انجمنهای علمی؛ قطب جذب دانشجو، معرفی رشته و دانشبنیانها
گروه استانهای خبرگزاری آنا؛ انجمنهای علمی دانشجویی متشکل از دانشجویان فعال، باانگیزه و با ظرفیتهای بالا هستند که موجب تجمیع و متمرکزشدن دانشجویان مشتاق به فعالیتهای پژوهشی و علمی میشوند.
بخش عمده این ظرفیتها، ابتدای کار بهصورت بالقوه هستند و اگر دانشگاهها بستر مناسبی را برای فعالیت انجمنها فراهم آورند؛ بالفعلشدن این ظرفیتها دور از دسترس نخواهد بود؛ بنابراین در راستای ترویج روحیه علمی، توانمندسازی و ایجاد انگیزه در دانشجویان، دانشگاه باید انجمنهای علمی دانشجویی را فعال و حمایت کند.
انجمنهای علمی در دانشگاه آزاد اسلامی چند سالی است که زیر نظر باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه در هر واحد دانشگاهی فعالیت میکنند و سالانه فعالیت آنها رتبهبندی و اعلام میشود.
بیشتر بخوانید:
تولید «پادکست» در رشته حقوق دانشگاه آزاد برای نخستین بار
سیر تا پیاز اهمیت و وظایف انجمنهای علمی
تسهیل تحقق اهداف انجمنهای علمی با اختیارات خاص
۵ راهبرد کارآمد برای تقویت انجمنهای علمی
انجمن علمی روانشناسی و مشاوره دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد در تازهترین رتبهبندی دفتر مرکزی باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی با امتیاز ۳۸۶ و با ۸۴ فعالیت در گروه +A قرار گرفت.
خبرنگار خبرگزاری آنا در شصت و نهمین شماره از پرونده «توسعه دانشهای نو با انجمنهای علمی» درباره مأموریتها، اهداف، برنامهها، دستورکارها و دستاوردهای انجمن علمی روانشناسی و مشاوره دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد با علیرضا سقایی دانشجوی رشته روانشناسی و دبیر این انجمن گفتوگو کرده است.
علیرضا سقایی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری آنا درباره معرفی انجمن علمی روانشناسی و مشاوره دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد اظهار کرد: این انجمن بهصورت رسمی از سال ۱۳۹۴ آغاز به کار کرده و تاکنون ۶ سال پیاپی جزء انجمنهای برتر دانشگاه بوده است.
وی افزود: اعضای انجمن شامل ۱۰ عضو اصلی و دو عضو علیالبدل بوده که بنده دبیر، معین رئیسی نائب دبیر، ساغر فانی مدیرمسئول نشریه، آزاده سلیمی سردبیر نشریه، زهرا آزاد دبیر روابط عمومی، کیمیا افضل دبیر علمی، زینب عباسیان مدیر اجرایی، فاطمه رحیم خانی دبیر اجرایی، فرشته علیمردانی و عذرا نصیری مسئول روابط عمومی هستند.
دبیر انجمن علمی روانشناسی و مشاوره دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد، فعالیت این انجمن را شامل برگزاری کارگاه، وبینار، همایشهای علمی، نقد فیلم، مسابقات علمی پژوهشی، همیاری در ثبت نام نودانشجویان، چاپ نشریههای علمی پژوهشی، برگزاری کنگره و همایشهای ملی دانست.
انجام ۹۰ درصد پژوهشها و فعالیتهای علمی با کمک انجمنها
این فعال دانشجویی درباره ارزیابی جایگاه و وظایف انجمنهای علمی در دانشگاهها بیان کرد: انجمنها در سالهای اخیر پیشرفت بسیاری داشتهاند بهنحویکه میتوان گفت یکی از قطبهای جذب دانشجو، معرفی رشتهها به افراد و انجام ۹۰ درصد از پژوهشها و فعالیتهای علمی دانشگاه بهواسطه انجمنهای علمی در دانشگاههاست.
دانشجوی رشته روانشناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد در پاسخ به این پرسش که انجمنهای علمی بهعنوان هستههای تخصصی چه نقشی در پیشبرد علمی و توسعه علم و دانش بهویژه دانشهای نوین دارند؟ مطرح کرد: با وجود انجمنها، بسیاری از مراکز و هستههای دانشبنیان که مربوط به رشتههای تخصصی آنها بوده معرفی شده است، افراد کارآمد و نخبه شناسایی و پیشرفتهای بسیار نوین و عالی در سطح کشوری و ملی حاصل شده است.
سقایی ادامه داد: انجمنها علمی در سالهای اخیر پیشرفت قابل توجهی کردهاند، کموکاستیهایی هم وجود داشته و دارد که به مرور زمان در پیگیریهای اعضای انجمن و جلسات مکرر با رئیس دانشگاه و «دکتر احمد حقانی» بسیاری از مشکلات انجمنها حل شد و امید است این روند ادامه پیدا کند. به دلیل وجود انجمنها بسیاری از مشکلات میان استادان و دانشجویان، ارتباطات آنان، امکاناتی که از جهت برگزاری کارگاهها و کلاسها باید به وجود میآمد به نحوی برطرف شده است.
وی که دو سال پیاپی با انجمن روانشناسی و مشاوره با کسب رتبه +A بهعنوان ۱۰ انجمن برتر انجمنهای علمی باشگاه پژوهشگران جوان کشور انتخاب شده است، درباره تقویت انجمنهای علمی به آنا گفت: نحوه تقویت انجمنها متأسفانه در ادوار جدید، آنچنانکه باید باشد، صورت نگرفته است، تجلیل آنچنانکه باید باشد، صورت نگرفته و از مسئولان تقاضا دارم به این مورد رسیدگی شود، گاهی اوقات با کمبود بودجه هم مواجه بودهایم.
کمک مسئولان به انجمنها بهتر و کارآمدتر شود
دبیر انجمن علمی روانشناسی و مشاوره دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد درباره نحوه همکاری مسئولان امر در دانشگاه با این انجمن اظهار کرد: مسئولان تا جایی که امکان دارد به انجمن کمک و حمایت میکنند که میتواند بهتر و کارآمدتر هم بشود.
بیشتر بخوانید:
مهارتافزایی دانشجویان در انجمنهای علمی
بودجه تخصیصی انجمنهای علمی افزایش یابد
جای خالی امتیازهای ویژه در انجمنهای علمی
ایدههای محصولمحور دانشجویان در «بنبست بودجه»
سقایی درباره دلایل برتری انجمن، تازهترین فعالیتهای اجتماعی، علمی، فرهنگی و موفقیتها و دستاوردها هم بیان کرد: با تلاشهای مستمر اعضای انجمن، پیگیری دبیر و نائب دبیر و امضای تفاهمنامه با دانشگاههای دیگر و مراکز علمی و آموزشی، برگزاری مسابقات و همایشهای ملی و وبینارهای مجازی توانستیم به این رتبه دست پیدا کنیم.
وی درباره فعالیتهای انجمن در دوران کرونا اظهار کرد: در دوران دوساله کرونا برگزاری پویش ملی پیشگیری از کرونا، توسعه اپلیکیشن روانشناسی «رکن»، اقدامات اولیه کنگره ملی کرونا و پساکرونا در دستور کار انجمن قرار گرفت و با برگزاری وبینارهای مجازی در بسترهای آنلاین به پیشرفت آموزش مجازی دانشگاه کمک شد.
دانشجوی رشته روانشناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد اظهار کرد: از تمام اعضای انجمن و مسئولان مربوط در دانشگاه، همه انجمنهای علمی این دانشگاه قدردانی میکنم و خواستار حمایت بیشتر از لحاظ معنوی و مادی و توجه بیشتر به انجمنها هستم، برگزاری جلسات حداقل یکبار در ماه را برای رسیدگی به درخواست انجمنها و مشکلات آنان و بیان مشکلات دانشجویان به مدیران بهمنظور ایجاد پل ارتباطی دانشجویان با مسئولان از دیگر درخواستهای ماست.
انتهای پیام/۴۱۱۷/۴۰۶۲/
انتهای پیام/