دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
18 بهمن 1394 - 12:55

هجدهمین جشنواره قصه‌گویی با حضور 11 قصه‌گوی خارجی برگزار می‌شود

مدیر عامل کانون پرورش فکری کودک و نوجوان با بیان اینکه هجدهمین جشنواره قصه‌گویی با حضور 11 قصه‌گوی خارجی برگزار می‌شود، گفت: قصه‌گوهای خارجی از کشورهای مختلفی هستند و در بین آن‌ها چهره‌ها و نویسنده‌های بسیار مطرحی نیز حضور دارند؛ مثل بئاتریس مونته‌رو از اسپانیا و مایک لاکت از آمریکا.
کد خبر : 65852

به گزارش خبرنگار فرهنگی آنا، نشست خبری هجدهمین جشنواره قصه‌گویی، صبح امروز یکشنبه 18 بهمن‌ماه برگزار شد و علیرضا حاجیان‌زاده مدیرعامل کانون پرورش فکری کودک و نوجوان برنامه‌های این جشنواره را در حضور خبرنگاران تشریح کرد.


حاجیان‌زاده در ابتدای این نشست، جشنواره قصه‌گویی را یکی از مهمترین جشنواره‌های کانون خواند و گفت: «قصه‌گویی از بدو آغاز به کار کانون پرورش فکری به عنوان یکی از اهداف اصلی مطرح بوده است و امروز نیز رایج‌ترین و موثرترین روش برای آموزش و پرورش به حساب می‌آید.»


وی درباره سوابق جشنواره قصه‌گویی اظهار داشت: «اولین دوره این جشنواره در سال 1376 برگزار شد و بعد از 10 دوره، از سال 1385 به بعد این جشنواره شکل بین‌المللی به خود گرفت و قصه‌گویان خارجی نیز به آن اضافه شدند. از جمله موضوعات هفده دوره قبلی می‌توان به قصه‌های بومی-محلی، مذهبی، حماسی، واقع‌گرا، آزاد، دفاع مقدس، حوادث و وقایع و زندگی بزرگان دین و... اشاره کرد.»


مدیرعامل کانون ضمن بیان این مطلب که موضوع هجدهمین جشنواره قصه‌گویی، «هم‌دلی، هم‌زبانی و کار گروهی» است، گفت: «امسال این جشنواره فعالیت‌های مختلفی در سراسر کشور و استان‌ها خواهد داشت که نتیجه آن را در تهران و در مراسم اختتامیه خواهیم دید.»


وی توضیح داد: «در این دوره 530 جشن قصه‌گویی در کشور با حضور 3810 پدربزرگ و مادربزرگ برگزار می‌شود و از 1780 برگزیده تقدیر به عمل می‌آید. در بخش استانی نیز که در 31 استان برگزار می‌شود، نهایتا 20 قصه‌گو به مرحله نهایی جشنواره راه پیدا می‌کنند. در مراسم اختتامیه مجموعا 48 قصه‌گو حضور خواهند داشت که به جز 20 قصه‌گوی برگزیده بخش استان‌ها، 10 قصه‌گو نیز به عنوان شایسته تقدیر، 3 قصه‌گو برگزیده از جشن‌های پدربزرگ‌ها و مادربزرگ‌ها و 4 قصه‌گو از جشنواره امام رضا(ع) و 11 قصه‌گوی خارجی نیز در مراسم اختتامیه حضور می‌یابند.»


حاجیان‌زاده درباره میهمانانِ خارجی این جشنواره گفت: «قصه‌گوهای خارجی از کشورهای مختلفی هستند و در بین آن‌ها چهره‌ها و نویسنده‌های بسیار مطرحی نیز حضور دارند؛ مثل بئاتریس مونته‌رو از اسپانیا و مایک لاکت از آمریکا.»


وی با اشاره به برنامه‌های جنبی جشنواره قصه‌گویی خاطر نشان کرد: «اعزام 37 قصه‌گوی ایرانی و خارجی از 27 تا 29 بهمن‌ماه به مناطق مختلف تهران از جمله مدارس، بیمارستان‌ کودکان، مراکز بهزیستی، مراکز نگهداری کودکان کار، متروها،‌ پارک‌ها و ... اعزام شده و برای کودکان قصه‌گویی می‌کنند.»


مدیرعامل کانون ادامه داد: «اجرای 14 نشست تخصصی و 4 کارگاه علمی نیز از جمله برنامه‌های ما به شمار می‌رود که با حضور قصه‌گویان و اساتید داخلی و خارجی از 14 تا 29 بهمن‌ماه برگزار می‌شوند. قصه‌گویی و ترویج کتاب، کارکردهای روان‌کاوانه قصه در دنیای مدرن، قصه‌های پریان، قصه‌گویی، سنت قصه‌گویی در ادبیات کهن ایرانی، نقش قصه در تفکر انتقادی، اخلاق و مراقبتی، آموزش قصه‌بنیان، انسان فلسفی و توانش قصه‌گویی، کارگاه جایگاه قصه و عروسک در موزه‌ها و کارگاه قصه‌گویی با نگاهی به ارباب معرکه و آداب قصه‌گویی در ایران، عناوین این کارگاه‌ها و نشست‌ها را تشکیل می‌دهند.»


وی همچنین به برگزاری نمایشگاه کتابی با موضوع قصه‌گویی و رونمایی از کتاب «رازهای قصه‌گویی» نوشته بناتریس مونته‌رو که ترجمه و منتشر شده است نیز اشاره و آن‌ها را به عنوان برخی دیگر از فعالیت‌های جنبی جشنواره قصه‌گویی معرفی کرد.


حاجیان‌زاده با اشاره به مراسم اختتامیه که 30 بهمن‌ماه در مرکز همایش‌های کانون واقع در خیابان حجاب تهران برگزار می‌شود، تاکید کرد: «دو نکته برای ما از اهمیت زیادی در برگزاری این جشنواره برخوردار است. نخست اینکه با پررنگ کردن حضور پدربزرگ‌ها و مادربزرگ‌ها در صدد احیای سنت قصه‌گویی در خانواده‌ها هستیم و دوم آنکه ما قصد داریم از سازمان‌های مردم‌نهاد در حوزه قصه‌گویی جمایت کنیم.»


وی توضیح داد: «خوب است که تشکل‌هایی در جامعه با این رویکرد ایجاد شوند که در این صورت ما نیز آمادگی خواهیم داشت با راه‌اندازی باشگاه قصه‌گویان ایران، همه قصه‌گویان را عضو این باشگاه کرده و از آن‌ها حمایت کنیم.»


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب