نگاهی به تاریخچه بیتکوین؛ از ایجاد تا تبدیلشدن به طلای دیجیتال/ ساتوشی ناکاموتو کیست؟!
به گزارش خبرنگار گروه بانک، بورس و بیمه گروه اقتصاد خبرگزاری آنا، اگر بخواهیم تاریخچهای از بیتکوین بدانیم و اینکه بیتکوین از چه سالی به وجود آمد و باب شد و چه اتفاقاتی افتاد تا بیت کوین به اینجا رسید؛ بهتر است بدانیم که بیت کوین تاریخچهای پر فراز و نشیب داشته است تا به جایی رسید که اکنون بهعنوان طلای دیجیتال و باارزشترین دارایی دیجیتالی شناخته میشود و سرمایهگذاران بزرگ توجه زیادی به آن دارند.
بیشتر بخوانید:
نگاهی به بلاکچین؛ سیستمی برای حذف حاکمیتها؛ واسطهها و تغییر پایه پولی دنیا
سال ۲۰۰۸ نخستین مقاله ساتوشی ناکاموتو (که مشخص نیست یک شخص است یا یک گروه برنامهنویس است و یا اینکه گروهی هستند که روی بازارهای مالی کاملاً مسلط هستند و سیستمهای دریافت و پرداخت را میشناسند و اقتصاد دنیا را میشناسند)، یک برنامه و یا یک سفیدنامهای نوشت که آن را در سایتهای مختلف انتشار داد و سال ۲۰۰۸ عملاً بیت کوین متولد شد و سال ۲۰۰۹ نخستین بلاکهای بیت کوین شکل گرفت و برنامه بیت کوین نوشته شد.
پیتزادِی، روزی ننگین برای فعالان حوزه ارزهای دیجیتال
در ماه مِی سال ۲۰۱۰ بود که نخستین معامله بیتکوین یعنی خرید دو پیتزا با ۱۰ هزار بیت کوین شکل گرفت و آقای لازلو توسط شبکه لایتنینگ دو عدد پیتزا را با قیمت ۱۰ هزار بیت کوین معامله کرد که هنوز هم این تاریخ را بهعنوان پیتزادِی (روز پیتزا) در بیت کوین میشناسند و کسانی که در حوزه ارزهای دیجیتال فعال هستند، معمولاً این روز را دور هم جمع میشوند و به یاد آن معامله ننگین! (خرید دو عدد پیتزا با ۱۰ هزار بیت کوین) و پیتزا میخورند.
در جولای سال ۲۰۱۰ بود که قیمت بیت کوین در مدت ۵ روز ۱۰ برابر رشد کرد و یک پامپ شدید روی بیت کوین انجام گرفت، همان ماه نخستین اکسچنجهای بیت کوین به وجود آمدند و در آن اکسچنجها فقط میتوانستید بیت کوین تبادل کنید و چیز دیگری برای خرید و فروش نبود و در نوامبر سال ۲۰۱۰ حجم مارکت و بازار بیتکوین به عدد بیش از یک میلیون دلار رسید که برای این بازار در آن تاریخ عدد بسیار بزرگی بود و نشان میداد که مردم کم کم دارند بیت کوین را میشناسند و اقبال عمومی به بیت کوین هر روز بیشتر و بیشتر میشود.
پولشویی با بیت کوین، مورد علاقه شبکه بزرگ مواد مخدر
در فوریه سال ۲۰۱۱ سایت جاده ابریشم شکل گرفت و این سایت برای این طراحی شده بود که معاملات مواد مخدر و کارهای غیرقانونی را روی این سایت با استفاده از بیت کوین انجام بدهند، به علت اینکه تبادلات بیت کوین قابل رهگیری نبود و میتوانستند کارهای کثیف خودشان را با این بیت کوین شستوشو بدهند و پولشویی کنند و موجب شد که عدد بیت کوین یک رشد زیادی داشته باشد و در همان ماه فوریه ۲۰۱۱ بیت کوین به یک دلار رسید که رشد بسیار بزرگی بود آن هم با توجه به حجم پولی که به بازار بیت کوین آمده بود که اکثراً پولهای کثیف و خلاف و ناشی از معاملات مواد مخدر به دست آمده بود.
سال ۲۰۱۱ همینطور رشد بیتکوین ادامه پیدا کرد و در آپریل ۲۰۱۱ قیمت بیت کوین به عدد ۱۰ دلار رسید که در آن سال رشد چشمگیری بود. همینطور رشد بیت کوین ادامه پیدا کرد و توانست به آن برسد و معاملات بیت کوین در عدد ۱۰ دلار انجام میشد. در ژوئن سال ۲۰۱۲ نخستین کیف پولهای بیت کوین بهوجود آمدند و نخستین کیف پول کوینبِیس بود که به وجود آمد و همینطور اقبال عمومی نسبت به بیت کوین بالا میرفت تا اینکه آپریل ۲۰۱۳ قیمت بیتکوین به عدد ۱۰۰ دلار رسید و این روند رشد چشمگیر ادامه یافت و کم کم آلتکوینها به وجود آمدند. سال ۲۰۱۷ بود که بیت کوین توانست بالاترین عددهای (تا آن زمان) نزدیک به ۲۰ هزار دلار ببیند و دارایی که در سال ۲۰۱۰ چیزی کمتر از یک سنت قیمت داشت، توانست تا سال ۲۰۱۷ خودش را به بالای ۲۰ هزار دلار برساند و ارزش آن بیش از ۲ میلیون برابر شود. در سپتامبر سال ۲۰۲۱ بیت کوین موفق شد سقف تاریخی ۷۰ هزار دلار را هم بشکند و پس از آن به دلایلی با افت روبهرو شد که البته به گفته تحلیلگران باید کف قیمتی ۳۷ هزار دلار برسد تا دوباره یک پامپ و رشد تاریخی دیگری را این بار به بالای ۱۰۰ هزار دلار تجربه کند. این مارکتی است که هنوز هم بالغ نشده و هنوز رشدهای بسیار بزرگ در بازار کریپتو و مشخصاً بیت کوین اتفاق نیفتاده است.
ساتوشی ناکاموتو کیست؟ یا چیست؟
این تاریخچهای از بیت کوین به عنوان طلای دیجیتال و باارزشترین دارایی دیجیتال بود. در مورد اینکه ساتوشی ناکاموتو که بود، افراد زیادی ادعای این را داشتند که ساتوشی ناکاموتو هستند که بعداً با تحقیقات مشخص شد که متقلب بودهاند. در ارتباط با سازنده بیت کوین مقالات بسیار زیادی در اینترنت منتشر شده و آدمهای بسیار زیادی بودند که ادعا کردند که نخستین بیتکوین ها را ما استخراج کردیم و ... اما تحقیقات مشخص کرد که همه این موارد دروغ بوده است. حتی تحلیلگران و کارشناسان در برخی موارد و با استناد به از برخی شواهد مدعی میشدند که فلان شخص همان ساتوشی ناکاموتو است اما درنهایت آن شخص این ادعای کارشناسان را رد میکرد و ثابت میکرد که در بازار کریپتو و بهویژه بیت کوین فعالیتی ندارد.
اما در مارس ۲۰۲۲ اتفاق جالبی افتاد، ایلان ماسک مدیرعامل تسلا و همچنین مالک کنونی توییتر، تصویری از لوگوی چهار شرکت سامسونگ، توشیبا، ناکامیچی و موتورولا را با حروف اول هریک در توییتر منتشر کرد که نشان میدهد ظاهرا چگونه نام ساتوشی ناکاموتو، خالق مرموز بیتکوین ایجاد شده است. بنابر ادعای ماسک ساتئشی نام خود را از ابتدای دو اسم سامسونگ و توشیبا گرفته است و ناکاتو هم مخفف دو کلمه ناکامیچی و موتورولا است.
تاکنون هویت واقعی مخترع این ارز دیجیتال هرگز فاش نشده است، برخی معتقدند بیتکوین را بیش از یک نفر ایجاد کردهاند که پشت نام مستعاری پنهان شدهاند. کریگ رایت دانشمند استرالیایی در حوزه رایانه ادعا کرده که ساتوشی ناکاموتو است اگرچه این موضوع بهطور گسترده در جامعه ارزهای دیجیتال ناباور است.
این توییت ایلان ماسک نزدیک به ۶۳ هزار بار بازنشر شده است. وی میگوید «مدتهاست نام معروف ساتوشی ناکاموتو با نام دهها مظنون بالقوه این حوزه همراه شده است.» ماسک در دسامبر سال گذشته گفت: معتقد است دانشمند رایانه، نیک سابو نویسنده واقعی مقاله سفید سال ۲۰۰۸ که ارز دیجیتال را توصیف میکند، خالق بیتکوین است و بهنظر میرسد که او بیش از هرکس دیگری مسئول ایدههای پشت بیتکوین است.
وی بیان کرد: اگر به تکامل ایدههای قبل از ظهور بیتکوین نگاه کنید، چه کسی میتواند ایدههای قبل از راهاندازی بیتکوین را تکمیل کند؛ نیک سابو احتمالاً بیش از هرکس دیگری مسئول تکامل این ایدههاست. او ادعا میکند که ناکاموتو نیست؛ اما من مطمئن نیستم که وی به این مورد مرتبط نباشد. در سال ۱۹۹۸، سابو ایده بیتگلد را مطرح کرد، یک ارز دیجیتال غیرمتمرکز که بهطور گستردهای بهعنوان پیش درآمد بیتکوین ظهور کرد. اما او بارها ساتوشی ناکاموتو بودن را رد کرده است. سابو در ایمیلی به دومینیک فریزبی نویسنده مالی سال ۲۰۱۴ نوشت «اشتباهی مرا بهعنوان ساتوشی دوست داشتی؛ اما من به این مورد عادت کردهام».
اعتقاد بر این است که ناکاموتو نوشتن کد بیتکوین را در سال ۲۰۰۷ آغاز کرد. وی تقریبا هیچ جزئیات شخصی را فاش نکرد و ادعا کرد که مردی ۳۷ ساله از ژاپن است.
انتهای پیام/۴۱۰۳/
انتهای پیام/