دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
صفارهرندی در گفت‌وگو با آنا:

شاگردان طالب‌زاده ادامه‌دهنده راه او هستند/ نباید از نقدهای مغرضانه انتظار اثربخشی داشت

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام ابراز امیدواری کرد که شاگردان مکتب سید مرتضی آوینی و حاج نادر طالب‌زاده راه آن‌ها را به بلوغ برسانند و پرچمداران هنر انقلاب شوند.
کد خبر : 656251
صفار هرندی 2



به گزارش خبرنگار حوزه حماسه و مقاومت گروه فرهنگ خبرگزاری آنا، زنده‌یاد نادر طالب‌زاده تهیه‌کننده، کارگردان، مجری، مستندساز دفاع مقدس و هنرمند برجسته جبهه فرهنگی انقلاب دارای مدرک کارشناسی ارشد کارگردانی سینما از دانشگاه کلمبیا بود. مردی که خبر درگذشت او در دو روز گذشته تبدیل به یکی از مهم‌ترین اخبار فرهنگی و هنری در روزهای اخیر شده است. بسیاری از چهره‌های هنری مطرح نسبت به آن واکنش نشان دادند و تعداد زیادی از مردم عادی نیز همپای هنرمندان، مسئولان فرهنگی و چهره‌های تأثیرگذار جبهه فرهنگی انقلاب در مراسم تشییع پیکر این شخصیت هنری – فرهنگی شرکت کردند تا جایگاه او در میان نخبگان فرهنگی و مردم عادی مشخص شود.


البته مرحوم طالب‌زاده فعالیت‌های دیگری از جمله دبیری کنفرانس بین‌المللی افق نو و دبیری جشنواره فیلم عمار را نیز برعهده داشت و از افراد مؤثر در تأسیس شبکه افق و عضو هیئت اندیشه‌ورز این شبکه بود. از آثار شاخص وی می‌توان به مستندهای «ساعت ۲۵ (در آمریکا)»، «خنجر و شقایق (در بوسنی)»، «رویش در آتش (در صربستان)»، «بیداد خاموش (در آلمان)»، «ره‌آورد هند (در هندوستان)»، «جهان در انتظار (اروپا)»، مجموعه تلویزیونی «بشارت منجی» و فیلم سینمایی «مسیح» و... اشاره کرد. این شخصیت فرهیخته انقلابی شامگاه جمعه نهم اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۱ دار فانی را وداع گفت و در ۶۹سالگی به دیدار معبود شتافت.


در روز تشییع پیکر مرحوم طالب‌زاده، افراد شناخته شده زیادی حضور داشتند، از سرداران و پیشکسوتان دفاع مقدس گرفته، تا وزیران فعلی و اسبق و مدیران رده بالای فرهنگی و البته هنرمندان و مردم. یکی از چهره‌های مطرح که در این مراسم حضور داشت محمدحسین صفار هرندی بود، وزیر اسبق وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی که در حال حاضر عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام است.


به واسطه این حضور و به بهانه نام پررنگ نادر طالب‌زاده در زمینه هنر انقلاب، با صفار هرندی گفت‌وگو کردیم، کسی که پیش از این سال‌ها به عنوان وزیر روی مهم‌ترین صندلی مدیریتی در حوزه هنر نشسته و از نزدیک با جریان‌های مختلف هنری و هنرمندان فعال در حوزه‌های مختلف آن آشناست.


شاگردان طالب‌زاده ادامه‌دهنده راه او هستند/ نباید از نقدهای مغرضانه انتظار اثربخشی داشت


راه طالب‌زاده ادامه خواهد داشت


محمدحسین صفار هرندی، در ابتدا ضمن تمجید از عملکرد نادر طالب‌زاده در طول این سال‌ها، درباره ویژگی‌های هنر انقلاب و تربیت نسل هنرمندان انقلابی گفت: بخش عمده‌ای از مفاهیم مختلف هنر انقلاب بر بستر واقعه انقلاب اسلامی و استقرار جمهوری اسلامی به وجود آمده و بالنده شده است و تبدیل به محیطی شده است که امثال آقای طالب‌زاده در آن حضور داشتند. نکته قابل توجه اینجاست که ایشان به عنوان استاد، شاگردانی را تربیت کردند که آن‌ها نیز حتما در امتداد این راه حرکت می‌کنند و این مسیر ادامه خواهد داشت.


وی با اشاره به جایگاه هنر انقلاب در سال‌های اخیر نیز عنوان کرد: به نظر می‌رسد حرکت هنر انقلاب در مسیر رشد قرار دارد و خوشبختانه رو به جلو حرکت می‌کند. چیزی که در طول این سال‌ها شاهد آن بودیم این است که در این زمینه عقب‌نشینی و بازگشت به گذشته نداشتیم و در این مدت هرآنچه از مسیر طی شده را به سمت درست حرکت کردیم.


عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: در سال‌های گذشته زیبایی‌های جدیدی از جلوه‌های گوناگون هنر انقلاب به رخ کشیده شده است و همچنان نیز امیدوار هستیم که شاگردان مکتب سید مرتضی آوینی، حاج نادر طالب‌زاده و امثال آن‌ها، راهشان را به بلوغ برسانند و پرچمداران هنر انقلاب شوند.




بیشتر بخوانید:


نادر طالب‌زاده با شهید آوینی چه نسبتی داشت؟


کوروش زارعی: طالب‌زاده مرد میدان فرهنگ بود


وداع با پیکر نادر طالب‌زاده در حرم مطهر رضوی +فیلم






شاگردان طالب‌زاده ادامه‌دهنده راه او هستند/ نباید از نقدهای مغرضانه انتظار اثربخشی داشت

صفار هرندی در مراسم تشییع پیکر نادر طالب‌زاده



نباید به دنبال نقد مخرب بود


وزیر اسبق وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، در رابطه با انتقاداتی که این سال‌ها نسبت به حرکت جریان های انقلابی به ویژه در زمینه آثار سینما و موسیقیایی مطرح شده عنوان کرد: طبیعتاً هر کاری ممکن است نقاط ضعف و قوتی داشته باشد و نمی‌توان مدعی شد تمام آثار هنری ما بدون ایراد و مشکل هستند. در حقیقت نقدهای مطروحه در این خصوص متوجه نقاط ضعف است، برای تقویت حرکت هنر ایران. هیچکس نمی‌تواند بگوید من از هرگونه نقطه ضعف و کمبود و کاستی مبری هستم و نباید به کارم نقدی وارد کرد، البته که به نظر من نقد باید سازنده باشد تا در مجموع وضعیت بهتری را برای هنر کشورمان تأمین کند.


هرندی در انتهای سخنانش با انتقاد از رسانه‌ها و افرادی که با مطالب مغرضانه به دنبال ایجاد حاشیه هستند، اظهار کرد: نمی‌توان از نقد مخرب و بی‌نتیجه انتظار خوبی داشت و امیدوار بود که این نظرات تأثیرگذاری مدنظر منتقدان را داشته باشد، چون این نقدها برای بهبود وضعیت مطرح نمی‌شود و بیشتر جنبه تخریب دارد.


انتهای پیام/4173/



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب