رشد ۱۱ درصدی مصرف برق در بخش صنایع انرژیبر
به گزارش خبرنگار حوزه نفت و انرژی گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، محاسبات نشان میدهد که سقف در نظر گرفته شده در بند «پ» تبصره «۶» مرتبط با عوارض برق مصرفی، بیشتر از پیشبینی قابل حصول در این بخش است. میزان فروش داخلی برق به مشترکان در سال ۱۳۹۹، پس از کسر مصرف برق روشنایی معابر به حدود ۲۸۲۶۴۶ میلیون کیلووات ساعت میرسد.
بیشتر بخوانید:
انتشار جدول خاموشیها در دستور کار صنعت برق نیست
با در نظر گرفتن متوسط رشد مصرف انرژی برق معادل هفت درصد، انتظار میرود مجموع فروش برق در سال ۱۴۰۱ به ۳۲۳۶۰۱ کیلووات ساعت برسد. همچنین از آنجایی که مشترکان روستایی، عشایری و برق چاههای کشاورزی معاف از مالیات هستند، این مقدار مصرف نیز باید از عوارض کسر شود.
فروش برق مشترکان روستایی در سال ۱۳۹۹ حدود ۴۴۶۸۱ میلیون کیلووات ساعت است که با فرض رشد متوسط سالانه هفت درصدی، این عدد در سال ۱۴۰۱ حدود ۵۱۱۵۵ میلیون کیلووات ساعت خواهد شد؛ بنابراین میتوان نتیجه گرفت فروش برق معادل ۲۷۲۴۴۶ میلیون کیلووات ساعت، مبنای تعیین منابع حاصل از عوارض برق است.
با فرض متوسط نرخ فروش برق داخلی ۱۳۰۰ ریال، درآمد حاصل از فروش برق حدود ۳۵۴۸۱۱ میلیارد ریال پیشبینی میشود، به عبارتی دیگر با توجه به سقف در نظر گرفته شده در قانون بودجه سال ۱۴۰۰ و لحاظ رشد سالانه هفت درصدی فروش برق به مشترکان در سالهای اخیر و رشد سالانه قیمت برق، پیشبینی میشود مجموع میزان عوارض برق در سال ۱۴۰۱ در مقایسه با سال ۱۴۰۰ حداقل رشد ۱۵ درصدی را تجربه کند که در این صورت میزان سقف برابر با ۴۰ هزار میلیارد ریال است.
بنابراین به نظر میرسد مقدار سقف تعیین شده برای منابع حاصل از دریافت عوارض مصرف برق در بند «پ» تبصره «۶» لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ بیشبرآورد شده است. عملکرد ۶ ماهه این بند، تحصیل ۹۷۲۸ میلیارد ریال است که معادل ۲۸.۶ درصد سقف پیشبینی شده در قانون بودجه سال ۱۴۰۰ است.
همچنین طبق آخرین گزارش ماهانه صنعت آب و برق، بخش برق تعداد مشترکین برق تا پایان اسفند ۱۴۰۰ در مقایسه با پایان سال ۱۳۹۹، ۲.۷ درصد افزایش داشته است. مصرف برق تا پایان اسفند ۱۴۰۰ در بخش صنعتی (۳۵.۷ درصد) بیش از سایر موارد مصرف بوده است. مصرف برق تا پایان اسفند ۱۴۰۰ در مقایسه با پایان دی ۱۴۰۰، ۱۷ درصد افزایش دارد. کل ظرفیت نصب شده نیروگاهی تا پایان اسفند ۱۴۰۰ در مقایسه با پایان سال ۱۳۹۹، ۳ درصد افزایش داشته است. تولید ناویژه انرژی برق کشور از ابتدای سال ۱۴۰۰ در مقایسه با دوره مشابه سال ۱۳۹۹، پنج درصد افزایش داشته است. انرژی دریافتی (برونمرزی) تا پایان اسفند ۱۴۰۰، در مقایسه با دوره مشابه سال ۱۳۹۹، ۵.۲ درصد افزایش داشته است. انرژی ارسالی (درونمرزی) تا پایان اسفند ۱۴۰۰، در مقایسه با دوره مشابه سال ۱۳۹۹، ۳۹.۶ درصد کاهش داشته است. همچنین مجموع طول خطوط انتقال و فوق توزیع برق کشور تا پایان اسفند ۱۴۰۰ در مقایسه با پایان سال سال ۱۳۹۹، ۰.۷۶ درصد افزایش
داشته است. ظرفیت کل پستهای برق (انتقال، فوق توزیع و بلافصل) تا پایان اسفند ۱۴۰۰ در مقایسه با پایان سال ۱۳۹۹، ۱.۹۹ درصد
افزایش داشته است.
به همین بهانه و به منظور پیگیری موضوع خاموشیها و افزایش تعرفه برق مصرفی و همچنین معضل ثبت براوردی مصرف برق در برخی قبوض خبرنگار آنا با مصطفی رجبی مشهدی سخنگوی صنعت برق گفتوگو کرده است که مشروح آن را میخوانید.
۱۰۰ برنامه عملیاتی در سال جاری برای جبران ناترازیهای تولید و مصرف برق
مصطفی رجبی مشهدی در ارزیابی خود از خاموشیهای احتمالی و اینکه آیا در بهار و تابستان با خاموشیهایی روبهرو خواهیم بود؟ و اگر خاموشی خواهیم داشت، بیشتر در چه بخشهایی این اتفاق رخ میدهد؟ اظهار کرد: برنامههای متنوعی را در سال جاری برای جبران ناترازیهای تولید و مصرف برق تدوین و پیشبینی کردهایم و خوشبختانه در چارچوب ۱۰۰ برنامه عملیاتی در حال پیشبردن و اجرای این برنامهها هستیم.
هدفگذاری برای به صفر رسیدن خاموشیها در بهار و تابستان امسال
وی افزود: برنامهریزیهای ما بهگونهای است که إنشاءالله کمبود تولید نداشته باشیم و تمام تلاش صنعت برق و وزارت نیرو این است که به یاری خداوند بهار و تابستان را بدون خاموشی در بخش خانگی پشت سر بگذاریم.
سخنگوی صنعت برق در پاسخ به این پرسش که راهکار و پیشنهاد جنابعالی به مسئولان برای کاهش و به صفر رسیدن خاموشیها چیست؟ عنوان کرد: بخشهای مختلف در موضوعات انرژی تأثیرگذار هستند. از یک شهروندی که میتواند مصرف خود را در بخش خانگی کاهش دهد تا یک کارمندی که در بخش اداری میتواند در مصرف انرژی صرفهجویی کند، همه و همه تکتک مسئولیت دارند.
صنعت برق از اقتصاد ناشی از قیمتهای تکلیفی رنج میبرد
رجبی مشهدی خاطرنشان کرد: بهطور خاص میتوان به این موضوع اشاره کرد که چیزی که صنعت برق از آن رنج میبرد، اقتصاد ناشی از قیمتهای تکلیفی است که در سالهای گذشته به جا مانده و منجر به این شده که سرمایهگذاری در سالهای اخیر رشد خوبی متناسب با نیاز مصرف نداشته باشد و سبب شده این مشکلات را بهویژه در سال ۱۴۰۰ داشته باشیم. البته برنامههایی تدوین شده که سال ۱۴۰۱ را با حداقل محدودیت پشت سر بگذاریم.
۳ درصد رشد در میزان مصرف برق در مقایسه با سال گذشته
این مقام مسئول در پاسخ به این سؤال که میزان مصرف برق در مقایسه با سال گذشته به چه صورت بوده است؟ آیا افزایش مصرف داشتیم یا کاهش مصرف؟ توضیح داد: در خصوص میزان مصرف هم، صنعت برق در مقایسه با سال گذشته از ابتدای سال تاکنون حدود سه درصد رشد مثبت در مصرف داشته است. در بخش صنایع انرژیبر که شامل کارخانههای بزرگ فولاد، آلومینیوم، مس و ... هستند، بیش از ۱۱ درصد رشد مصرف برق داشتهایم.
سخنگوی صنعت برق خاطرنشان کرد: خوشحالیم که در بخش تولید توانستیم امکان پاسخگویی خوبی برای تأمین انرژی داشته باشیم.
قیمتهای برآوردی در قبضهای برق میاندورهای و براساس عملکرد و مصرف سال گذشته است
وی در پاسخ به این پرسش که گزارشهای متعددی از صادر شدن قبضهای برق با مبلغ تخمینی منتشر شده است، آیا حقیقت دارد؟ و اگر حقیقت دارد، این تخمین بر چه مبنایی است؟ بیان کرد: بله، حقیقت دارد، براساس عملکرد و مصرف سال گذشته، قبضهای میاندورهای که صادر میشود، بر اساس برآورد است و در قبضهایی که بهصورت قطعی توسط مأمور قرائت میشود، این ارقام اصلاح خواهد شد، یعنی اگر آن برآورد زیاد یا کم باشد، در پایان دوره این قبضها براساس قرائت مأمور قرائت واقعی و دقیق میشود.
رجبی مشهدی در خصوص افزایش قیمت برق در سال جاری (۱۴۰۱) یادآوری کرد: در سال ۱۴۰۱ هیچ تعرفه جدیدی ابلاغ نشده و تنها تغییراتی که وجود دارد، مربوط به بهمن ماه سال گذشته میشود که در بخش خانگی بر اساس بند یک تبصره هشت قانون بودجه سال ۱۴۰۰ اتفاق افتاد و تعرفهها هیچ تغییر دیگری نخواهند داشت.
انتهای پیام/۴۱۰۳/
انتهای پیام/