دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
19 ارديبهشت 1401 - 00:06
در مسیر نخبه‌پروری(۱۰۹)/ خانی در گفت‌وگو با آنا عنوان کرد؛

ثبت ۲ اختراع مکمل برای بازیافت پسماندها/ نسل پیشرفته دستگاه زباله‌سوز بیمارستانی و دارویی ساخته شد

قوانین حمایت از مخترعان و فناوران به‌خوبی اجرا نمی‌شوند عضو باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی میانه موفق به ثبت ۲ اختراع شده است که با تکمیل یکدیگر در بازیافت پسماندهای پلیمری، پلاستیکی، لاستیکی، بیمارستانی، دارویی و شیمیایی کاربرد دارند.
کد خبر : 656101
علی خانی

گروه استان‌های خبرگزاری آنا؛ باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی در راستای اجرای سیاست‌های جمهوری اسلامی و منویات مقام معظم رهبری در زمینه برنامه‌ریزی برای جذب نخبگان و پرورش و هدایت دانشجویان و دانش‌آموزان مستعد به‌عنوان نخستین مرکز شناسایی، جذب، پرورش، هدایت و حمایت پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاهی سال ۱۳۷۷ راه‌اندازی شد.


اکنون دفاتر باشگاه در بیش از ۳۰۰ واحد دانشگاهی و ۱۰۰ آموزشکده سما در سراسر کشور در حال انجام مأموریت شناسایی، هدایت و فعال‌سازی فعالیت‌های خودجوش دانش‌آموزی و دانشجویی و ایجاد روحیه مسئولیت‌پذیری پژوهشی و پرورش دانشجویان و دانش‌آموزان مستعد دانشگاه آزاد اسلامی هستند.




بیشتر بخوانید:


زیرساخت‌های کلان برای اثرگذاری نخبگان تأمین شود


حل مشکل کودکان فلج مغزی با یک اختراع


لزوم گسترش سامانه‌های ارتباطی اعضای باشگاه پژوهشگران




باشگاه پژوهشگران از سال ۱۳۷۷ تاکنون با جذب بیش از ۹۵ هزار عضو از میان دانش‌آموزان و دانشجویان که ۲۳ هزار و ۸۸۳ نفر آنان فعال هستند از اعضای خود حمایت‌های معنوی و مادی انجام داده و در برنامه جدید باشگاه، رویکرد فعالیت‌محوری جایگزین تسهیلات‌محوری شده است. باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی قصد دارد با ایجاد رقابت علمی و سایر فعالیت‌های پژوهشی، زمینه رشد و پرورش بهتر اعضای مستعد خود را ایجاد کند.


علی خانی مخترع، عضو فعال باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد میانه، هیئت علمی این دانشگاه در گروه شیمی و مهندسی شیمی، فارغ‌التحصیل دوره دکتری تخصصی رشته شیمی کاربردی گرایش مهندسی محیط زیست و مؤسس و مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان در حوزه مواد شیمیایی است.


دستگاه کوپیرولیز با کارایی بالا «نسل پیشرفته دستگاه پیرولیز» و دستگاه بازیافت پسماند بیمارستانی، دارویی و شیمیایی «نسل پیشرفته دستگاه زباله‌سوز بیمارستانی و دارویی» از اختراعات خانی عضو باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد میانه است.


ثبات اقتصادی، اصلاح امور مالیاتی و بانکی و برخی موضوعات مهم دیگر از انتظارات متعالی هر مخترع، کارآفرین و تولیدکننده از مسئولان است.خبرنگار خبرگزاری آنا در این شماره از پرونده «در مسیر نخبه‌پروری» با عضو فعال باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد میانه و هیئت علمی دانشگاه در گروه شیمی و مهندسی شیمی گفت‌وگو کرده و جزئیات اختراعات، کارایی‌ها و کاربردهای آنها را جویا شده است.


خانی در پاسخ به این پرسش که جرقه اولیه اختراع و محصول مورد نظر چه زمانی به ذهن شما رسید و چه چیزی باعث ساخت آن شد؟ تشریح کرد: به اقتضای تخصص و آموخته‌هایم و البته علاقه به مسائل زیست محیطی و اینکه هروقت برای گشت و گذار به طبیعت می‌رفتم با انبوه پسماندهای رهاشده در طبیعت بکر به‌خصوص پسماند پلیمری، پلاستیکی و لاستیکی -که از قضا سالیان سال از بین نمی‌روند و اصلاً قابلیت تجزیه بیولوژیکی ندارند- مواجه می‌شدم، همیشه در ذهنم بود که باید اولویت کارم بازیافت این نوع پسماندها باشد.


عضو باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد میانه ادامه داد: بعد از بررسی ادبیات و پیشینه تحقیق در زمینه پسماندها و آزمایش‌های مختلف و جمع‌بندی مطالب، نتیجه پژوهش‌ها منجر به ثبت دو اختراع در این زمینه شد که در واقع به نوعی مکمل یکدیگر هستند.


وی در توضیح دو اختراع خود بیان کرد: نخستین اختراع «دستگاه کوپیرولیز» مجهز به سیستم گردشی برخط برای حذف رنگ، ذرات معلق و بهبود کیفیت محصولات هیدروکربنی و کربن بلک بوده که با نام اختصاری دستگاه کوپیرولیز با کارایی بالا شناخته می‌شود و در واقع نسل پیشرفته دستگاه پیرولیز است و دومین اختراع «دستگاه بازیافت پسماند» بیمارستانی، دارویی و شیمیایی با روش ترکیبی کوپیرولیز، احتراق پلاسما و تبدیل آن به هیدروکربن، کربن بلک و انرژی با رویکرد زیست محیطی بوده که این دستگاه هم نسل پیشرفته دستگاه زباله‌سوز بیمارستانی و دارویی است.


۲ اختراع مکمل برای بازیافت پسماندها/ نسل پیشرفته دستگاه زباله‌سوز بیمارستانی و دارویی ساخته شد


عضو هیئت علمی گروه شیمی و مهندسی شیمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد میانه درباره اهداف و نحوه عملکرد اختراعات ذکرشده و اینکه برای چه مقاصدی سودمند است؟ اظهار کرد: این دستگاه‌ها برای بازیافت و تبدیل انواع پسماندهای ریجکتی شهری، بیمارستانی، صنعتی، کشاورزی و پالایشگاهی با رویکرد اصلی اقتصادی و زیست محیطی کاربرد و کارایی دارند و نسل پیشرفته دستگاه‌های موجود حال حاضر دنیاست و از نظر راندمان، آلودگی زیست محیطی و تنوع پسماند به عنوان خوراک در وضعیت بهتری در مقایسه با سایر دستگاه‌های مشابه قرار دارند.


خانی در پاسخ به این پرسش آنا که هزینه ساخت اختراع از نمونه اولیه تا محصول چقدر و کمک‌ها و حمایت‌ها به شما چگونه بوده است؟ گفت: نیمه دوم سال ۱۳۹۸ هزینه ساخت نمونه پایلوت(آزمایشی) حدود ۲۰ میلیون و نمونه صنعتی با تناژ پایین، حدود ۱۸۰ میلیون تومان بود. در راه ساخت این دستگاه‌ها، فقط از طرف پارک علم و فناوری استان آذربایجان‌شرقی با اعطای مبلغی حدود ۶۰ میلیون تومان به‌صورت وام کم‌بهره از شرکت متبوع ما حمایت شد و تاکنون تقریباً آنچه هزینه شده‌است به‌صورت سرمایه‌گذاری شخصی بوده و بیشتر، سرمایه‌گذاران بخش غیردولتی در زمینه توسعه و گسترش تولید محصولات ابراز تمایل کرده‌اند.


عضو باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد میانه درباره وضعیت فعلی دو اختراع و محصول خود توضیح داد: یکی از محصولات انحصاری تجاری‌سازی و سال ۱۳۹۹، نخستین محصول انحصاری به یک شرکت آلمانی- ایرانی فروخته شد.




بیشتر بخوانید:


باشگاه‌ پژوهشگران دانشگاه آزاد اسلامی ساری در جمع برترین‌های کشور


حمایت از پژوهشگران در چه مسیری قرار دارد؟


چاپ ۱۴ کتاب توسط اعضای باشگاه پژوهشگران دانشگاه آزاد اسلامی مازندران




وی درباره شرکت دانش‌بنیان طاهر شیمی میانه و کارکردهای آن به آنا گفت: به‌طور کلی شرکت طاهر شیمی در زمینه مشاوره، طراحی و ساخت ماشین‌آلات و دستگاه‌های فرایند تولید مواد شیمیایی سازگار با محیط زیست و معدنی، تصفیه آب و پساب، بازیافت مواد پلیمری، لجن نفتی و مواد آلی- معدنی به‌وسیله سیستم کوپیرولیز با کارایی بالا، ساخت سیستم تولید انواع هیدروکربن سوختی، الکل اتانول، کربن بلک، بیوچار و ... فعالیت می‌کند.


خانی افزود: در واقع تخصص اصلی شرکت دانش‌بنیان طاهر شیمی میانه طراحی، ساخت، نصب و راه‌اندازی سیستم کوپیرولیز با کارایی بالا با مدل‌های مختلف برای بازیافت و تبدیل انواع پسماندهای ریجکتی شهری، بیمارستانی، صنعتی، کشاورزی و پالایشگاهی است.


این مخترع و پژوهشگر ثبات اقتصادی، اصلاح امور مالیاتی و بانکی و برخی موضوعات مهم دیگر را از انتظارات متعالی هر مخترع، کارآفرین و تولیدکننده از مسئولان دانست و بیان کرد: البته اینها مباحث کلی و کلان هستند؛ آنچه قابل دسترس است اینکه، برخی قوانین در زمینه حمایت از مخترعان، فناوران و به‌طور کلی شرکت‌های تولیدکننده به‌خصوص شرکت‌های دانش‌بنیان وجود دارد؛ اما هنوز یا اجرایی نشده و یا به‌خوبی اجرا نمی‌شوند و انتظار این است که این مشکلات رفع شود و در زمینه صدور مجوزهای لازم تولید، تسهیلات و وام بانکی، تولیدکننده و صاحب کسب و کار را وارد بروکراسی و دور باطل نکنند و اگر مشکل سیتماتیک هست برای اصلاح آن اقدام لازم را انجام دهند.


گفت‌وگو: احسان عربی مفرد


انتهای پیام/۴۰۶۲/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب