دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
14 ارديبهشت 1401 - 00:11
مالکی‌نژاد در گفت‌وگو با آنا تشریح کرد؛

دستیار صوتی هوشمند «هیوا» چه کاربردهایی دارد؟

دستیار هوشمندی که به ۸ هزار پرسش در حوزه مشاوره تحصیلی پاسخ می‌دهد عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی عنوان کرد که دستیار صوتی هوشمند «هیوا» می‌تواند به‌عنوان مشاوری هوشمند در زمینه‌های مختلف آموزش دیده و خدمات ارائه کند.
کد خبر : 656120
حسین مالکی نژاد

حسین مالکی‌نژاد در گفت‌وگو با خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا از اخذ تأییدیه دانش‌بنیان شرکت فناوران دانش هوش مصنوعی «هیوا» (محصول دستیار صوتی هوشمند) خبر داد و در تشریح فعالیت‌های این شرکت، کارکرد محصول و برنامه‌های آتی اظهار کرد: فعالیت تحقیقاتی برای ایجاد یک دستیار صوتی هوشمند که بتواند در نقش اپراتورهای مراکز تماس فعالیت کند و پاسخگوی تماس‌ها و سؤالات مخاطبان باشد از اسفند سال ۱۳۹۸ آغاز و تیمی از فارغ‌التحصیلان دانشگاه آزاد اسلامی و دانشگاه امیرکبیر با تخصص‌های پردازش گفتار و پردازش متن برای انجام پروژه تشکیل شد.




بیشتر بخوانید:


«سارا» دستیار صوتی‌ با قابلیت‌ استفاده در صنعت و پزشکی


محصولی دانش‌بنیان برای صنعت نفتی‌ها




وی افزود: عملیات تحقیق و توسعه محصول، جمع‌آوری داده‌های لازم برای آموزش و ایجاد محصول ۲۰ ماه به طول انجامید و در این مسیر تلاش‌های زیادی صورت گرفت تا نمونه اولیه محصول آماده بهره‌برداری شود.


عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد نراق و دلیجان بیان کرد: شرکت فناوران دانش هوش مصنوعی هیوا، اردیبهشت ۱۴۰۰ به ثبت رسید و زمینه فعالیت شرکت تولید محصولات در حوزهای مختلف هوش مصنوعی در سه شاخه پردازش گفتار، پردازش متن و پردازش تصویر است.


مالکی‌نژاد افزود: دستیار صوتی هوشمند «هیوا» قابلیت آموزش و عملکرد در حوزه‌های مختلف را دارد و می‌تواند به‌عنوان یک مشاور هوشمند برای زمینه‌های مختلف آموزش ببیند و خدمات ارائه دهد.


تشریح جنبه کاربردی و تجاری‌سازی دستگاه محصول دستیار صوتی هوشمند


وی یادآور شد: در نخستین گام داده‌های آموزشی در حوزه مشاوره تحصیلی مهیا و دستیار صوتی با ۲ هزار پرسش و پاسخ در ۱۱ دسته مختلف تحصیلی (مدارس، کنکور سراسری، کارشناسی ارشد، دکتری) آموزش داده شد و اکنون قادر است به ۸ هزار پرسش در حوزه مشاوره تحصیلی پاسخ دهد و حالت‌های متنوع مطرح شدن سؤالات را نیز با دقت بالایی شناسایی کند.


مدیر عامل شرکت دانش‌بنیان فناوران دانش هوش مصنوعی متذکر شد: در گام‌های بعدی برای بررسی قابلیت تعمیم مدل‌ها، داده‌های مربوط به حوزه‌های مشاوره IT و مشاوره حقوقی برای آموزش سیستم مورد استفاده قرار گرفت و در این حوزه‌ها نیز عملکرد دستیار صوتی هوشمند هیوا قابل قبول است.


مالکی‌نژاد تبیین کرد: آزمایش مختلف نشان داد که برای آموزش یک حوزه عملکردی جدید به دستیار صوتی، حداکثر فقط دو ماه زمان نیاز است.


دستیار صوتی هوشمند «هیوا» چه کاربردهایی دارد؟


وی به جنبه کاربردی و تجاری‌سازی دستگاه دستیار صوتی هوشمند اشاره کرد و ادامه داد: از نظر کاربردی و تجاری‌سازی محصول در گام نخست صنعت مخابرات انتخاب شد و اپراتور هوشمند ۱۱۸ نخستین محصولی است که نسخه اولیه آن پیاده‌سازی شده و با بخشی از داده‌های مربوط به مشترکان تلفن استان تهران آموزش داده شده است.


عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی اضافه کرد: دستیار صوتی هوشمند در آینده نزدیک در کنار اپراتورهای انسانی ۱۱۸ پاسخگوی تماس‌های مخاطبان خواهد بود. اپراتور هوشمند ۲۰۲۰ که بتواند برخی درخواست‌های مشترکان را پاسخ دهد نیز آموزش داده شده و در مراحل تست و بهبود عملکرد قرار دارد.


مالکی‌نژاد سایر زمینه‌ها و فعالیت‌های شرکت فناوران دانش هوش مصنوعی هیوا را یادآور شد و بیان کرد: با توجه به اینکه این شرکت در زمینه‌های مختلف هوش مصنوعی فعالیت دارد و محصولات متنوعی در این حوزه تولید می‌کند، می‌تواند پاسخگوی نیاز صنایع و حوزه‌های کاربردی مختلف باشد.


مدیر عامل شرکت دانش‌بنیان فناوران دانش هوش مصنوعی توضیح داد: اکنون چند سرویس متنوع هوش مصنوعی توسط شرکت ارائه می‌شود که به صورت تجاری است و عبارتند از تبدیل گفتار به متن(ASR)، تبدیل متن به گفتار(TTS)، چت بات، احراز هویت از طریق شناسایی چهره و صدا، خلاصه‌ساز متون فارسی، تشخیص موجودیت‌های اسمی، دسته‌بندی متن، تحلیل بار معنایی، دسته‌بندی متن و تشخیص حالت گوینده.


انتهای پیام/۴۰۷۸/۴۰۶۲/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب