تقویت اقتصاد دانشبنیان با اجرای «طرح پویش»
ناصر محبعلیپور در گفتوگو با خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا در میانه با بیان اینکه دغدغه بزرگ دانشگاه آزاد اسلامی ایجاد اشتغال برای دانشجویان است، اظهار کرد: طرح پویش طرحی دانشجومحور و اشتغال همزمان با تحصیل در راستای تقویت توانمندی و کارورزی دانشجویان در ارتباط با صنعت است که شرایط ورود به بازار کار دانشجویان را تسهیل میکند.
بیشتر بخوانید:
«مدرسه اشتغال» مکملی برای طرح پویش
وی بیان کرد: یکی از مؤلفههای ایجاد اشتغال، مهیاکردن شرایط اشتغال است بهگونهای که آموزش، پژوهش و فناوری کاربردی باشد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد میانه افزود: با تقویت ارتباط دانشگاه با صنایع گوناگون این تعامل دوسویه گسترش و نیروی انسانی مشترک دانشگاه با صنعت پرورش مییابد تا متناسب با نیاز صنعت و بنگاههای اقتصادی - اجتماعی نیرو تربیت شود.
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد میانه مطرح کرد: به این ترتیب، دانشجویان همراه با تحصیل به فعالیت در صنعت مشغول شده و صنعت بهعنوان استاد راهنمای این دانشجویان، توانمندی آنها را برای فعالیت در این عرصه افزایش میدهد.
محبعلیپور تأکید کرد: اجرایی شدن طرح پویش که مبنای آن تقویت اقتصاد دانشبنیان در کشور است، منجر به تربیت دانشجویانی بامهارت میشود که همزمان با تحصیل در صنایع مختلف کار کرده و مهارتهای لازم را کسب میکنند و تأثیری انکارناپذیر در تربیت فارغالتحصیلان بامهارت و کارآفرین در کشور ایجاد میشود.
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد میانه بیان کرد: در این طرح دانشجو علاوه بر تحصیل، مهارت خود را افزایش داده و برای حضور در صنایع و ادارات و ارگانها و شرکتهای دولتی و خصوصی مختلف آماده میشود، همچنین دانشجویان شرکتکننده در این طرح بعد از گذراندن دورههای لازم به نیرویی توانمند برای حضور در محیطهای کار تبدیل میشوند و میتوانند کارآفرین شوند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد میانه مطرح کرد: در این طرح دانشجویان علاقهمند همزمان با تحصیل در دانشگاه در محیطهای کار که اعلام نیاز کردهاند در قالب کارآموزی و کارورزی شروع به فعالیت میکنند.
این استاد دانشگاه متذکر شد: طرح پویش براساس اعلام نیاز صنایع و سایر ارگانهای مختلف بوده و دانشجویانی که علاقهمند هستند، میتوانند همزمان با تحصیل وارد بازار کار شده و علاوه بر گذراندن واحدهای کارآموزی یا کارورزی خود به صورت جدی مشغول کار شوند.
محبعلیپور افزود: در این طرح دانشجویان همزمان با تحصیل به مدت چند روز در هفته در یکی از شرکتها یا مراکز تولیدی، صنعتی متقاضی، مشغول به کار میشوند تا مهارت لازم برای فن مورد نظر را کسب کنند.
وی یادآور شد: دانشجویان شرکتکننده در این طرح تجربه مفید در محیط کاری را کسب کرده و با آمادگی کامل وارد بازار کار میشوند و امکان شرایط استخدام در شرکت و استفاده از طرح سربازمهارت برای دانشجویان طرح پویش نیز وجود دارد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد میانه اضافه کرد: محل کارآموزی میتواند به انتخاب دانشجو یا به پیشنهاد دانشگاه باشد و دانشجویان در هر نیمسالی که مایل باشند، میتوانند این واحد را اخذ کنند؛ واحد یادشده اختیاری بوده و هیچ شهریهای بابت آن دریافت نمیشود، واحد کارآموزی طرح پویش مشمول سقف دروس ترمی نبوده و نمره آن در معدل بیتأثیر است.
محبعلیپور توضیح داد: برای بهرهمندی از طرح پویش لازم است دانشجو واحد یادشده را اخذ کرده و با مراجعه به دفتر ارتباط با صنعت و جامعه مستقر دانشگاه برای انتخاب محل کارآموزی و دریافت معرفینامه اقدام کند، ارزیابی این واحد درسی نیز منوط به تأیید سرپرست کارآموزی و استاد مربوطه است و در زمان فارغالتحصیلی گواهی شرکت در این دوره به دانشجو اعطا میشود.
وی به ویژگیهای طرح پویش اشاره کرد و گفت: بهرهگیری دانشجویان از فرصتهای شغلی شناسایی شده توسط دانشگاه، امکان جذب و استخدام دانشجویان در همان محل کارورزی، استفاده از طرح بورسیه تحصیلی برای پرداخت شهریه، استفاده از خدمات بیمهای در صورت موافقت صنعت، تجربه حضور در بستر واقعی کار، انتخاب دقیقتر رشته تحصیلی و ایجاد انگیزه تحصیل و ظهور ایدههای جدید کارآفرینی و دانشبنیان را میتوان از جمله ویژگیهای طرح پویش نام برد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی میانه یادآور شد: علاقهمندان و دانشجویان میتوانند برای کسب اطلاعات بیشتر و ثبتنام به دفتر ارتباط با صنعت و جامعه این واحد دانشگاهی، (قادر حسنزاده) در ساختمان مرکزی دانشگاه مراجعه کنند.
انتهای پیام/۴۰۷۸/۴۱۱۷/
انتهای پیام/