الزام پیمانکاران به صدور ضمانتنامه ۱۰ ساله کیفیت ساختمان
به گزارش گروه اقتصادی آنا به نقل از پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، محسن بهرامغفاری درباره پیشنویس آییننامه نظام اداری کنترل مقرراتملی ساختمان افزود: آییننامه نظارت بر کنترل ساختمان دو تغییر اساسی کرده است. نخست آنکه پیمانکار کل همیشه باید در کارگاه حضور داشته باشد و برای ساختمان ضمانتنامه ۱۰ ساله ارایه دهد و همچنین نظارت باید تبدیل به بازرسی ساخت در پایگاهها شود. بدینمعنا بازرسی ساخت از زمان تصویب آییننامه نظام اداری، به عنوان یک شغل ثابت، دائمی و تمام وقت محسوب میشود و بازرسان باید تماموقت بر کار ساخت و ساز نظارت داشته باشند.
رئیس کمیته بازنگری آییننامه نظام اداری کنترل ساختمان در پاسخ به این پرسش فرایند جدید تا چه حد در کاهش تخلفات ساختمانی تاثیرگذار خواهد بود؟ بیان کرد: تغییرات در نظرگرفته شده تا میزان قابل توجهی موجب کاهش تخلفات ساختمانی خواهد شد چراکه ارایه ضمانتنامه ۱۰ ساله و حضور تمام وقت بازرسان ساخت و ساز در محل موردی است که در متن پیشنویس بر آن تاکید ویژهای شده است.
وی با اشاره به اینکه آییننامه دو موضوع ساخت و کنترل بر ساخت را مورد تاکید قرار داده است، ادامه داد: پیشنویس پیشنهادی وضعیت موجود را از نظر وظایف تعیین شده نسبت به وضع موجود بهتر کرده، علاوه بر آنکه نظارت بر ساخت و ساز را نیز سامان داده است. بنابراین از این پس، ناظران باید آیین کار کنترل کار طراحی و بازرسی ساخت را رعایت کنند و دیگر نمیتوانند بر اساس میل شخصی ساختوساز کنند. همچنین بیمهنامه مسئولیت حرفهای مهندسان ضمانتی برای ساخت اصولی و حرفهای بناها خواهد بود.
رئیس اسبق سازمان نظام مهندسی ساختمان تهران با اعلام اینکه تا ۸۰ درصد اشتراک نظر در متن پیشنویس بین مهندسان ایجاد شده است، گفت: پیشنهادهایی از سوی جامعه مهندسان برای تغییرات در متن پیش نویس ارایه و مقرر شد تا کمیتهای به ریاست معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی و با حضور مدیرکل دفتر سازمانهای مهندسی و تشکلهای حرفهای، بنده و بخشی از صاحبنظران تشکیل شود و پیشنهادهای احتمالی مورد بررسی قرار گیرد.
غفاری با اشاره به اینکه متن پیش نویس سه ماه پیش آماده شد و بر همان اساس نیز برای نظرخواهی عمومی از ذی نفعان و جامعه حرفهای بر روی پرتال وزارت راه و شهرسازی برای جمعآوری نظرات قرار گرفت، اظهار کرد: قرار دادن متن پیشنویس برای نظرخواهی با چند هدف دنبال شد. نخست آنکه ذینفعان فرصت اظهار نظر داشته باشند و همچنین نخبگان، کارشناسان و متخصصان امر ساخت و ساز و مهندسان بتوانند نظرات خود را راجع به تغییرات در آیین نامه ارایه کنند.
مشاور رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور تاکید کرد: اگرچه آییننامه وظایف بیشتری به شهرداریها میدهد و در قبالش پاسخگویی آن سازمان را نیز مدنظر قرار داده است بخشی از منتقدان پیشنویس آییننامه، نگران هستند تا این وظایف بطور کامل توسط شهرداریها تمکین نشود در حالی که تا حد لزوم این مسئله و تمهیداتش نیز در متن پیش نویس در نظر گرفته شده است.
و یخاطر نشان کرد: آییننامه نظام اداری کنترل مقررات ملی ساختمان به هیچ وجه پتانسیلهای نظام مهندسی را نادیده نگرفته است و از تمامی ظرفیتهای آن استفاده میکند.
انتهای پیام/