شاهکرم: باید خوب کتاب خواندن را آموزش داد نه کتابخوانی
به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات و کتاب گروه فرهنگ خبرگزاری آنا، نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران از ۲۱ اردیبهشتماه در مصلی تهران آغاز به فعالیت کرده و تا ۳۱ اردیبهشت ماه ادامه دارد. در حاشیه برگزاری این رویداد فرهنگی با مرتضی شاهکرم که کتاب قدرت رویا را در این نمایشگاه ارائه کرده به گفتوگوی کوتاهی پرداختهایم گه در ادامه از نظر میگذرانید.
عطشی برای آمدن به نمایشگاه کتاب
شاهکرم درباره استقبال از سیوسومین دوره نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، گفت: مطمئنا این دوره از نمایشگاه بعد دو سال شلوغ میشود، عطش به نمایشگاه آمدن را به خوبی در جامعه و بین مردم میشود احساس کرد، همانطور که از نمایشگاه قرآن نیز استقبال خوبی صورت گرفت. نمایشگاه کتاب نیز دو برابر سالهای گذشته مورد توجه و استقبال قرار میگیرد.
مطالعه روزانه کتاب و زلال شدن ذهن
وی در پاسخ به این پرسش که با تغییر سبک زندگی مردم در دو سال گذشته و نبود رویدادی فرهنگی همچون نمایشگاه کتاب، آیا رابطه مردم و کتاب بهبود مییابد، اظهار کرد: ارتباط مردم با کتاب اتفاقا خوب است آنهم به دو دلیل؛ کتاب میخرند و میخواهند بخوانند، فقط وظیفه رسانهها این است که به مردم آموزش بدهند که مردم چگونه تمرکز خود را بالا برده و کتاب بخوانند. متاسفانه آنها به اشتباه فکر میکنند باید ۳۰ یا ۴۰ صفحه در روز مطالعه کنند اما برای مطالعه روزانه یک یا دو صفحه هم ذهنمان را زلال و شفاف میکند.
گرانی کتاب فقط بهانه است
این نویسنده درباره معضل گرانی کتاب خاطرنشان کرد: مردم اتفاقا خوب کتاب میخرند، این را تجربه من نشان میدهد، ولی فکر میکنند همانند میوه و اقلام موردنیاز باید هرروز خرید کنند، اصلا چنین چیزی نیست، ماهی یک بار، دوماه یکبار یا فصلی یکبار بخرند و آن را چندبار بخوانند، همین کافیست. گرانی کتاب میتواند فقط بهانهای باشد برای افرادی که کتاب نمیخوانند و تمرکز کافی را ندارند، این وظیفه ماست که کمک کنیم تا تمرکز لازم را به دست بیاورند، قیمت کتاب قابل قیاس با پیتزا و چیزهای کم ارزشی که گاهی مردم برای آن خرج میکنند هم نیست.
معلمان مزه مطالعه کتاب را نچشیدهاند
شاهکرم درباره اینکه بزرگترین عاملی که میتواند یک جوان یا نوجوان را کتابخوان کند چیست، بیان کرد: معلمان، مسئولان و والدین کتاب بخوانند، وقتی نوجوانان و جوانان ببینند اطرافیان و الگویان خود، مطالعه ندارند پس آنها هم کتابخوان نمیشوند. معلمان کتاب کم میخوانند، جایی که کتاب به سختی به فروش میرسد مدارس است. آنها کتاب سیستمی و آموزشی میخوانند اما مطالعه آزاد ندارند، این بزرگترین نقطه ضعف است. دلیل آن هم شاید این باشد که زمانی برای مطالعه آزاد معلمان تعریف نشده یا به اهمیت آن پی نیردهاند. مزه مطالعه کتاب و بهرهگیری از کتاب توسط معلمان ما چشیده نشده است وگرنه به راحتی به نوجوانان و جوانان آموزش کتابخوانی میدهند. ضمن اینکه صداوسیما هم میتواند در این مهم نقش خوبی را ایفا کند.
وی درباره کتاب قدرت رویا، اظهار کرد: این کتاب حاصل مدیریت افکار است که با موضوعات مختلفس اعم از شکرگذاری، یافتن هدف و موارد انگیزشی نوشته شده و ۶ سال زمان برده است. تا ۶ سال دیگر کتابی نمینویسم و چاپ نمیکنم، وقتی کتاب قدرت رویا جا بیفتد بعد از آن برای چاپ کتاب دوم برنامهریزی خواهم کرد.
انتهای پیام/۱۱۰/
انتهای پیام/