت هستند


گلایه‌های تئاتری‌ها کاملا به حق است


زارعی در ابتدای سخنانش در مورد جایگاهی که هنرمندان تئاتر در آن به ایفای نقش می‌پردازند، گفت: به نظر من هنرمندان تئاتر وظیفه دارند به اخلاق، انسان و انسانیت بپردازند و در این مسیر نباید سمت ساخت آثار سخیف با دیالوگ‌های رکیک و میزانسن‌های نامناسب بروند. اگرچه تعداد نمایش‌هایی با این ویژگی‌های مبتذل‌گونه کم است و هنرمندان زیادی در تئاتر ایران فعالیت می‌کنند که چنین ویژگی‌هایی در آثارشان ندارند، اما متاسفانه هیچ توجهی به آن‌ها و زندگی سختی که در این روزها می‌گذرانند، نمی‌شود.


وی با اشاره به مسائلی که هنرمندان تئاتر در سال‌های اخیر عنوان کردند، گفت: گلایه‌هایی که هنرمندان تئاتر مطرح می‌کنند و کاملاً هم برحق است، فقط مربوط به زمان حال نمی‌شود. از سال‌های قبل بچه‌ها به طرق مختلف حرف زدند ولی متاسفانه کسی از مسئولان امر ترتیب اثر نداد. در دو سال اخیر که به دلیل همه‌گیری کرونا فجیع‌ترین دوران زندگی‌شان را گذراندند نیز این گلایه‌ها بیشتر شد چون اکثر آن‌ها مشکل کرایه خانه و مشکل معیشت داشتند. این مشکلات در این قشر به قدری زیاد بود که واقعا می‌توان گفت که جامعه تئاتری ایران مظلوم‌ترین اقشار فرهنگی و هنری کشور بودند.


وی با اشاره به عملکرد حوزه در زمینه ارتباط با هنرمندانی که با چنین مشکلاتی مواجه هستند، اظهار کرد: حوزه ارتباط خود را با هنرمندان همواره حفظ می‌کند اما شرایط واقعا دردناک است. به عنوان مثال چند روز پیش یکی از بچه‌های تحصیل‌کرده، خارج رفته، حرفه‌ای و کاردرست تئاتر به من گفت که در خرج یومیه خود مانده، استخدام جایی نیست و به دنبال یک کلاس آموزشی یا پروژه‌ای بود که در آن کار کند تا روزگارش را بگذراند. این آینه تمام نمای همه بچه‌های تئاتر است. واقعا نمی‌دانم چرا دولت‌ها در تمام این سال‌ها فکری به حال این قشر نکردند. من خواهشم از مسئولان دولت فعلی و نمایندگان کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی این است که فکری به حال هنرمندان حوزه تئاتر کنند تا از این شرایط خارج شوند.


وی با اشاره به ارزش جایگاه هنرمندان این حوزه اظهار کرد: تئاتری‌ها منبری‌های این مملکت هستند. البته نمی‌خواهم آن‌ها را با جامعه روحانیت مقایسه کنم، ولی همانطور که مقام معظم رهبری فرمودند، تئاتر منبر است، بلکه فراتر از منبر است. این افراد منبری‌های این جامعه هستند و باید کمک کنیم که کارشان را درست انجام دهند و جامعه را به مسیر درستی هدایت کنند و آن شأن جایگاهی که داشتند را به آن‌ها برگردانیم.




بیشتر بخوانید:


عزت‌الله مهرآوران: سوگوار تئاتر هستیم


تئاتر باید توسط تئاتری‌ها حمایت شود نه دیگران


دو سال کار نکردن برای یک هنرمند تلخ و غم‌انگیز است




هنرمندان تئاتر در دو سال اخیر فجیع‌ترین دوران زندگیشان را گذراندند/ تئاتری‌ها منبری‌های این مملکت هستند


همه باید از پرستویی حمایت کنند


وی با تاکید بر این مسئله که هنرمندان همواره نیاز به حمایت‌های درست دارند، به ماجرای پرویز پرستویی و حمایت‌های هنرمندان و مدیران فرهنگی از این هنرپیشه پس از ماجراهای اکران فیلم در امریکا اشاره کرد و گفت: حرکت پرویز پرستویی در ماجرای جلسه اکران آن فیلم کار درستی بوده و جامعه حرفه‌ای تئاتر، سینما، تلویزیون و مدیران فرهنگی و سینمایی ما باید تمام قد پشت ایشان بایستند. مگر می‌شود کسی مثل پرویز پرستویی هنرمند متر و معیار انقلابی این ممکلت، کسی که سال‌ها برای جمهوری اسلامی و دفاع مقدس کار کرده، با کسی مثل سردار سلیمانی کاری نداشته باشد؟ آدم‌هایی که در آن جلسه اکران خلل ایجاد کردند، افراد بیمار، معلوم‌الحال و مغرضی هستند.


وی در پایان صحبت‌هایش در رابطه با جایگاه پرستویی در هنر ایران گفت: شخصیت و وجاهت پرویز پرستویی برای همه معلوم است، احتیاجی هم نیست کسی راجع به این ماجرا توضیح اضافه‌ای بدهد. همه ایرانی‌ها چه در داخل و چه در خارج از کشور را می‌شناسند و برایش احترام قائل هستند. عملکرد او در طول این سال‌ها مشخص بوده و پرونده روشن و سفید این آدم کاملا معلوم است. به نظر من این ماجرا مصداق حرف مرحوم امام خمینی (ره) است که فرمود اگر دشمن از ما تعریف کند و ما را حمایت کند، یعنی یک جایی از کارمان می‌لرزد، ولی اگر آدم‌های مغرض با نظام به او حمله می‌کنند، پس حتما کار او درست است، عملکرد مناسبی داشته و تا به اینجا نیز درست پیش رفته است.


انتهای پیام/۴۱۷۳/



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب