پرشدگی سدهای کشور به ۵۴ درصد رسید
به گزارش گروه اقتصاد خبرگزاری آنا به نقل از صداو سیما،فیروز قاسم اظهار کرد: از ابتدای سال آبی ۱۴۰۱-۱۴۰۰ (مهر سال گذشته تاکنون) ۲۳ میلیارد و ۸۰۰ میلیون متر مکعب, " ورودی آب " به مخازن سدهای کشور داشته ایم که مقداری بیش از سال آبی کم بارش پارسال میباشد.
مدیر کل دفتر اطلاعات و دادههای آبی افزود: در سال آبی ۱۴۰۱-۱۴۰۰ همچنین ۲۶ درصد کاهش خروجی آب از سدها داشته ایم که عدد قابل توجهی در ذخیره آب سدها میباشد.
وی گفت: هم اکنون میزان کل «حجم آب» مخازن سدهای کشور حدود ۲۷ میلیارد متر مکعب است که در مقایسه با مدت مشابه سال آبی گذشته ۸ درصد کمتر است.
قاسم زاده تصریح کرد: حدود ۷ درصد بارشهای سال آبی امسال، معادل یک میلیارد و ۹۰۰ میلیون متر مکعب (مجموع بارشها و ورودی ثابت رودخانه ها) متعلق به ۲ هفته قبل میباشد که وارد مخازن سدهای کشور شده است.
وی افزود: بیشترین بارشهای ۵ اردیبهشت تاکنون، در حوزه آبریز کرخه بود که علاوه بر تامین مستقیم آب کشاورزی این منطقه، موجب ورود ۶۰ میلیون متر مکعب آب به پشت سد بزرگ کرخه و کاهش مقداری از تنش آبی موجود آن شد.
قاسم زاده درباره وضع ذخیره سدهای پنج گانه استان تهران نیز گفت: بارشهای اردیبهشت، موجب ورود ۱۲۰ میلیون مترمکعب آب به پشت سدهای استان شد که میزان پرشدگی آن را از ۲۶ درصد ۲ هفته پیش به ۳۰ درصد رساند، اما در مقایسه با مدت مشابه سال قبل کماکان ۲۹ درصد کمتر است.
وی افزود: بر اساس پیش بینی ها، در ۲ هفته آینده نیز جبهههای بارشی فعالی خواهیم داشت، اما میزان بارش آن به اندازه ۲ هفته قبل نمیشود.
مدیر کل دفتر اطلاعات و دادههای آبی شرکت مدیریت منابع آب ایران همچنین میزان پرشدگی سد زاینده رود در استان اصفهان را ۳۲ درصد اعلام کرد و گفت: میزان پرشدگی این سد هم اکنون ۳۹۳ میلیون متر مکعب است که ۳ درصد بیش از ۲ هفته گذشته، اما در مقایسه با مدت مشابه سال قبل ۵ درصد کمتر است.
انتهای پیام/
انتهای پیام/