فعالیت دانشگاه آزاد خوزستان در رویداد ملی گام دوم با شناسایی ۵۳۲ تیم
گروه استانهای خبرگزاری آنا؛ رویداد ملی گام دوم دانشگاه آزاد اسلامی به منظور معرفی و ارائه تجهیزات، محصولات، دستاوردها و فعالیتهای حوزه فناوری و نوآوری دانشگاه با هدف ارائه بستری برای ایجاد کسب و کارهای نوپا و دانشبنیانی و فرصتی برای اشتغالآفرینی دانشجویان در چهلمین سالگرد راهاندازی این دانشگاه با شعار ۱۰۰۰ گروه پژوهشی و زیرساخت، ۱۰۰۰ ایده و استارتآپ و ۱۰۰۰ شرکت فناور و خلاق برنامهریزی شده است.
رویداد ملی گام دوم دانشگاه آزاد اسلامی فرصتی است تا تیمهای راهیافته به این رویداد، ایدههای فناورانه و محصولات دانشبنیانی خود را به بزرگترین صنایع کشور، صندوقهای سرمایهگذاری، شتابدهندههای خصوصی و صندوق پژوهش و فناوری دانشگاه برای جذب تسهیلات و سرمایهگذاری عرضه کنند.
بیشتر بخوانید:
رویداد ملی گام دوم؛ فرصت سرمایهگذاری و حمایت فناورانه
جزئیات کارنامه دانشگاه آزاد در سیستان و بلوچستان برای ورود به رویداد گام دوم
نمایش محصول ۷ گروه پژوهشی دانشگاه آزاد تاکستان در رویداد ملی گام دوم
رویداد ملی گام دوم از هشتم تا ۱۱ خرداد ۱۴۰۱ به مدت چهار روز در مصلای بزرگ امام خمینی(ره) تهران برگزار و بخشی از فعالیت ۴۰ ساله دانشگاه آزاد اسلامی در حوزههای مختلف آموزش و پرورش نیروی انسانی، فرهنگ، اقتصاد، علوم پزشکی، علوم مهندسی، علوم انسانی و ... عرضه خواهد شد.
اوایل آبان ۱۴۰۰ روحالله دهقانی معاون تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی در آستانه چهلمین سالگرد فعالیت این دانشگاه، برگزاری رویدادی ملی با عنوان «گام دوم» را مطرح کرد و این پیشنهاد آذر ۱۴۰۰ در جلسه شورای دانشگاه مطرح و به تصویب اعضا رسید و به دنبال آن بخشنامه مربوط دی ۱۴۰۰ به رؤسای استانی دانشگاه در سراسر کشور ابلاغ شد تا همه یکدست برای این رویداد مهم آماده شوند.
خبرنگار خبرگزاری آنا در سلسله گزارشها و گفتوگوهایی فعالیتهای علمی و عملکرد دانشگاه آزاد اسلامی در استانهای کشور به منظور حضور در رویداد گام دوم را بررسی کرده است که در این شماره گفتوگو با علی افروس رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان خوزستان و رئیس ستاد رویداد گام دوم در این استان را میخوانیم.
وی در گفتوگو با خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا درباره رویداد ملی گام دوم دانشگاه آزاد اسلامی اظهار کرد: یکی از عرصههایی که دانشگاه آزاد اسلامی در سالهای اخیر و در دوره مدیریت جدید دنبال کرد، موضوع اقتصاد دانشبنیان و اشتغال ناشی از فعالیتهای دانشبنیان بود.
رئیس ستاد رویداد گام دوم دانشگاه آزاد اسلامی در استان خوزستان افزود: مدیریت جدید دانشگاه با درک این ضرورت و با استفاده از نیروی متعهد و توانمند و استفاده از تمام ظرفیتهای نیروی انسانی و امکانات و توانمندیهای دانشگاه با گسترش زیستبوم فناوری و نوآوری در واحدهای دانشگاهی کشور و تهیه آییننامهها و دستورالعملهای اجرایی متناسب با مأموریت جدید، زمینه را برای حرکتی ماندگار و جهش عظیم فراهم کرده است که ابلاغ بخشنامه رویداد ملی گام دوم دانشگاه عملاً تجمیع ویترینی از این حرکت عمیق و پویاست که خرداد ۱۴۰۱ به منصه ظهور میرسد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان خوزستان بیان کرد: این حرکت هوشمندانه متولیان دانشگاه وقتی ارزشمندتر است که با فرمایش مقام عظمای ولایت در سالی که مزین به شعار «تولید دانشبنیان اشتغالآفرین» مصادف شده است و برای کل کشور، جامعه دانشگاهی و مجموعه دانشگاه آزاد اسلامی سبب خیر و برکت میشود.
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی از آمادگی استادان، کارکنان و دانشجویان برای تحقق مطلوب بخشنامه گام دوم که مزین به شعار امسال شده است، خبر داد و مطرح کرد: حرکتی که این دانشگاه در سالهای اخیر آغاز کرده نشان از درک صحیح از شرایط امروز کشور و نیاز به تولید، اقتصاد دانشبنیان و اشتغالآفرین و تأییدی بر حوزه فعالیتهای بنیادی دانشگاه داشته استان خوزستان نیز همپای سایر استانهای کشور قویاً به دنبال جهش بنیادین در این حوزه کلیدی است.
افروس بیان کرد: استان خوزستان با منابع طبیعی، ظرفیتهای صنعتی یکی از قطبهای کشور در بخشهای کشاورزی، آبزیپروری و شیلات، نفت، گاز و پتروشیمی، صنایع کوچک و بزرگ متنوع، صنایع فولاد، کربن، لولهسازی، گردشگری و اکوتوریسم، رودخانههای بزرگ و منابع آبی، سد و نیروگاههای متعدد برق آبی، بنادر و کشتیرانی، مبادی صادرات و واردات، میراث فرهنگی و ... در اقتصاد و اشتغال کشور جایگاه رفیعی داشته و دارد؛ بنابراین دانشگاه آزاد اسلامی در این سالها تلاش زیادی داشته تا نقش و جایگاه خود را در صنعت، کشاورزی و بهداشت با تمام ظرفیت تثبیت کند که موفقیتهای چشمگیری داشته است.
بیشتر بخوانید:
معرفی ۹۶ ایده و استارتآپ از استان مرکزی به رویداد ملی گام دوم
پارک علم و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی یاسوج راهاندازی میشود
نمایش محصول ۷ گروه پژوهشی دانشگاه آزاد تاکستان در رویداد ملی گام دوم
وی اضافه کرد: دانشگاه آزاد اسلامی استان خوزستان در حوزه فناوری و نوآوری با برنامهریزیهای دقیق و منظم با تشکیل ستادهای استانی و واحدی با شناسایی عوامل مؤثر در اجرای برنامههای ابلاغی اقدام کرد و در این مدت ۳۱ رویداد استارتآپویکند، ایدهآرا و چالشویکند در واحدهای دانشگاهی استان برگزار و با اعلام فراخوانها به صورت گسترده به جامعه هدف اطلاعرسانی شد. تاکنون در مجموع ۵۳۲ هسته فناور، واحد فناور، هستههای پژوهشی، تحقیقاتی، زیرساختی، آزمایشگاهی و هستههای تعمیرکاران و ... را ساماندهی و شناسنامهدار کرده و این رقم در مقایسه با بازه زمانی که فعالیتها را آغاز کردیم، میزان بسیار خوبی است؛ اما قطعاً سقف کار نیست و قابل توجه اینکه بدانیم بیش از ۳۳۰ عنوان از این مجموعهها، در زمینه هستهها و ایدههای استارتآپی جدید هستند که طرحها و ایدههای این مجموعههای جدید پس از اینکه داوری نهایی در سازمان مرکزی شدند، حتی اگر فقط ۱۰ درصد از آنها به عنوان هسته و یا واحد فناور جذب مراکز رشد و یا سراهای نوآوری استان و ایدههای بسیار جذاب آنها به مجموعه دانشگاه اضافه شوند، این دانشگاه در سال ۱۴۰۱ با افزایش بیش از ۳۰ واحد فناور در مراکز دانشگاه استان مواجه میشود.
پردیس علم و فناوری دانشگاه آزاد اهواز راهاندازی میشود
رئیس ستاد رویداد گام دوم دانشگاه آزاد در استان خوزستان ادامه داد: در گام بعدی با رایزنیهایی که در خلال برگزاری و شرکت در نمایشگاههای استانی و منطقهای با صاحبان صنایع و شرکتهای بزرگ مستقر در استان برگزار شده توانستهایم توجهات صاحبان شرکتها و صنایع را به برگزاری این رویداد جلب کرده و توافقات مقدماتی خوبی نیز در قالب تفاهمنامههای همکاری در این مورد داشتهایم. یکی از حرکتهای خوب دیگری که در حال انجام است، پیگیری توافق میان دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز با پارک علم و فناوری استان درباره راهاندازی پردیس علم و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز در ساختمانی به مساحت ۴ هزار و ۶۰۰ متر مربع واقع در سه راه فرودگاه و در قطب صنعتی شهر اهواز است.
دانشگاه آزاد اسلامی استان خوزستان در حوزه فناوری و نوآوری با برنامهریزیهای دقیق و منظم و تشکیل ستادهای استانی و واحدی با شناسایی عوامل مؤثر در اجرای برنامههای ابلاغی رویداد گام دوم اقدام کرده است.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان خوزستان اضافه کرد: هدف از راهاندازی پردیس علم و فناوری گسترش اکوسیستم فناوری و نوآوری در دانشگاه، تأمین زنجیره خدمات و تسهیلات برای هستهها و استارتآپهای دانشگاه آزاد اسلامی توسط پارک بوده و میتوان مباحث مالی، مالیاتی، معافیتهای در نظر گرفته شده حاکمیتی برای آنها و حمایتهای مالی که تا سقف ۱۲۰ میلیون تومان از هر هسته یا واحد فناور صورت میگیرد را ذکر کرد.
افروس بیان کرد: معرفی شرکتهای مستقر در پردیس علم و فناوری و مراکز رشد و سرایهای نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی استان به مجموعههای صنعتی و برخورداری آنها از ضمانتنامههای بانکی از دیگر مزایای راهاندازی این پردیس است، پارک علم و فناوری نیز تقبل کرده، شرکتهای بالغ خود را در این پردیس مجتمع کرده و منافع حاصله از محل درآمدهای پردیس بهشکل مساوی میان پارک و دانشگاه تقسیم شود، این تفاهم میتواند به یکی از نمونههای موفق برای توسعه فضای کسب و کار دانشبنیان و کارآفرین در کشور بدل شود.
این مسئول دانشگاهی در پاسخ به این پرسش که در مجموع (استان) و به تفکیک واحدهای دانشگاهی چه تعداد گروه و زیرساخت پژوهشی، ایده و استارتآپ، شرکتهای فناور و خلاق و ... در سامانه رویداد ملی گام دوم ثبت کرده است؟ اظهار کرد: همانطور که در جوابهای قبلی بیان کردم، حدود ۵۳۲ هسته فناور، واحد فناور، هستههای پژوهشی، تحقیقاتی، زیرساختی، آزمایشگاهی و هستههای تعمیرکاران و ... در سطح واحدهای دانشگاهی استان شناسایی شد که به ترتیب در سه بخش مختلف بخش اول ایده و استارتآپ، بخش دوم هستههای پژوهشی و آزمایشگاهی و بخش سوم صنایع خلاق دستهبندی و به اطلاع عموم میرسد.
وی در ارزیابی خود از توانمندیهای خوزستان در راستای تحقق شعار سال با عنوان «تولید دانشبنیان اشتغالآفرین» و تأکید دکتر طهرانچی در بهکارگیری ظرفیتها و اجرای برنامهها براساس این شعار عنوان کرد: مقام معظم رهبری با بینش والای خود و برای سرعت بخشیدن به حرکت شتابان کشور برای حرکت در لبه علم روز دنیا براساس بیانیه گام دوم انقلاب که سند بسیار مهم، کلیدی و ارزشمند برای حرکت نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران برای ورود به دهه پنجم انقلاب است؛ «تولید دانشبنیان اشتغالآفرین» را هدفگذاری کردند و همه ارکان نظام و بهویژه جامعه نخبه و دانشگاهی کشور باید با نصبالعین قراردادن این شعار و تبیینی که ایشان روز یکم فروردین در مشهد مقدس در این مورد داشتند در مسیر عملیاتی و عینیت بخشی به این بیانات گهربار اقدام کنند.
بسترسازی دانشگاه آزاد برای اشتغال دانشبنیان
رئیس ستاد رویداد گام دوم دانشگاه آزاد در استان خوزستان اظهار کرد: دکتر طهرانچی نیز در پیام نوروزی خود به بسترسازی برنامههای آموزشی دانشگاه آزاد اسلامی برای اشتغال دانشبنیان تأکید کرد که مقوله بسیار مهمی است و تمام اهتمام بنده و همکارانم در استان نیز همین موضوع است؛ بنابراین با تمام تلاش سعی میکنیم با جهتدهی به برنامههای آموزشی به سمت فناوری و کسب مهارت برای اشتغال پایدار دانشبنیان براساس نقشههای آمایش سرزمینی حرکت کنیم.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی خوزستان مطرح کرد: اقدام دیگری که دانشگاه بر آن تأکید دارد، توسعه فعالیتهای دانشبنیان، افتتاح سراهای نوآوری متناسب با شرایط زیستبوم منطقهای، حمایت از شرکتهای دانشبنیان از طریق صندوق سرمایهگذاری دانشگاه و هدفمندی فعالیتهای تجاریسازی محصولات بوده که با برنامههای در دست اقدام در استان خوزستان از طریق توسعه مراکز رشد و سرایهای نوآوری با ایجاد بستری برای استقرار هستهها و واحدهای فناور زمینه برای اشتغال جوانان مستعد و توانمند در حال پیگیری است و بهزودی شاهد توسعه و گسترش این مراکز و سراها در خوزستان خواهیم بود.
بیشتر بخوانید:
دانشگاه آزاد اسلامی اهر با ۲۸ برنامه علمی آماده ورود به رویداد گام دوم + جدول برنامهها
بارگذاری ۳۸۳ برنامه علمی دانشگاه آزاد اسلامی البرز در سامانه رویداد گام دوم + جدول
افروس بیان کرد: در همه دانشکدههای دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز دفاتری برای فعالیتهای فناورانه و نوآوری به منظور ارتباط بیشتر دانشجویان و استادان راهاندازی شده است تا حوزه فناوری به عنوان یک موضوع اصلی به سایر موضوعات دانشکدهها افزوده شود.
وی خاطرنشان کرد: از دیگر فعالیتهای در دست اقدام راهاندازی پردیس علم و فناوری در مرکز استان با همکاری پارک علم و فناوری، توسعه مراکز رشد اقماری واحدهایی که شرایط اولیه راهاندازی مرکز رشد را دارند ذیل مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز، راهاندازی مدارس کسب و کار و مهارتی در دانشکدهها ازجمله راهاندازی مدرسه عالی نفت و حفاری، پیگیری موضوع طرح پویش کارآفرینی و طرح پایش، توسعه بازار برای تولید محصولات و خدمات قابل ارائه، راهاندازی خانههای خلاق و ... از جمله برنامههای دانشگاه آزاد اسلامی استان خوزستان با توجه به توانمندی اعضای هیئتعلمی، کارکنان و وجود زیر ساختهای مورد نیاز در سطح واحدهای دانشگاهی استان در سال ۱۴۰۱ است که تلاش میشود با خرد جمعی و براساس نقشههای راه و کمکهای سازمان مرکزی در این مسیر حرکت کرده و به دستاوردهای مورد نظر دست پیدا کنیم.
انتهای پیام/۴۱۱۷/۴۰۶۲/
انتهای پیام/