دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
22 ارديبهشت 1401 - 00:02
در گزارش آنا بخوانید؛

درماندگی آمریکا در تحمیل زیاده‌خواهی‌ها به ایران/ کاخ سفید برای توافق با غیرهمسوها به اندازه کافی بالغ نیست

بیش از یک ماه و نیم است که کشورهای حاضر در مذاکرات وین منتظر تصمیم واشنگتن برای کنار آمدن با واقعیتی به نام ایران هستند اما فقدان بلوغ سیاسی در آمریکا هرروز بیش‌ازپیش این فرصت را از بین می‌برد.
کد خبر : 656957
جو بایدن



گروه جهان خبرگزاری آنا- محمد جعفری؛ نمونه بارز ضرب‌المثل "خشت اول را چو زد معمار کج تا ثریا می‌رود دیوار کج" ساختار سیاسی ایالات‌متحده آمریکا است که از همان روز اول پایه‌اش بر مبنای عدم توافق گذاشته شد. یعنی اینکه نظام این کشور به مقاماتش این اجازه را می‌دهد که به هیچ توافقی پایبند نباشند.


در مبحث تفاوت معنایی تفاهم و توافق باید گفت که تفاهم همان همسو بودن ذاتی است و اما توافق زمانی کاربرد پیدا می‌کند که تفاهم بین دو طرف بر سر یک موضوع اندک است و اما تفاوت مشهود و زیاد. این‌گونه که ساختار سیاسی آمریکا نشان می‌دهد فقط تفاهم را برمی‌تابد و اصلاً تفکر غیرهمسو را به رسمیت نمی‌شناسد که بخواهد با آن به توافق برسد و اگر هم در دوره‌ای مجبور به قبول توافقنامه‌ای شود به‌راحتی مجوز ابطال آن را هم در درست دارد.



درماندگی آمریکا در تحمیل زیاده‌خواهی‌ها به ایران/ کاخ سفید برای توافق با غیرهمسوها به اندازه کافی بالغ نیست

کوین برت استاد آمریکایی دانشگاه ویسکانسین


تیشه تضاد درونی نظام سیاسی آمریکا برریشه هر توافقی با ایران ضربه خواهد زد


با این طرز تفکر است که مناقشه هسته‌ای ایران با غرب ۱۸ ساله شده اما هنوز حل نشده است و روزبه‌روز پیچیده‌تر هم می‌شود. بعدازاینکه در سال ۱۳۹۷ دونالد ترامپ رئیس‌جمهور سابق آمریکا کشورش را از توافق هسته‌ای سال ۱۳۹۴ بین ایران و کشورهای ۱+۵ خارج کرد کراهت این رفتار آمریکا برای افکار عمومی بیدار جهان روشن‌تر شد.


در این خصوص کوین برت استاد دانشگاه ویسکانسین آمریکا در مصاحبه ویدئویی که اخیراً با گروه جهان آنا داشت به زشتی رفتار آمریکا نسبت به توافق با ایران اشاره کرد و حتی به‌عنوان یک شهروند آمریکایی معذرت‌خواهی هم کرد.



کوین برت: صهیونیست‌های آمریکا همیشه بخش خیلی زیادی از تزریق پول به سیاستمداران (آمریکایی) که به‌غلط کمپین هدیه نام‌گرفته و درواقع نوعی رشوه است را بر عهده دارند، خب اسرائیل با احیای برجام مخالف است که معنی‌اش مخالفت کنگره با برجام است



او هم مثل بسیاری از تحلیلگران داخلی و خارجی بر این نکته تأکید کرد که ساختار سیاسی آمریکا دچار هرج‌ومرج است. یعنی هماهنگی و یکدستی حتی در موضوعات مهم امنیتی هم در آن دیده نمی‌شود و دلیل آن‌هم این است که بسیاری از اعضای سنا و دولت در این کشور با حمایت مالی لابی صهیونیسم به قدرت می‌رسند و حتی اگر هم بخواهند نمی‌توانند استقلال رأی داشته باشند.


درحالی‌که دولت ایالات‌متحده ظاهراً در تلاش برای یافتن راهی برای توافق با ایران بر سر احیای برجام است، سنای این کشور قطعنامه‌ای غیر الزام‌آور اما هشداردهنده به کاخ سفید را به تصویب می‌رساند که هرگونه توافق با ایران باید قوی‌تر از برجام منعقد شود و دربرگیرنده موضوعات غیرهسته‌ای ازجمله برنامه دفاع موشکی ایران باشد.


کوین برت در مصاحبه خود با آنا می‌گوید: اسرائیل صاحب کنگره آمریکا است. افرادی که به اسرائیل وفادار هستند خیلی ثروتمند هستند. صهیونیست‌های آمریکا همیشه بخش خیلی زیادی از تزریق پول به سیاستمداران (آمریکایی) که به‌غلط کمپین هدیه نام‌گرفته و درواقع نوعی رشوه است را بر عهده دارند. خب اسرائیل با احیای برجام مخالف است که معنی‌اش مخالفت کنگره با برجام است. به همین دلیل است که به‌جای اینکه برجام معاهده‌ای رسمی شود در سطح نوعی از توافقنامه‌های ویژه ریاست جمهوری باقی می‌ماند. یعنی اینکه فردی که در انتخابات ریاست جمهوری آتی به قدرت برسد در موقعیتی قرار خواهد گرفت که توافق را هر زمان که حامیان اسرائیل بخواهند از بین ببرد. این اقدام نه به‌صورت محتمل بلکه به‌صورت قطعی در آینده رخ خواهد داد.




بیشتر بخوانید:


مصاحبه اختصاصی آنا با استاد دانشگاه ویسکانسین پیرامون مذاکرات وین + ویدئو


نشریه آمریکایی: دولت بایدن از گنجاندن موضوعات فرابرجامی در توافق احتمالی ناامید شده است


دومین طرح ضدایرانی سنای آمریکا با هدف جلوگیری از لغو تحریم‌های سپاه


پرایس: برای سناریوی عدم توافق با ایران آماده می‌شویم




برت دست‌کم سه بار از آلوده بودن نظام سیاسی آمریکا سخن می‌گوید و امکان هرگونه توافق بلندمدت بین ایران و آمریکا را منتفی می‌داند.


حال شبکه خبری سعودی العربیه قصد دارد با بیان اینکه دستگاه دیپلماسی آمریکا در مورد سیاست‌گذاری در قبال ایران ناکام بوده احتمالاً به دنبال این است که اندکی دموکرات‌ها را موجه جلوه دهد اما اصلاً موضوع به این صورت نیست و همین دموکرات‌ها بودند که سال‌ها قبل از به قدرت رسیدن ترامپ بدترین تحریم‌ها را علیه ایران مصوب کردند.


به همین دلیل است که کوین برت می‌گوید: خوش‌بینی من از یک ماه و نیم پیش تابه‌حال تغییر کرده است و در حال حاضر معتقدم که امکان احیای برجام به‌صورت دلخواه و کاملاً خوب وجود ندارد.


البته دستگاه دیپلماسی آمریکا در اقدامی بیشتر تبلیغاتی به‌جای اینکه به فکر برطرف کردن ریشه‌ای مشکل باشد اقدام به تغییر چند مهره در تیم مذاکره‌کننده (غیرمستقیم) با ایران زد.



دو جناح اصلی در ایالات‌متحده یعنی دموکرات‌ها و جمهوری‌خواهان نتوانسته‌اند یا اصلاً نمی‌خواهند بر سر مسئله‌ای روشن به توافق برسند تا دستشان به نوبت برای اعمال فشار بر دیگر کشورها باز باشد



ریچارد نفیو، معاون سابق رابرت مالی نماینده آمریکا در امور ایران، آرین طباطبایی، یکی از مشاوران ارشد در وزارت خارجه و دان شاپیرو، سفیر سابق آمریکا در فلسطین اشغالی و مشاور رابرت مالی یکی از پس از دیگری استعفا کردند و دلیل آن را هم اختلاف‌سلیقه با راهبران تیم آمریکایی اعلام کردند تا به‌ظاهر هم که شده نشان داده شود که واشنگتن در تلاش برای رسیدن به اجماع نسبت به ایران است درحالی‌که مصوبه روز چهارشنبه سنای آمریکا آب پاکی را روی دست همه ریخت و نشان داد حتی اگر رابرت مالی هم به فرض محال بتواند در قالبی واقع‌گرایانه با ایران به توافق برسد کنگره حی و حاضر ایستاده تا هرگونه توافقی را از میان بردارد مگر اینکه آن توافق همان چیزی باشد که کنگره می‌خواهد یعنی همسو شدن ایران با آمریکا.


مصوبه ضد ایرانی سنا که با پیشنهاد جیمز لنکفورد، سناتور جمهوری‌خواه ارائه شده بود، با ۶۲ رأی مثبت و ۳۳ رأی منفی تصویب شد از کاخ سفید می‌خواهد تا زمانی که تهران یک‌سری از پیش‌شرط‌های دشوار ازجمله محدود کردن فعالیت موشکی بالستیک را نپذیرفته، به توافق هسته‌ای بازنگردد.



درماندگی آمریکا در تحمیل زیاده‌خواهی‌ها به ایران/ کاخ سفید برای توافق با غیرهمسوها به اندازه کافی بالغ نیست

دونالد ترامپ رئیس‌جمهور سابق آمریکا که در سال ۱۳۹۷ برجام را زیر پا گذاشت


هشدار سنای آمریکا به بایدن را حامیان اعتماد به واشنگتن بشوند


این طرح همچنین به دولت بایدن هشدار می‌دهد حذف سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از لیست سازمان‌های تروریستی و لغو تحریم‌ها علیه آن را در هیچ توافق هسته‌ای جدیدی با ایران نگنجاند.


اینکه گفته می‌شود عزم سیاسی نزد آمریکایی‌ها وجود ندارد همین است دیگر. یعنی اینکه دو جناح اصلی این کشور یعنی دموکرات‌ها و جمهوری‌خواهان نتوانسته‌اند یا اصلاً نمی‌خواهند بر سر مسئله‌ای روشن به توافق برسند تا دستشان به نوبت برای اعمال فشار بر دیگر کشورها باز باشد.


پیشنهاد کوین برت در خصوص توافق با آمریکا این بود که تهران باید خواستار رفع همه تحریم‌ها به‌ویژه تحریم‌ها علیه سپاه پاسداران بشود زیرا سپاه نه کشوری را اشغال کرده و نه نسل‌کشی به راه انداخته است اما آمریکا هم بسیاری از کشورها را اشغال کرده و شمار زیادی از غیرنظامیان کشورهای هدف را به قتل رسانده است.


با این تفاسیر به نظر نمی‌رسد که توافق احتمالی بین ایران و آمریکا برای احیای برجام به‌راحتی به سرانجام برسد زیرا سیاستمداران ضد ایرانی در آمریکا حرف آخر را همین اول زده‌اند و در صورت اینکه به دلایل خاص جو بایدن رئیس‌جمهور آمریکا بخواهد با ایران توافق احیای برجام امضا کند با پیروزی نمایندگان جمهوری‌خواه در انتخابات کنگره در پاییز امسال و نیز انتخابات ریاست جمهوری در سال ۲۰۲۴ دولت جدید خواهد توانست قرارداد با ایران را بار دیگر ابطال کند.


انتهای پیام/۴۱۵۵/



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب