عنابستانی: بعد از سه سال تورم زیر ۴۰ درصد را تجربه کردیم/دولت روحانی در مقابل تحریم ها مطلقاً تسلیم شده بود
علیاصغر عنابستانی نماینده مردم سبزوار در مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار گروه سیاست خبرگزاری آنا در واکنش به هجمههای اخیر برخی جریانات و شخصیتهای سیاسی به دولت اظهار کرد: رفع مشکلات و مسائل اقتصادی باید در درازمدت اتفاق بیفتد، مسئله اقتصادی با عوامل ناگهانی سر و شکل نمیگیرد. وقتی اقتصاد کشوری حدود چهار سال تورم شدید بالای ۴۰ درصد را تجربه کرده که در دنیا بینظیر است و چندین سال در حالت رکود تورمی گرفتار بوده است، نمیتوان ظرف ۵ الی ۶ ماه این اقتصاد را به شکوفایی و رشد بالا رساند.
آثار جهتگیری اقتصادی مثبت دولت در همین روزهای ابتدای سال مشخص است
وی ادامه داد: احساس میکنم جهتگیری حرکت اقتصادی دولت، جهتگیری درستی است. زیرا تلاش دولت در بودجه متنوع کردن منابع درآمدی بود و درصدد برآمد که بیش از درآمدش هزینه نکند تا تورم از وضعیت فعلی بدتر نشود، این جهتگیری بسیار خوبی است که دولت در بودجه مورد نظر قرار داد و به نظرم این جهتگیری آثار مثبت خودش را در شرایط اقتصادی سالجاری حتماً خواهد گذاشت و ما در همین روزهای ابتدایی سال هم آثار مثبتاش را میبینیم.
آثار تورمی فعلی معلول پیشخوریهای روحانی در نیمه اول سال ۱۴۰۰ است
عنابستانی با بیان اینکه در نیمه دوم سال گذشته شرایط تورمی بسیاری بدی در کشور حاکم بود، گفت: البته تا حدود زیادی به سمت کاهش میزان تورم حرکت کردهایم، اما بالاخره در حال حاضر هم تورم در سطح بالایی قرار دارد، آثار تورمی اخیر معلول اقدامات دولت روحانی در نیمه اول سال ۱۴۰۰ است. متأسفانه دولت روحانی در نیمه اول سال ۱۴۰۰ خلق پول بسیار و بدون درآمد، آن را هزینه کرد، نه نفت فروخت، نه درآمدهای مالیاتی خودش را توانست نقد کند، فقط با خلق پول در نیمه اول سال ۱۴۰۰، کشور را اداره کرد که طبیعتاً آثار تورمی خودش را در نیمه دوم تخلیه کرد.
بعد از سه سال تورم زیر ۴۰ درصد را تجربه کردیم
نماینده مردم مردم سبزوار تصریح کرد: معتقدم در سالجاری به سمت کاهش قابل ملاحظه تورم پیش خواهیم رفت. به هر حال برای اولین بار بعد از سه سال تورم به زیر ۴۰ درصد و ردههای پایین آمده و چشمانداز این است که امسال تا تورم زیر ۲۰ درصد و ۱۸ درصد پیش خواهیم رفت و رشد اقتصادی خوبی را در سالجاری تجربه میکنیم. در سالجاری رونق را در ساختار تولید به شکل بهتری میبینیم، هر چند که از بعضی اجزای دولت انتظار بیشتری داریم.
دولت با جلوگیری از خامفروشی در فکر صادرات فرآوردههای نفتی باشد
وی با بیان اینکه دولت باید در حوزه نظارت بر گمرک دقت بیشتری داشته باشد، بیان کرد: دولت باید بحث تسهیل صادرات، جلوگیری از خامفروشی، صادرات فرآوردههای نفتی، تقویت صنایع داخلی و بهویژه کیفیتبخشی به صنایع داخلی تلاش بیشتری داشته باشد، اما با همه اینها من حرکت کلی دولت را حرکت مثبتی میدانم و فکر میکنم آثار این حرکت مثبت را در ادامه در سال ۱۴۰۱ مردم هم لمس خواهند کرد.
دولت از ابتدای آغاز به کار مورد هجمههای ناجوانمردانه قرار گرفت
عنابستانی گفت: دولت از همان ابتدایی که کار خود را آغاز کرد مورد هجمه شدید قرار گرفت که بسیاری از این هجمهها واقعاً ناجوانمردانه و بیانصافی است. دولت خیلی متین و محجوب است و بنا ندارد که بگوید کشور را در چه وضعیتی تحویل گرفته و اوضاع چگونه بوده است، برای اینکه روحیه امید در مردم زنده شود و زنده بماند، دولت رئیسی میخواهد از این به بعد کار را جلو ببرد و معطوف به آینده کار کند، نه اینکه مرتب گذشته را شخم بزند.
نماینده مردم سبزوار در مجلس شورای اسلامی بار دیگر با بیان اینکه دولت سیزدهم در وضعیت بسیار اسفناکی کار را از دولت قبل تحویل گرفت، اظهار کرد: وضعیت بسیار اسفباری بود. البته مردم فراموش نمیکنند که آقای رئیسی در چه شرایط سختی دولت تحویل گرفت، شرایطی که برای تهیه مرغ در ماه رمضان مردم در صفهای طولانی میایستادند، اکنون کشور در وضعیت بهتری قرار دارد و بر جامعه آرامشی نسبی حاکم است و دولت هم دست از تلاش بر نمیدارد تا این وضعیت سخت اقتصادی و شیب صعودی تورم تبدیل به شیب نزولی شود و اقتصاد کشور در وضعیت ساماندهی خوبی قرار گیرد.
همجههای فاقد نگاه تخصصی به دولت بیشتر جنبه سیاسی دارد
وی با اشاره به اینکه همجمههای اخیر به دولت بیانصافی است، گفت: معتقدم انتقادات بیپایه و اساس بیشتر جنبه سیاسی دارد و فاقد هرگونه نگاه تخصصی است. اگر بخواهیم با نگاه تخصصی اقتصادی نگاه کنیم، به نظرم حرکت دولت کاملاً حرکت دقیقی است، به سمت سامان دادن به شرایط بحرانی اقتصادی کشور جهتگیری شده است.
دولت روحانی در مقابل تحریم ها مطلقاً تسلیم شده بود
عنابستانی درباره رویکرد دولت سیزدهم مبنی بر گره نزدن همه مسائل و مشکلات کشور به مذاکرات هستهای تصریح کرد: این مسئله هم یکی از ایرادات جدی بود که ما به دولت گذشته داشتیم و در جریان تحریمهای آمریکا و اتحادیه اروپا کلاً تسلیم شده بودیم. در دولت روحانی همه ظرفیت کشور را در این میدیدیم که با مذاکرات تحریمها را برداریم. البته برداشتن تحریم که اشکالی ندارد اما اگر در همان دوره هم تلاش میکردیم برای اینکه اولاً تحریمها را خنثی کنیم و ثانیاً از ظرفیتهای اقتصادی کشورهای همسو و همسایه استفاده کنیم بسیاری از مشکلات فعلی با این شدت وجود نداشت.
نماینده مردم سبزوار در مجلس ادامه داد: ایران و کشورهای همسایه برای همکاریهای اقتصادی ظرفیت بسیار بزرگی دارند، زیرا بسیاری از نیازهای مشترک در این کشورها نسبت به یک دیگر وجود دارد و در صورتی که شرایط تعامل برقرار شود، آن وقت میتوانیم مسائل و مباحث اقتصادی کشور را در همین کشورهای همسایه و همسو تدبیر کنیم.
با تدبیر دولت ارتباط با کشورهای منطقه قطع نشد
وی بیان کرد : دولت آقای رئیسی بلافاصله بعد از شروع به کار این سیاست را اتخاذ کرد. مسئله اکو که سالها تعطیل بود با حضور ایشان احیا شد. در پیمان شانگهای سالها از تقاضای عضویت گذشته بود که الحمدلله عضویت دائم ایران به تصویب رسید و اکنون روند عضویت جمهوری اسلامی در پیمان شانگهای که یکی از بزرگترین پیمانهای اقتصادی منطقهای است، آغاز شده. روابط ما با ترکمنستان که خراب بود، درست شد. قرارداد سوآپ مجدداً منعقد شد. شرایط اقتصادی ما با عراق خیلی نسبت به گذشته بهبود پیدا کرده است و بخش زیادی از بدهیهای عراق به ما در حوزه گاز و ... در حال نقد شدن است. وضعیتمان با پاکستان و افغانستان، با وجود اینکه طالبان در افغانستان حاکم شد اما دولت با تدبیری که کرد مانع از این شد که روابط اقتصادی ما با آن کشور قطع شود.
عنابستانی تأکید کرد: به نظرم نگاه مثبتی در موضوع ارتباط با همسایگان حاکم است. مذاکراتی که با عربستان در حال انجام است، روابط بسیار خوبی است که با قطر شکل گرفته و بهرهمندی از ظرفیت کشورهای همسو و منطقهای مثل چین، هند، روسیه، سوریه و سایر کشورها، بر روند مثبت روابط خارجی دولت با کشورهای همسایه مهر تأیید میزند.
الحمدلله فکر میکنم ظرفیتهای بسیار عظیمی را داریم که دولت به دنبال احیای همه آنها است و إنشاءالله اثرات و برکات نگاه اقتصادی محلی و منطقهای هم در سال جاری، مردم ببینند.
خبرنگار: پوریا کریمپور
انتهای پیام/۴۰۱۳/
انتهای پیام/