استفاده از یارانه خرید فقط در بخش مجازی نمایشگاه کتاب امکانپذیر است
به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات و کتاب گروه فرهنگ خبرگزاری آنا، علی رمضانی در گفتگوی تلفنی با برنامه «پارک شهر» رادیو تهران درباره برگزاری این رویداد فرهنگی گفت: با توجه به محدودیتهای دوره کرونا، فضای مجازی راهکاری برای پیشبرد امور تلقی میشد حال با تجربیاتی که در این مدت کسب شده است به نظر میرسد این فضا به دلیل خلق ظرفیتهای جدید قابلیت ادامه هم دارد.
قائم مقام سیوسومین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران افزود: آخرین دوره برگزاری نمایشگاه فیزیکی در اردیبهشت سال ۱۳۹۸ بود. در دو سال گذشته امکان برگزاری نمایشگاه به شیوه همیشگی نبود، بهواسطه اینکه همچنان شرایط بهداشتی کشور نیازمند مراقبت است،امسال تصمیم گرفته شد از ظرفیت بخشهای مختلف استفاده شود؛ در نحوه برگزاری این رویداد فرهنگی با مذاکره ستاد ملی مبارزه با کرونا تغییراتی ایجاد شد. توصیه این ستاد به برگزارکنندگان نمایشگاه (وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی) این بود که اگر کسی نتوانست در محل نمایشگاه حضور پیدا کند بتواند از امکانات فضای مجازی استفاده کند.
فضای مجازی هیچگاه جای نمایشگاه حضوری را نمیگیرد
وی افزود: در کنار فروش آنلاین کتاب، بخش حضوری نمایشگاه هم برگزار میشود زیرا هرچقدر هم که چنین رویدادهایی بهصورت مجازی برگزار کنیم جای اتفاقات رو در رو در نمایشگاه را نمیگیرد؛ در فضای نمایشگاه است که دیدار ناشران، نویسندگان و مخاطبان رخ می دهد. ازسوی دیگر، در ایام نمایشگاه ناشران کشور با مخاطبشناسی، مسئلهیابی و برنامههای سال آینده خود را انجام میدهند. اما بالاخره شرایط کشور عادی نشده است که ما فقط حضوری برگزار کنیم لذا این نمایشگاه با رعایت شیوهنامههای بهداشتی برپا میشود. ناشران تاکنون استقبال خوبی داشتهاند پیشبینی ما هم این است که مردم هم شرکت میکنند و از این تفرجگاه فرهنگی بهره میبرند. از طرفی اگر کسی همچنان مایل به حضور در اجتماعات نباشد یا اینکه امکان استفاده از نمایشگاه حضور را نداشته باشد فضای مجازی کمک میکند تا به محصولات فرهنگی نمایشگاه دسترسی داشته باشد.
برنامهریزی برای قطعی اینترنت و دستگاه کارتخوان
غزل نهانی مجریکارشناس برنامه پارک شهر در ادامه این پرسش را مطرح کرد که « در ۳۳ دوره برگزاری نمایشگاه کتاب مخاطبان بدون استثنا روز اول و دوم با قطعی اینترنت، دستگاه پوز و کارتخوان مواجه بودند و روزهای اول بیبرنامه بوده است؛ شما در این دوره به این مسائل فکر کردهاید و تدابیری اندیشیدهاید؟».
قائم مقام سیوسومین نمایشگاه کتاب تهران در پاسخ اظهار کرد: اگر بخواهیم انصاف به خرج بدهیم در دورههای گذشته هم به این مسئله حتما فکر شده است، ما هم برای آن تمهیداتی اندیشیدهایم. در نمایشگاه باید در یک بازه زمانی دو تا سه روزه ناشران کشور، بانک عامل نمایشگاه، مجموعهها و سرویسدهندههای حوزه اینترنت همه با هم متصل شوند تا خدمات بدهند. اختلال بالاخره ممکن است پیش بیاید. البته با وجودی که ما پیشبینی کردیم، امسال تلاش کردیم زودتر برنامهریزی را شروع کنیم و با مجموعههای قویتری که میتوانند خدمات بهتری را ارائه بدهند قرار بگذاریم. ضمن اینکه امسال یارانه کتاب استفادهکنندگان از جمله طلاب، دانشجویان، اعضای هیئت علمی و... فقط در بخش مجازی قابل استفاده است. امید است امسال آشفتگی سالهای گذشته را شاهد نباشیم.
بیشتر بخوانید:
- برگزاری نمایشگاه فیزیکی کتاب با کاهش تلفات کرونایی و واکسیناسیون شهروندان/ امکان سفارش یار مهربان از بستر الکترونیک تا مخاطبان حقیقی
- اردیبهشت تهران باز هم رنگ و بوی کتاب میگیرد/ بهرهمندی مناطق کمبرخوردار از فروش مجازی کتاب
- تخصیص یارانه کتاب برای مخاطبان شهرستانی/ برگزاری نمایشگاه کتاب شبکه تبلیغاتی و رسانهای ایجاد میکند
- اعلام شرایط و ضوابط حضور در بخش بینالملل نمایشگاه بینالمللی کتاب
در دسترس نبودن میزان مساحت موردنیاز در نمایشگاه شهرآفتاب
رمضانی خاطرنشان کرد: این رویداد فرهنگی از بیستو یکم تا سیویکم اردیبهشتماه در مصلی تهران و همچنین سایت ketab.ir برگزار خواهد شد. امیدواریم زیرساختهای لازم در نمایشگاه شهر آفتاب برای سال آینده آماده باشد تا بشود نمایشگاهی در شان این رویداد فرهنگی برگزار کنیم. امسال این مکان بازدید هم صورت گرفت اما میزان مساحت موردنیاز در دسترس نبود و به ناچار مصلی تهران انتخاب شد. نمایشگاه کتاب قله برنامههای حضوری در کشور است. اگر مردم با رعایت شیوهنامههای بهداشتی همکاری لازم را انجام دهند میتوانیم الگویی برتری را داشته باشیم تا نحوه تصمیمگیریها در حوزه محدودیتها با تغییراتی مثبت روبهرو شود.
انتهای پیام/۱۱۰/
انتهای پیام/