دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

۴۰ هزار میلیارد تومان، خسارت سرمازدگی به باغداران

معاون امور باغبانی وزیر جهاد کشاورزی گفت: ارزیابی‌های اولیه سرمازدگی یک ماه اخیر در سطح ۱۴ استان کشور از خسارت ۴۰ هزار میلیارد تومانی به باغداران حکایت دارد.
کد خبر : 651856
محصولات باغی واحد گلپایگان



به گزارش گروه اقتصاد خبرگزاری آنا به نقل از صدا و سیما؛ محمدمهدی برومندی معاون امور باغبانی وزیر جهاد کشاورزی اظهار کرد: ۱۴ استان از جمله استان‌های کرمان، یزد، فارس، اصفهان، خراسان رضوی، خراسان شمالی، خوزستان، اردبیل، همدان، مرکزی، قم، سمنان، کهگیلویه و بویر احمد وگلستان دچار سرمازدگی شده اند.


وی گفت: برآورد اولیه نشان می‌دهد بالغ بر ۴۵۰ هزار هکتار از باغات کشور دچار سرمازدگی شده اند. البته میزان خسارت وارده در محصولات و استان‌های مختلف، متفاوت است. به طور مثال در محصولی مانند پسته بیش از ۵۰۰ هزار تن و حدود ۲۰۲ هزار هکتار از باغات پسته دچار سرمازدگی شده که در استان فارس ۶۷ درصد، در استان کرمان ۵۵ درصد، در استان اصفهان ۲۰ درصد از پسته دچار سرمازدگی شده است.


برومندی بیان کرد: به طور میانگین در محصول بادام تقریباً ۶۶ هزار هکتار، در محصول انگور تقریبا ۴۷ هزار هکتار، در محصول گردو تقریباً ۲۰ هزار هکتار از باغات کشور در استان‌های مختلف دچار خسارت و سرمازدگی شده است.


معاون امور باغبانی در مورد اقدامات وزارت جهاد کشاورزی برای حمایت از کشاورزان خسارت دیده گفت: وزیر جهاد کشاورزی طی نامه‌ای از دولت محترم در خواست کرده اند تسهیلات ارزان‌قیمت قرض الحسنه در اختیار وزارت جهاد کشاورزی و بانک کشاورزی قرار بگیرد که بتوانیم به خسارت دیدگان تسهیلات بانکی پرداخت کنیم و همین‌طور به دنبال این هستیم یارانه‌ای را از دولت برای باغدارانی که تسهیلاتی را به منظور تولید دریافت کرده اند و بدهی‌هایی به بانک‌های کشاورزی و یا سایر بانک‌ها دارند بگیریم، به گونه‌ای که بتوان سود و تسهیلات این بدهی‌ها را به کشاورزان پرداخت و اصل تسهیلات را تمدید و به سال‌های بعد موکول و استمهال کرد.


وی افزود: صندوق بیمه محصولات کشاورزی موضوع سرمازدگی را در دستور کار قرار داده و در حال تامین اعتبارات است تا با پرداخت هرچه سریعتر بتواند بخشی از خسارت‌های کشاورزان را پرداخت کند.


برومندی در پایان گفت: ریاست جمهور و وزیر جهاد کشاورزی با عنایت به توصیه‌های مقام معظم رهبری، بر استفاده از روش‌های علمی و دانش بنیان که بتوانیم ایمنی بیشتری را برای باغات ایجاد کنیم تأکید داشتند.


انتهای پیام/



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب