دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

۸۵ درصد روغن کشور وارداتی است/کمبود کالا نداریم

وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه کمبودی در موجودی کالا در کشور نداریم،گفت:همه واحدهای تولیدی الان ذخیره روغن خام دارند بنابراین ما به هیچ وجه در مورد ذخایر روغن خام و بسته بندی شده دچار مشکل نیستیم.
کد خبر : 658492
فاطمی امین



به گزارش گروه اقتصاد خبرگزاری آنا سید رضا فاطمی امین اظهار کرد: به لحاظ موجودی کالا کمبود نداریم، روزانه نزدیک چهار هزار تن مصرف روغن در کشور است.


وی گفت: متاسفانه ۸۵ درصد روغن را از خارج از کشور وارد می‌کنیم.


وزیر صمت افزود: شرکتی به اسم بازرگانی دولتی ایران تا الان که روغن ارز ۴۲۰۰ تومانی داشته روغن را وارد می‌کرده است.
وزیر صنعت، معدن و تجارت اضافه کرد: این شرکت اواخر فروردین ماه ۱۲۰ هزار تن و در چند روز گذشته هم ۸۰ هزار تن روغن روغن تخصیص داده است.


واحدهای تولیدی به اندازه کافی روغن خام ذخیره دارند
فاطمی امین گفت: همه واحدهای تولیدی الان ذخیره روغن خام دارند بنابراین ما به هیچ وجه در مورد ذخایر روغن خام و بسته بندی شده دچار مشکل نیستیم.


وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: قیمت‌های جدید به انجمن‌های تولید کننده ابلاغ شد، ما بین سه عامل تولید کننده، شرکت‌های پخش و فروشگاه‌ها ارتباطمان را تقویت و دقیق‌تر کردیم.


فاطمی امین افزود: چند روزی کمبود روغن و اختلال خواهیم داشت، اما به سرعت برطرف خواهد شد.


وی گفت: مصرف مرغ تهران در روز ۱۲۰۰ تن است، روز پنجشنبه ۱۲۰۰ تن مرغ گرم و ۴۰۰ تن هم مرغ منجمد در تهران عرضه شده است.


وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: در بحث نظارت دو مرحله وجود دارد، یک باید تولیدکنندگان قیمت درست درج کنند و دوم اینکه در نظام توزیع افزایش قیمت معقول باشد یعنی گرانفروشی نشود.


فاطمی امین گفت: بنابراین کالایی که قیمت بر روی آن به عنوان قیمت تولید کننده درج شده است اگر از حدی بیشتر نباشد و مجاز باشد، کار ماست که آن‌ها را کنترل کنیم.


۳۵ محصول از جمله روغن از تولید تا ورودی فروشگاه در سامانه جامع تجارت رصد می‌شود


وزیر صنعت، معدن و تجارت اضافه کرد: در گام اول اینکه تولید کنندگان قیمت را درست درج کنند ما این را به طور سامانه‌ای پیگیری می‌کنیم و اگر قیمت‌ها بیش از حد مجاز باشد ما با آن برخورد می‌کنیم.


فاطمی امین گفت: قسمت دوم توزیع و قسمت آخر فروشگاه‌ها هستند که هم دولت باید نظارت‌ها را گسترده کند و هم مردم میتوانند به ما کمک کنند.


ظرفیت بازرسی را در وزارت صنعت، معدن و تجارت ۱۰ برابر کرده ایم


وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: در سراسر کشور روزی ۷۰۰ نفر بازرس داشتیم که این را به بالای هفت هزار نفر رسانده ایم.

فاطمی امین افزود: در یک روز نزدیک به ۹ هزار پرونده کوچک و بزرگ معادل یک ماه بازرسی، تشکیل انجام شد.
وی گفت: امروز در سراسر کشور ۲۰ هزار تماس داشتیم که ۵۸ درصد آن راجع به گرانفروشی بود.


وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: اتفاقی که در این هفته افتاد، سازمان تعزیرات اختیارات بسیار خوبی گرفته، هفته‌های قبل اگر کسی درج قیمت نمی‌کرد ۸۴ هزار تومان جریمه می‌شد که این جریمه هیچ بازدارندگی ندارد، آن جریمه الان به ۱۰ میلیون تومان افزایش پیدا کرد است.


فاطمی امین گفت: روز گذشته و امروز بالای ۶۰ هزار بازرسی داشتیم که شامل انبارها، واحدهای تولیدی و شرکت‌های پخش که بخش عمده‌ای از آن به تماس‌های مردمی بر می‌گردد.


همه تماس‌هادر سامانه ۱۲۴ ضبط و پیگیری می‌شود
وی در خصوص سامانه ۱۲۴ افزود: سامانه ۱۲۴ دو قسمت است یک کانال تلفنی است که ما در یکی دو ماه گذشته ارتقا داده ایم، تمام تماس‌ها ضبط می‌شوند و بخشی دیگر سایت ۱۲۴ است که قیمت‌ها را اعلام می‌کند.


وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: قبلا کسی که می‌خواست ذرت وارد کند، ذرت را وارد می‌کرد از دولت دلار می‌گرفت بابت هر یک دلار ۴۲۰۰ تومان به دولت می‌داد.


فاطمی امین افزود: ۸۰۰ کارخانه خوراک دام داریم وقتی ذرت و کنجاله می‌روند در کارخانه فراوری می‌شوند، ۱۵ درصد بهره وری آن‌ها بیشتر می‌شود یعنی ما ۱۵ درصد کمتر نیاز به واردات داریم.


وی اضافه کرد: روش تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی باعث شده بود که کارخانجات کمتر از ۲۰ درصد از آن‌ها استفاده شود.
وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: ۱۷ هزار مرغداری داریم که بخشی از آن‌ها بلااستفاده است به این دلیل که وقتی نهاده‌های یارانه‌ای وارد می‌کنیم طبیعتا نمی‌توانیم به اندازه کافی وارد کنیم.


وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: در روش جدید وارد کننده از نیما ۲۴ هزار تومان دلار خود را خریداری می‌کند و دیگر نیازی به دخالت دولت نیست، وارد کننده و بخش خصوصی یکدیگر را پیدا می‌کنند.


فاطمی امین افزود: یکی از مهم‌ترین آثار این طرح این است که دولت خودش را از فعالیت‌های اقتصادی خارج می‌کند و نظارت می‌کند.


وی اضافه کرد: نفع مردم در این است که دولت خودش را درگیر کار کسب و کار نمی‌کند می‌آید در سطح بالاتری قرار می‌گیرد و تمام توان خودرا بر نظارت و افزایش بهره وری می‌گذارد.


افزایش قیمتهای جهانی شدید شد
فاطمی در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه تغییراتی که در قیمت‌های جهانی کالاها داشت چقدر تاثیر گذار در تصمیم دولت بود؟ افزود: یکی از مواردی که اجرای این قانون را تسریع کرد، افزایش شدید قیمت‌های جهانی بود، به عنوان مثال گندم سه ماه قبل تنی ۲۸۰ هزار دلار بود که به ۴۰۰ دلار رسیده است، دانه‌های روغنی در شهریور ماه نزدیک به هزار و ۲۰۰ دلار بوده که الان دو هزار دلار است.


وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: مسلماً دهک‌های پایین سه دهک اول که برای هر نفر ۴۰۰ هزار تومان افزایش پیدا کرده، قطعا به این مبلغ از مرغ، لبنیات، تخم مرغ و روغن استفاده نمی‌کردند یعنی منابعی در اختیارشان قرار می‌گیرد که خیلی بیشتر از مخارج قبلی است یعنی نه تنها افزایش قیمت‌ها برای آن‌ها جبران می‌شود بلکه مبلغ بیشتری هم پرداخت می‌شود.


فاطمی امین افزود: ممکن است در بعضی از صنایع غذایی که روغن استفاده می‌کنند، هر گونه تغییر قیمتی باید با اجازه و مصوبه سازمان حمایت ازمصرف کنندگان و تولید کنندگان و ستاد تنظیم بازار باشد.


وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: برای چهار قلم اصلی قیمت‌هایی که اعلام شده دیگر تغییر نخواهد کرد، اما ممکن است در بعضی از صنایع در بعضی از محصولات به دلیل اینکه مواد اولیه آن‌ها افزایش پیدا می‌کند، افزایش قیمتی را شاهد باشیم.


وی افزود: هر واحد تولیدی که فکر می‌کند که هزینه هایش بیشتر و سودش کافی نیست باید به سازمان حمایت مراجعه کند.


فاطمی امین گفت: هیچ افزایش قیمتی بدون تایید سازمان حمایت و مصوبه ستاد تنظیم بازار قابل اجرا نیست و در صورت تخطی حتما برخورد خواهد شد.
انتهای پیام/



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب