امسال نظام پذیرش دانشجوی دکتری تغییر میکند
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، قاسم عموعابدینی با انتقاد از نحوه پذیرش دانشجوی دکتری، خاطرنشان کرد: مدل فعلی اینگونه است که داوطلبان به سازمان سنجش آموزش کشور مراجعه و در آزمون مربوطه شرکت میکنند و سرانجام مثلا از بین ۱۰ نفر ۳ نفر به دانشگاه معرفی میشود و در کمیته دانشگاه تایید یا رد میشوند.
وی افزود: ما دو نوع دانشجو میتوانیم داشته باشیم، دانشجویانی که حاکمیتی پذیرش میشوند، مثلا برای رشتههای مرتبط با هوش مصنوعی که دولت برای آنها هزینه میکند تا این رشته توسعه یابد، دوم پذیرش دانشجو توسط استادی است که با صنعت قرارداد دارد. بیش از ۷۰ درصد از پذیرشها به روش اول است.
معاون آموزش وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ادامه داد: دانشجویانی که در رشتههای حاکمیتی پذیرش میشوند باید از روز اول پذیرش، بورسیه شوند، تعدادی از رشتهها مرتبط با فناوریهای آیندهساز کشور هستند و این افراد باید خاص باشند و توجه ویژهای به آنها شود. این دانشجو بعد از تحصیل استاد میشود و فعالیتهایی در حوزه دانش بنیان خواهد داشت.
وی با بیان اینکه براساس طرح تحول دولت، نظام پذیرش دانشجوی دکتری امسال تغییر می کند، گفت: نظام پذیرش دانشجوی دکتری تا پایان سال باید با هماهنگی شورای عالی انقلاب فرهنگی و مراجع ذیصلاح تغییر کند اما اجرای آن ممکن است به سال بعد موکول شود.
به گفته عموعابدینی چگونگی اجرای نظام پذیرش دانشجوی دکتری و اینکه کدامیک از رشتههای تحصیلی را باید حاکمیتی در نظر بگیریم و کدامیک مربوط به صنعت و جامعه است و اینکه در این نظام چگونه باید دانشگاهها را حمایت کنیم، در حال بررسی است.
وی در پایان خاطر نشان کرد: برای نظام پذیرش دانشجوی دکتری همفکری با بخشهای مختلف و مرتبط از جمله دانشگاهها صورت خواهد پذیرفت، پس از همفکری و تصویب به صورت آئین نامه و دستورالعمل ابلاغ میشود، براین اساس سال بعد سازمان سنجش آموزش کشور در بخشی از پذیرش براساس عناوین طرحهای کلی اساتید پذیرش دانشجو خواهد داشت، یعنی پرونده دانشجوها مستقیم به استاد میرسد و مصاحبه پذیرش را هم استاد براساس طرحی که قرار است با دانشجو اجرایی کند، برگزار میکند. پس از پذیرش دانشجو با صنعت گرنت تعیین تکلیف میشود. دانشجوی دکتری همکار استاد است، حقوق دریافت میکند و بر اساس این نظام آسوده خاطرتر خواهد بود.
انتهای پیام/۴۱۶۷
انتهای پیام/