دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
25 ارديبهشت 1401 - 13:03
در همایش «منجی‌گرایی در ادیان و مذاهب» چه گذشت؟

موعود؛ حرف دل شیعه و سنی/ انتظار؛ هویت‌بخش نیازهای معنوی جهان

همایش «منجی‌گرایی در ادیان و مذاهب» بین‌المللی برگزار شودمسئولان در همایش «منجی‌گرایی در ادیان و مذاهب» دانشگاه آزاد اسلامی واحد ایرانشهر منجی‌گرایی را اصل و خواسته شیعه و سنی عنوان کردند.
کد خبر : 658982
همایش منجی گرایی



به گزارش خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا از ایرانشهر، همایش منجی‌گرایی در ادیان و مذاهب در دانشگاه آزاد اسلامی واحد ایرانشهر برگزار شد.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان سیستان و بلوچستان در این همایش با بیان اینکه ۱۲۳ مقاله دریافت و در دو پنل ۲۰ مقاله ارائه شده است، اظهار کرد: پژوهشگران نیز چهار مقاله به این همایش ارائه می‌کنند.


اکبرزاده اضافه کرد: ادیان ابراهیمی و غیرابراهیمی به منجی و آخرالزمان ایمان دارند و در این زمینه عقیده مشترک دارند و این موضوع می‌تواند نقطه عطفی برای وحدت و معرفت‌افزایی این جریان الهی باشد.


وی عنوان کرد: ادیان آسمانی همواره سرشار از گفت‌وگو بوده‌اند و این ادیان ابراهیمی بر یک باور ایمان دارند و آن منجی‌گرایی است، یعنی فردی می‌آید و جهان را سرشار از عدل و داد می‌کند


منجی آخرالزمان در تمام ادیان با لقب موعود شناخته می‌شود


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان سیستان و بلوچستان تبیین کرد: به اعتبار این سخن در همه ادیان الهی انبیا و اولیا به آخرالزمان وعده داده‌اند و شخصیتی الهی را به‌عنوان آخرین فرد در مقام ولایت و رسالت الهی معرفی کرده‌اند که دارای ویژگی‌ها و جایگاه خاصی در دین‌شان است.


اکبرزاده یادآور شد: منجی آخرالزمان در تمام ادیان با لقب موعود شناخته می‌شود و در روزگاری که جهان پر از ظلم و جور است، ناگهان لطف خداوندی شامل حال بشر می‌شود و ظهوری اتفاق می‌افتد و مصلحی می‌آید و رهایی‌بخشی و انسانیت را به اوج می‌رساند و در امتداد تاریخ با ناملایمات و فشارهای گوناگون مبارزه و جریان تاریخ را عوض می‌کند.


وی متذکر شد: منجی آخرالزمان دولتی پایه‌ریزی می‌کند و معتقد است که با ظهور آن تبعیض‌ها برداشته می‌شوند و پرهیزگاری جای خودش را به تبعیض می‌دهد؛ اما مطمئناً در قانون روزگار کسانی هستند که این تبعیض‌ها را نمی‌پذیرند.


امام جمعه ایرانشهر هم تبیین کرد: انسان از آغاز خلقت نیاز به یک هادی و راهنما داشته و بهترین راهنما و منجی برای انسان‌ها پیامبر اسلام صلی‌الله علیه و آله و سلم و کلام خدا در قرآن مجید بوده و تأسی به احادیث و روایات معتبر می‌تواند راهگشای زندگی انسان‌ها باشد.


حجت‌الاسلام عیسی بزمانی تشریح کرد: اهل‌بیت علیهم‌السلام همواره جایگاه پیامبر اسلام صلی‌الله علیه و آله و سلم را حفظ و نقش منجی و نجات‌دهنده را در زمان خود ایفا کرده‌اند، در کتب اهل سنت مانند سنن ابن داوود نیز آمده که اگر یک روز از عمر دنیا مانده باشد یک نفر منجی می‌آید که حتماً از اهل بیت(ع) پیامبر صلی‌الله علیه و آله و سلم است.


وی خاطرنشان کرد: انتظار می‌رود همایش «منجی‌گرایی در ادیان و مذاهب» سال‌های آینده به صورت بین‌المللی و با حضور سخنرانان مطرح جهانی برگزار شود.


امام جمعه اهل سنت شهرستان ایرانشهر نیز بیان کرد: یکی از بهترین همایش‌هایی که می‌توان امروز با آن رفع ابهامات درباره منجی‌گرایی را انجام داد، همایش منجی‌گرایی در ادیان و مذاهب است.


مولوی کریم‌ زایی تأکید کرد: شیعیان و اهل تسنن همه بر سر سخنان احادیث و روایاتی که از سمت پیامبر آمده است از نظر عقیدتی اشتراک دارند و سخنان بزرگان مورد قبول مسلمانان جهان بوده و ظهور حضرت مهدی عجل‌الله تعالی فرجه‌الشریف در تمام تمام کتب اهل سنت نقل شده و موجود است.


رحمدل بامری معاون سیاسی و اجتماعی استانداری سیستان و بلوچستان هم مطرح کرد: ادیان افتخار دارند از منجی عالم بشریت استقبال کنند؛ چراکه ادیان به منجی عالم بشریت معتقدند.


شیعه و سنی در ایرانشهر نماد اتحاد و قومیت هستند


نماینده مردم ایرانشهر در مجلس شورای اسلامی نیز تبیین کرد: شیعه و سنی در ایرانشهر نماد اتحاد، اشتراکات و قومیت همبسته و همگرا برای ایران و جهان هستند و این زندگی مسالمت‌آمیز در کنار یکدیگر بدون دغدغه تفاوت‌های مذهبی از نشانه‌های رشد جامعه است.


عبدالناصر درخشان افزود: امروز در اثر جهالت مدرن بی‌تقوایی، بی‌پروایی و بی‌اخلاقی رو به فزونی است و فقط دین اعتقاد به مهدویت و منجی می‌تواند این خصوصیات ناشایست را تغییر دهد و به جای آن خصوصیاتی قابل ارزش و احترام در جامعه جایگزین کند.


حجت‌الاسلام محمدعلی قیصریان دبیر دبیرخانه مهدویت دانشگاه آزاد اسلامی مستقر در اصفهان هم عنوان کرد: سال ۱۴۰۰ دبیرخانه مهدویت دانشگاه آزاد اسلامی افتتاح شد و تلاش می‌کنیم سال‌های آینده این همایش به صورت بین‌المللی در استان سیستان و بلوچستان برگزار شود.


محمدعلی قیصریان مطرح کرد: هرچقدر در زمینه فلسفه منجی و مهدویت کار کنیم باز هم نظر و اندیشه‌های مختلفی را دریافت می‌کنیم.


پس از ارائه سه مقاله توسط مولوی رسولی‌زاده، الهی‌بخش گوری عضو هیئت علمی دانشگاه ولایت و هاشم گودرزی عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی ایرانشهر، گروه سرود دانش‌آموزان مدرسه ۱۳ آبان برای میثاق با آرمان‌های نظام مقدس جمهوری اسلامی، مقام عظمای ولایت و سردار دل‌ها شهید سلیمانی به ارائه سرود سلام فرمانده پرداختند.


در پایان همایش منجی‌گرایی در ادیان و مذاهب بیانیه‌ای صادر شد.


در این بیانیه آمده است: در عصری به سر می‌بریم که مدرنیته امروزه تمام ارکان جهان کنونی را در برگرفته و انسان امروزی در تلاطم بی‌معنویتی و بی‌هویتی کامل به سر می‌برد و عرفان، ایمان و آزادی زیرپوشش زور، زر و تزویر امروز پنهان مانده است.


در این بیانیه تأکید شده است: در این شرایط به ایمانی تازه نیازمندیم، ایمانی تازه که بشریت امروز را به عرفان و معنویت آزادی بکشاند و عدالت را برای بشر امروز بازتعریف کند و قبله حقیقی از آن آگاه شود.


فرهنگ منجی‌گرایی و مهدویت فرهنگی ایمانی و عرفانی است


در این بیانیه تبیین شده است: جمهوری اسلامی حاصل خون شهیدان و محصول چکیده، عصاره و زاییده عارفان بزرگ‌مردانی چون حضرت امام و مقام معظم رهبری در عصر حاضر است و توانسته مراد پاکدل‌های آگاه شود و در گام نوین انقلاب اسلامی با تکیه بر منجی‌گرایی و مهدویت که نیاز اساسی این قرن منتظر است به ایمان‌های تازه، ذهن‌های رویشگر و استعدادهای نوین در بستر عشق به مهدی صاحب الزمان رویایی تازه ببخشد.


در این بیانیه اضافه شده است: منجی‌گرایی حقیقت تازه‌ای است که پس از قرون و اعصار توانسته به قلب‌های آگاه و جان‌های روشن زندگی ببخشد، در واقع بشر امروز نیازمند منجی مهدی صاحب‌الزمان است که آثار همه انبیا و اولیای الهی و حضور عدالت گسترانه‌اش حضور همه انبیا و اولیا و اوصیا است تا جهان امروز گرفتار جهالت و عذاب دوری از معنویت نشود.


در این بیانیه تأکید شده است: فرهنگ منجی‌گرایی و مهدویت فرهنگی‌ ایمان و عرفان بوده و فرهنگ منجی‌گرایی، مهدویت و فرهنگ ایمان، آزادی، عدالت و همه نیازهای بشر امروز است که در فرهنگ زیبای انتظار خلاصه می‌شود.


در این بیانیه یادآوری شده است: انتظار حقیقت زیبایی بوده که هویت‌بخش همه نیازهای معنوی جهان براساس تکیه بر منجی‌گرایی و مهدویت است، جای ادیان، دل‌ها، جنگ‌ها و ایمان‌ها در کنار هم می‌تواند عصری نوین و معیشتی دگربار را رقم بزند؛ چراکه جهان در آخر به وارثان حقیقی خویش که مستضعفین زمین خواهد رسید.


در این بیانیه عنوان شده است: امروز نیاز حقیقی همه جوامع بگسترانیدن عدل و داد در صفحه گیتی است که این عدل و داد تنها با احیای حقیقت منجی‌گرایی زنده خواهد شد و برگزاری چنین همایش‌هایی براساس اعتقاد به چنین باور است، باوری که به عدالت و عدالت‌پروی بهایی جامع خواهد بخشید و زندگی بشر کنونی را از چنگال دجال‌صفتان ظالم رهایی خواهد بخشید.


انتهای پیام/۴۰۷۸/۴۰۶۲/



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب