تشکیل جامعه دانشبنیان نیازمند مهارتآموزی همه اقشار
به گزارش خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا از میانه، کرامت اسماعیلی در حاشیه برگزاری دوره آموزشی دوره تخصصی تکنسین دارو(نسخه خوانی) در دانشگاه آزاد اسلامی واحد میانه اظهار کرد: تشکیل جامعه دانشبنیان در افق چشمانداز جمهوری اسلامی ایران منوط به آموزش نیروی انسانی و مهارتآموزی در همه اقشار جامعه و بهویژه جوانان این مرزوبوم است.
وی افزود: مرکز مدیریت مهارتآموزی و مشاوره شغلی (TMC) دانشگاه آزاد اسلامی واحد میانه یکی از سازمانهای پیشرو در ارائه آموزشهای مهارتی و کاربردی در این شهرستان بوده که به برگزاری نخستین دوره آموزشی تخصصی تکنسین دارو (نسخه خوانی) اقدام کرده است. برخورداری از کادر متخصص در زمینه آموزشهای کاربردی و ارتباط نزدیک با دانشگاه آزاد اسلامی بهعنوان دانشگاه مادر و اداره فنی و حرفهای شهرستان، باعث شده که این مرکز حیطههای وسیع و متنوعی از آموزشها را در زمینههای مختلف ارائه دهد.
بیشتر بخوانید:
ایدهشو فنی و مهندسی با چاشنی رویداد گام دوم دانشگاه
مدیر مرکز مدیریت مهارتآموزی و مشاوره شغلی دانشگاه آزاد اسلامی واحد میانه درباره برگزاری نخستین دوره آموزشی برگزار شده در این واحد دانشگاهی گفت: نخستین دوره آموزشی با عنوان دوره آموزشی دوره تخصصی تکنسین دارو (نسخه خوانی) که توسط مهدی ناصری دارای مدرک دکتری تخصصی داروسازی تدریس و به متقاضیان آموزش داده شد. دورههای تخصصی پیش رو شامل دوره تزریقات و پانسمان، پزشکیار عمومی، دستیار دندانپزشکی، تعمیرات موبایل و دوره راهاندازی فروشگاه اینترنتی خواهد بود.
اسماعیلی با تشریح اهداف برگزاری این کارگاه آموزشی بیان کرد: مرکز مدیریت مهارتآموزی و مشاوره شغلی با هدف افزایش مهارت و توانایی نسخه خوانی در افراد فارغالتحصیل به برگزاری این دوره اقدام کرد که با استقبال چشمگیر علاقهمندان مواجه شد. فراگیران با گذراندن دوره، مهارتهای لازم در امر خواندن نسخه شامل نوع دارو، شکل دارو و تعداد آن را به دست آورده و با دستهبندی کلی داروها و اصول قفسه چینی داروخانه آشنا شدند. آشنایی مقدماتی متقاضیان با فرآوردهها و محصولات مختلف دارویی ضروری بوده و در داروخانه علاوه بر داروهای شیمیایی، گیاهی، فرآوردههای آرایشی و بهداشتی و تجهیزات پزشکی نیز موجود است.
وی مطرح کرد: برخی مهارتها وجود دارد که تکنسین موفق داروخانه در یک دوره آموزشی کوتاهمدت فرامیگیرد. مهارتهایی ازجمله، اطلاعات درباره داروها، ارتباطات خوب، سازمانی با دیگران، رایانهای و قیمتزنی و تفکر انتقادی و کمک به دیگران است. آشنایی با این حرفه فرصتی مناسب برای افرادی بوده که به دنبال کار تماموقت و یا نیمهوقت هستند. دوره نسخهخوانی برای افرادی که قبلاً بهصورت تجربی یا تئوری اطلاعاتی در این زمینه کسب کردهاند، فرصت بسیار مناسبی است تا بهصورت علمی و تخصصی این مهارت را فرابگیرند. بعضی از تکنسینهای داروخانه مهارتهای تخصصی خود را در زمینه محصولات استریل، مواد افزودنی، اتوماسیون داروخانه و سیستمهای اطلاعات سلامت نیز ارتقا میبخشند.
مدیر مرکز مدیریت مهارتآموزی و مشاوره شغلی دانشگاه آزاد اسلامی واحد میانه با تأکید بر ضرورت تشکیل دوره تکنسین داروخانه بیان کرد: باید توجه داشت که امر نسخه خوانی از اهمیت و حساسیت بسیار زیادی برخوردار است؛ زیرا با سلامت افراد جامعه در ارتباط بوده؛ پس کوچکترین خطا در این زمینه خطرساز خواهد بود و افرادی که در داروخانهها مشغول به کار هستند. اکثر موارد بدون گذراندن دورههای آموزشی و بهصورت تجربی مشغول به این کار شدهاند. دقت نظر در این مسئله ضرورت وجود دورهای که افراد بهعنوان کارآموز زیر نظر استادان این علم با مسائل موجود در این فن آشنا شوند، حس میشود و از اهداف اصلی برگزاری دوره تکنسین داروخانه، توانایی نسخه خوانی در افراد فارغالتحصیل است.
اسماعیلی یادآور شد: پس از گذراندن دوره، مدرک دستیار قفسهچینی دارو از سوی دانشگاه آزاد اسلامی واحد میانه و اداره فنی و حرفهای شهرستان میانه اعطا میشود و با استناد به این گواهینامه معتبر، فراگیران میتوانند در داروخانههای دولتی و خصوصی و سایر مراکز مشغول به کار شوند.
انتهای پیام/۴۱۲۱/۴۰۶۲/
انتهای پیام/