برگزیدگان مهرواره هوای نو معرفی شدند/ تصفیه هوای فرهنگ با فعالیت هیئتهای مذهبی
به گزارش خبرنگار حوزه دین و آیین گروه فرهنگ خبرگزاری آنا، مراسم اختتامیه اولین مهرواره هوای نو (بزرگترین رویداد هیئتها و تشکلهای دینی کشور) شامگاه شنبه ۲۴ اردیبهشت در تالار وحدت برگزار شد.
در این مراسم که با استقبال خوبی از سوی فعالان هیئتی و فرهنگی مواجه شد، تعداد زیادی از چهرههای فرهنگی و مذهبی و زحمتکشان حوزه معارف دینی حضور داشتند. محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، حجتالاسلام محمد قمی رئیس سازمان تبلیغات اسلامی، حاج محسن طاهری، حاج حمید منتظر، حاج غلامرضا سازگار، عبدالرضا هلالی مداحان اهلبیت و... تعدادی از اشخاص شناختهشده این اختتامیه بودند.
این مراسم با اجرای گروه طبل و نقارهزنی و سپس تلاوتی چند از آیات قرآن کریم آغاز شد، دو اجرایی که حال و هوایی معنوی در فضای تالار وحدت به وجود آورد. سپس محمد سلوکی به عنوان مجری پشت میکروفن قرار گرفت و آماری از هیئتهایی که در این رویداد شرکت کردند ارائه داد و گفت موضوع این مهرواره مسابقه نیست و جایزه اول و دوم و رتبهبندی بین شرکتکنندگان وجود ندارد.
حجتالاسلام قمی رئیس سازمان تبلیغات به عنوان نخستین سخنران این مراسم پشت میکروفون قرار گرفت و گفت: مقام معظم رهبری بر لزوم بازسازی انقلابی ساختار فرهنگ تأکید کردهاند، فروکاستن این ضرورت به تغییرات اداری و دولتی نارواست و نباید به حداقلها بسنده کرد. باید رشدی بر پایه عدالت و محبت در این جامعه رقم بخورد. مقدمه این رشد، تحول در ساختارهای بینالاذهانی است. تبیین با مجامع تخصصی و اتاقهای خلوت اساتید دانشگاه رخ نمیدهد.تبیین زینبی در گستره جامعه با جهاد در مقابل دشمن اتفاق میافتد. بهترین محفل این مجاهدت تبیینی، هیئت است. هیئت هویت ماست و شناسنامه این جامعه است چرا که ما ملت امام حسینیم. اساساً هیئت کانون جهاد تبیین است، اینجا خیمهگاه و دژ کلمه حق است و مروج اسلام ناب. تکتک افراد هیئتی روشنگر و تبیینگر اسلام ناب هستند. یک مزیت هیئت رجوع به معیار است، معیار زیارت جامع است. معیار علی مرتضی است. معیار که باشد شکاک نمیشویم، غُر نمیزنیم، جای جلاد و شهید عوض نمیشود. تلاش خادمان امام حسین(ع) تبیین این معیارها بود.
بعد از اجرای نمایشی کوتاه در ادامه برنامه، وحید ملتجی دبیر مهرواره هوای نو روی سن قرار گرفت و آماری از این رویداد ارائه داد و گفت: چشمانداز ما در برگزاری این رویداد نگاه به آینده است و میخواهیم مسیری مشخص کنیم تا بدانیم که سال ۱۴۴۰ هیئتها کجا هستند. نماد این رویداد نیز درخت است و دلیل انتخاب آن هم این بوده است که تشابه زیادی بین درخت و هیئت وجود دارد. درخت ریشههای مستحکم و قوی دارد و هیئت نیز همین ویژگی را دارد و ریشه در فرهنگ ما دارد. درخت تنومند است و قابلیت تکیهگاه بودن دارد، هیئت که تکیهگاه تمام عاشقان اهلبیت است. درخت سایه دارد و در مقابل تمام کسانی که در هیئت هستند زیر سایه آن قرار دارند. در آخر اینکه همانطور که درخت هوا را تصفیه میکند، هیئت هوای فرهنگ را تصفیه میکند، هر هیئتی با هراندازهای که دارد از این ویژگیها برخوردار بوده و هیئت مآمن همه ماست.
ملتجی افزود: اینجا جشنواره نیست که برگزیدگانش مقام و رتبه داشته باشند، بلکه نگاه پرمهری به همه کسانی دارد که در هیئت کار میکنند. در این رویداد فرهنگی هیئتی با سه، چهار نفر عضو با هیئتی چند هزار نفره از نظر ارزش یکی است.
وی با اشاره به آمار این رویداد ادامه داد: ما مهرواره هوای نو را در سه بخش از شهریور ۱۴۰۰ آغاز کردیم. بخش اول ستایشگران اهلبیت که در رشته مدیحهخوانی بود. بخش دوم کتاب هیئت که منظور تجربیات هیئتهاست، که باید به نسلهای بعدی برسد. بخش سوم هم خود هیئت، یعنی مواردی مثل مضمون و محتوا، هنر هیئت، هیئت و خانواده، نوجوانان در هیئت که در مجموع ۳۲ رشته مشخص شد. ۱۱۰ داور این رشتهها را در یک فرآیند سهماهه داوری کردند.
وی با اشاره به این مسئله که مهرواره هوای نو دو هدف مهم دارد اظهار کرد: یک هیئت برای عموم مردم باشد و همه کسانی که دوستدار اهلبیت هستند مخاطب آن باشند، در حقیقت هوای نو میخواهد دایره مخاطبان هیئت را افزایش دهد. دوم اینکه میخواهیم بگوییم که هیئت فقط دهه اول محرم و عزاداری در آن دوران نیست و برای همه عرصهها حرف برای گفتن دارد. سبک زندگی کسانی که در هیئت رفتوآمد دارند، سبک زندگی اهلبیتی است. امروز جمهوری اسلامی امنترین مکان برای تربیت بچههای هیئت است، تا جایی که میتوان گفت حتی در برخی موارد از مدرسه نیز بهتر است.
طبق آماری که در ادامه این رویداد اعلام شد، آمار شرکتکنندگان، ۲۹ هزار و ۲۸۰ اثر را داوری کردند. خوزستان، اصفهان و خراسان رضوی جزو استانهای فعال در این رویداد بودند و در مجموع ۴۵۷۸ هیئت در بخشهای مختلف مهرواره هوای نو شرکت کردند.
در ادامه این مراسم از حاج غلامرضا سازگار، پیرغلام اهلبیت تقدیر شد و علی انسانی که برای تقدیر از حاج آقای سازگار روی سن ایستاده بود، دقایقی با ذکر مصیبت سیدالشهدا (ع) فضای تالار وحدت را کاملاً تحت تأثیر قرار داد.
در ادامه مراسم، تندیس درخت زرین رویداد به حاج غلامرضا سازگار و حاج علی انسانی اهدا شد. این بخش از اختتامیه در غیاب محمد سلوکی با اجرای محسن طاهری برگزار شد.
سپس سید امیرحسین قاضیزاده هاشمی رئیس بنیاد شهید، سید محمد حسینی معاون پارلمانی رئیسجمهور، علی نیکزاد نایبرئیس اول مجلس، حجتالاسلام قمی رئیس سازمان تبلیغات اسلامی به روی سن آمدند تا بخش اول تقدیر از برگزیدگان این رویداد را انجام دهند.
برگزیدگان این بخش ضمن دریافت تندیس درخت زرین، جایزه نقدی ۵۰ میلیون تومانی نیز دریافت کردند. برگزیدگان رشتههای مختلف به شرح زیر هستند:
رشته هیئت و خدمات اجتماعی:
هیئت ثارالله از زنجان
رشته ساختار و تشکیلات:
هیئت ثارالله از استان مازندران
رشته تولیدات هیئت:
هیئت محبین اهلبیت از تهران
رشته مضمون و محتوا:
هیئت انصارالولایت یزد
رشته هنر هیئت:
مجموعه فرهنگی عاشوراییان از اصفهان
رشته نسل حسینی:
هیئت یا مهدی تهران
رشته هیئت و اقتصاد:
پیروان عترت و رزمندگان اسلام گیلان
رشته رسانه و هیئت:
هیئت ثارالله، رهروان امام و شهدا از زنجان
رشته هیئت و خانواده:
کانون فرهنگی ره پویان وصال شیراز از فارس
رشته هیئت و نوجوانان:
هیئت انصاارالمهدی از چهارمحال و بختیاری
رشته هیئت و بانوان:
حسینیه انقلاب اسلامی دختران از قم
رشته هیئت و کرونا:
هیئت یامهدی تهران
در ادامه مراسم و پس از حضور چند مدیحهسرای دیگر، جوایز بخشهای بعدی نخستین مهرواره هوای نو نیز به برندگان اهدا شد.
برگزیدگان بخش کتاب به شرح زیر هستند:
رشته ادبیات داستانی با محوریت ادبیات عاشورایی:
کتاب گوشه ششم عاشقی اثر سید محمد سادات اخوی
رشته مستند نگاری و روایت با محور کتاب سال عاشورا:
سر بر خاک دهکده اثر فایزه غفار حدادی
رشته کودک و نوجوان با محور کتاب سال عاشورا:
مجموعههای دستههای گل وبوته های خار اثر حجت الاسلام محمد مهاجرانی
رشته آثار هنری مکتوب:
کتاب ششمین عکس و پوستر عاشورایی اثر حجت الاسلام علی اصغر دشمیر
رشته شعر و نوحه:
کتاب امان نامه اثر سید اکبر میرجعفری
رشته ادبیات نمایشی:
کتاب صفر خروج اثر غلامرضا امامی
رشته پژوهش:
طعنه رقیب اثر صالحی
رشته متون آموزشی و پژوهشی:
کتاب روانشناسی ستایشگری تاریخ اثر غلامرضا محمودی
رشته مستند نگاری از محور کتاب سال نگاه عاشورایی:
کتاب تاریخ تکایا و حسینیههای قم اثر حجت الاسلام مهدی عباسی
بخش سوم برگزیدگان، بخش ستایشگران بود که نفرات برتر این بخش عبارتند از:
رشته مدیحه خوانی بخش ستایشگران:
علیرضا اسفندیاری از استان اردبیل
امیر حسین امیدعلی از استان لرستان
شهریار حسن زاده از استان اردبیل
مهدی رسولی از استان زنجان
مهدی شوقی از استان اردبیل
سعید عباس زاده از استان تهران
حسن عطایی از استان قم
بخش نسل حسینی:
مسعود پیرایش
میثم مطیعی
بخش اقدامات شاخص:
مهدی امین فروغی
علی اکبر شیخی
امیر عباسی
بخش نغمه پردازی:
حاج حیدر توکلی
مهدی زنگنه
محسن عرب خالقی
بخش مدح حاج قاسم:
هیئت داوران تندیس این رشته را به خانواده شهید حسین پورجعفری اهدا کرد.
انتهای پیام/۴۱۲۹/
انتهای پیام/