عبدالملکی: مسئولیت دهکبندی خانوادهها با وزارت تعاون است
به گزارش گروه اقتصاد خبرگزاری آنا، حجتالله عبدالملکی، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از تکمیل دهک بندی اولیه خانوار و ارسال آن به سازمان هدفمندی یارانهها خبر داد و توضیحاتی پیرامون دهک بندی و نحوه اعتراض به دهک بندی ارائه کرد.
عبدالملکی با حضور در شبکه خبر سیما، توضیحاتی درباره سازوکار اعطای یارانه به خانوار ارائه و اظهار کرد: در موضوع هدفمندی یارانهها، دهک بندی و تعیین سطح درآمدی خانوارها بسیار حائز اهمیت است. پایگاه اطلاعات رفاهی ایرانیان در ماههای گذشته در حال تکمیل بوده و تا ۹۵ درصد هم پیش رفته است. بخشی از اطلاعات هنوز از سوی برخی دستگاهها ارائه نشده است. البته اطلاعاتی که هنوز نرسیده نباید باعث نگرانی مردم شود، زیرا ما فرض را بر این میگذاریم که مردم دارایی جدیدی ندارند.
وی افزود: ما یک دهک بندی اولیه را انجام و آخرین اطلاعات را (۱۷ اردیبهشت) به سازمان هدفمندی یارانهها ارائه دادیم، البته دائم اطلاعات جدید میرسد و ممکن است اعتراضاتی هم از گذشته وجود داشته باشد که سامانههایی برای رسیدگی به این اعتراضات در نظر گرفته شده است.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه دور جدید اصلاح نظام یارانهها دارد عادلانهتر و کارآمدتر میشود و بهزودی هم جزئیات آن اعلام خواهد شد، گفت: در این روند، ما دو شکل اعتراض را میتوانیم داشته باشیم که هر دو بررسی میشود؛ نخست اینکه «چرا جزو یارانه بگیرها نیستم؟» که بهزودی و در همین روزها از سوی سازمان هدفمندی یارانهها، سامانهای برای پاسخدهی به آن آماده و راهاندازی میشود.
عبدالملکی افزود: اعتراض دیگر این است که «چرا من در این دهک درآمدی هستم؟» مثلاً ممکن است فرد بگوید "چرا من را در دهک هشت قرار دادهاید، به نظرم در دهک پنج هستم." این اعتراض درباره دهک بندی مربوط به وزارت رفاه است که سامانه آن نیز آماده شده است. بعد از اعلام اینکه هر فرد در کدام دهک درآمدی است، اگر شخصی معترض بود هم به سامانهای که اعلام خواهد شد مراجعه و موارد را ثبت میکند و پس از بررسیهای لازم به او اطلاع داده میشود که اعتراضش وارد است یا دهک بندی با توجه به اطلاعات اقتصادیاش درست انجام شده است.
وی بیان کرد: اصلاح نظام یارانهها، شاخصهای فقر را در جامعه بهبود خواهد بخشید؛ زیرا قرار است دهکهای پایینتر، مبلغ بیشتر و دهکهای بالا، مبلغ کمتری دریافت کنند و این خودبهخود منجر به بهبود رسیدگی به فقرا خواهد شد.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در پاسخ به اینکه بهروزرسانی دهکها و تغییر آن چگونه و در چه فواصل زمانی انجام میشود؟ گفت: بانکهای اطلاعاتی مختلفی از ثبتاحوال گرفته تا شبکه بانکی در تعیین دهکها دخیل هستند و اطلاعات پایگاه اطلاعات رفاهی ایرانیان تا ۹۵ درصد کامل است. این اطلاعات مدام تغییر میکنند و وقتی بهصورت مقطعی اطلاعات میرسند مجدداً دهک بندی تغییر میکند و سیستم پویاست و بهصورت خودکار بهروزرسانی میشود و مردم لازم نیست اقدامی انجام دهند.
عبدالملکی اضافه کرد: درباره کلیت روش پرداخت که مبلغ چقدر باشد اعتباری و نقدی، بهطورکلی دولت تصمیم میگیرد؛ آنچه مسئولیت مستقیم وزارتخانه ماست دهک بندی خانوادهها، رصد شرایط اقتصادی آنها و رسیدگی به اعتراضات احتمالی است.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی درباره آخرین وضعیت افزایش حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی نیز توضیح داد و گفت: بر اساس ماده ۹۶ قانون تأمین اجتماعی، باید سالانه یکمرتبه افزایش مستمری بازنشستگان سایر سطوح درآمدی، توسط هیئتامنای تأمین اجتماعی تعیین و برای تصویب نهایی به دولت ارسال شود تا در آنجا تصمیمگیری و به تصویب برسد که معمولاً هر ساله تعیین این رقم بر اساس مصوبات شورای عالی کار بوده است.
عبدالملکی افزود: سازمان تأمین اجتماعی هم به همین ترتیب میزان افزایش حقوق را مشخص کرده و بودجهاش در سرجمع مخارج تأمین اجتماعی دیده شده و به دولت ارسال شده است.
وی با اشاره به اینکه روال کار اینگونه است که ابتدا در کمیسیونهای تخصصی دولت مطرح میشود و نتیجه بحث در کمیسیونها، به صحن هیئتوزیران منتقل و در آنجا تصمیمگیری میشود، گفت: میزان افزایش مستمریها تاکنون یک جلسه در کمیسیون تخصصی مطرح شده و یک جلسه دیگر باید در کمیسیون مطرح شود که همزمان در نوبت طرح در هیئتوزیران قرار گرفته است.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: تلاش میکنیم افزایش حقوقها به اردیبهشت برسد و دولت هم پیگیر است، اما به هردلیل اگر به اردیبهشت نرسد قطعاً معوقات از ابتدای فروردینماه پرداخت خواهد شد.
انتهای پیام/۴۱۲۹/
انتهای پیام/