مراسم افتتاحیه بیستونهمین نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم برگزار شد+ عکس
به گزارش خبرنگار حوزه دین و آیین گروه فرهنگ خبرگزاری آنا، مراسم افتتاحیه بیستونهمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم عصر امروز با حضور محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی، محمد مهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، یوسف نوری وزیر آموزش و پرورش و گروهی از مدیران و مسئولان فرهنگی در مصلی تهران برگزار شد.
این مراسم پس از تلاوت آیاتی از قرآن کریم توسط خادی موحد امین، برترین قاری قرآن در سال ۱۴۰۰ آغاز شد.
اسماعیلی: انشاالله با شعار امید و آرامش جامعه انقلابی به سمت حل مشکلات خواهد رفت
محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان نخستین سخنران پشت تریبون قرار گرفت و پس از خوشامدگویی به حضار در سالن گفت: تا چند ماه میش اکثرا تصور میکردند که نمیتوان این دوره را نیز به صورت حضوری برگزار کرد. اما به حمدلله پیک ششم کرونا را هم بعد از واکسیناسیون عمومی و کاهش مبتلایان من پیشنهاد دادم که حتما به صورت فیزیکی برگزار شود. چون برگزاری این نمایشگاه برای افزایش روحیه مردمی بسیار مهم است.
وزیر ارشاد ضمن تشکر از همه دستگاهها و ارگانهایی که وزارت ارشاد را در مسیر برگزاری این رویداد کمک کردند گفت: شعار محوری "شعار قرآن کتاب امید و آرامش" نمایشگاه جمله ایست که جامعه بیشتر از همیشه به آن نیاز دارد.
در ادامه این مراسم، پس از اجرای سید محمد حسینی، مداح نوجوان و تجلیل از یکی از حافظان قرآن، محمدباقر قالیباف پشت تریبون قرار گرفت و گفت: ما دو سال از برقراری این نمایشگاه محروم بودیم و حالا که برگزار شده، جا دارد از زحمات و مجاهدتهای کادر درمانی در این مدت تشکر کنیم که با تلاشهای آنها و شهیدانی که در این راه دادند، زندگی، سلامتی و اقتصاد مردم به آنها برگشت.
وی افزود: ماه رمضان ماه خودسازی است که اساسیترین پایه برای جامعهسازی ما نیز به حساب میآید. برخی از بزرگان دین ما بر این باورند که این ماه، ماهی است که دلها و روحها و عقلها آنچنان آماده میشوند که بتوانند فهم و درکی از قرآن و شب قدر داشته باشند. این فرصت بزرگی است که بهار مومنان و فرصت خودسازی است.
رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: همه ما باید قدر دین ایام را بدانیم و خوشا به حال کسانی که این فرصت را دارند که در رجب و شعبان مقدمات ورود به این ماه را برای خود به وجود بیاورند.
قالیباف ادامه داد: اینکه قرآن با این عظمتش که برای زنده دلان جامعه پیام دارد و در این ماه عزیز و مکتبی که در سایه قرآن میبینیم، شرایط را از بعد فردی و اجتماعی فراهم میکند که بتوانیم در این ماه و ماههای بعد ذخیرهای باشد تا در آینده جامعهسازی را با شناخت دقیق از مکتب قرآن پیش ببریم. این ماه به قدری ماه عزیز و برخواسته از معنویت است که خود به خود به جامعه آرامش میدهد و روح افراد را متوجه فطرت اصلیاش میکند که در همه جامعه آثار آن را میبینیم.
وی با اشاره به سالهای حضورش در نیروی انتظامی گفت، پاکی فضا در ماه رمضان اینگونه بود که بیش از ۷۰ درصد جرایم در کشور کاهش پیدا میکرد، بدون اینکه اقدام ویژهای برای پیشگیری جرم در این ایام صورت پذیرد. استفاده از این ظرفیت و آموزههای قرانی، مواردی است که جامعه ما به صورت فردی و جمعی میتواند از آن استفاده کند.
وی افزود: اگر ما امروز میبینیم انقلاب اسلامی در مقابل مبارزه با مستکبرین و روح خداشناسی و آزادگی پرچمدار است، به برکت قرآن است. هرکدام از فشارها و حوادثی که در ابعاد سیاسی، اقتصادی و نظامی رخ داد، برای هر جامعه و کشوری اتفاق میافتاد آن جامعه از هم میپاشید. اما اعتقاد به قرآن و مردمی بودن این انقلاب بود که آن را حفظ کرد. این فرهنگ قرآنی است که روزهای سخت دوران جنگ یا مقاومت امروز در بدابر فشارهای اقتصادی را ممکن میکند، فرهنگی که برخواسته از نور قرآن در دل جامعه ماست.
قالیباف در بخشی از صحبتهایش ضمن تشکر از دستاندرکاران برگزاری این نمایشگاه، پیشنهادی نیز برای راهاندازی جشنوارهای ویژه در ماه رمضان مطرح کرد و گفت: ما ۲۹، ۳۰ روز ماه رمضان را داریم با این ویژگیهایی که خالق هستی در این ایام قرار داده. رمضان ماهی است که قرآن در آن نازل شده و کتابی است برای زندگی، امید و آرامش که شعار این دوره از نمایشگاه هم هست. به نظر میرسد اگر ما این ماه را از حالت نمایشگاهی به یک مجموعه جشنواره تبدیل کنیم و از همه ظرفیتهای موجود در کشور مخصوصا در عرصه هنر استفاده کنیم، میتوانیم بر ظرفیتهای مردمی در عرصه هنر که فرصت شکوفا شدن را پیدا نمیکنند هم استفاده کنیم. هرکجا ما به موفقیت در جامعه رسیدیم دو عنصر خداباوری و مردمباوری ما پررنگ بوده است، چه در پیروزی انقلاب و تداوم آن، چه در دوران دفاع مقدس و سالهای اخیر. در مقابل هرکجا عدم موفقیت هست این دو ویژگی را رها کردیم. از این جهت تاکید میکنم هر موضوعی که لباس فاخر هنر را میپوشد، ماندگار میشود. ما فرصتهایی جدی برای این کار را داریم و یک ماه را میتوانیم جشنوارهای را داشته باشیم که آثار آن در ابعاد مختلف زندگی یک کودک یا سالخورده اثرگذار باشد و شور و نشاط را در جامعه ببینیم.
وی اضافه کرد: ما در مجلس وظیفه داریم نسبت این موضوع توجه کنیم و پیشبینیهای لازم را در این خصوص داشته باشیم. مقام معظم رهبری بارها و بارها به ترویج زندگی قرآنی تاکید داشتند. ما باید به این موضوع توجه کنیم و روح موجود در جامعه را با ماههای دیگر سال متفاوت کنیم. همانطور که در ماه محرم فضا تغییر میکند و تودههای مردم در آن حضور دارند. نور قرآن در قلب همه انسان ها میتواند بدرخشد.
قالیباف در ادامه یادی از مرحوم فرجالله سلحشور و سریال یوسف پیامبر کرد و گفت: این هنرمند دهها میلیون نفر را در سراسر جهان تحت تاثیر قرار داد و این فقط یکی از نمونههای تاثیرگذاری در حوزه نمایش است. این حرکت میتواند دارایهای بزرگی را در بعد مادی و معنوی برای جامعه مطرح کند.
رئیس مجلس در ادامه عنوان کرد: ماه رمضان افرصت بزرگی است که در یک قدمی ماست و باید دست به دست هم دهیم و در مسیر آن حرکت کنیم. آموزههای قرآنی میتواند زندگی بشریت را تامین کند.
محمدباقر قالیباف در انتهای سخنانش اظهار کرد: شاید زمانی که حضرت امام آخرین جمعه ماه رمضان را به عنوان روز قدس انتخاب کردند، من و امثال من حکمت این انتخاب را نمیدانستیم. ولی امروز میبینیم که روحیه قرآنی در این انتخاب موثر بوده است. مسئله فلسطین مسئله اول اسلام است. ایشان این روز را با دلیل انتخاب کردند، چون زمانی است که یک ماه روزه داری و انس با قرآن آنچنان در قلوب مسلمانان زبانه کشیده که وصفناشدنی است. ما باید قدر این فرصت را بدانیم.
پس از اتمام سخنان رئیس مجلس، مراسم افتتاحیه رسما به پایان رسید و مدیران، مسئولان و حاضران در جلسه به بازدید غرفههای مختلف نمایشگاه رفتند.
انتهای پیام/۴۱۷۳/
انتهای پیام/