دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
15 ارديبهشت 1401 - 00:11
با برگزیدگان ششمین جشنواره فناوری نانو(۱۴)/ زکاوت‌مغانلو در گفت‌وگو با آنا تشریح کرد؛

روش‌های نوین در ساخت نانوداروها و دارورسانی هوشمند

برگزیده ششمین جشنواره سراسری فناوری نانو دانشگاه آزاد اسلامی با تألیف کتابی روش‌های نوین در ساخت نانوداروها و دارورسانی هوشمند را تشریح کرده است.
کد خبر : 650881
ابوالفضل زکاوت‌مغانلو



گروه استان‌های خبرگزاری آنا؛ مراسم افتتاحیه و اختتامیه ششمین جشنواره سراسری فناوری نانو دانشگاه آزاد اسلامی سوم و چهارم اسفند ۱۴۰۰ به میزبانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج و با حضور مسئولان و تجلیل از برگزیدگان دوره ششم برگزار شد.


اختراعات برتر، ابتکار و نوآوری برتر، مقالات برتر، کتب برتر، ایده‌های برتر، محصولات‌ برتر، شرکت‌های دانش‌بنیان و تولیدی برتر، محقق‌ برتر (در شاخه‌های مختلف: افراد حقیقی، اعضای هیئت علمی، دانشجویی، دانش‌آموزی)، آزمایشگاه برتر، مرکز تحقیقات برتر، طرح‌های پژوهشی و دانش‌بنیان برتر، پایان‌نامه برتر (ارشد و دکتری) از محورهای جشنواره فناوری نانو دانشگاه آزاد اسلامی در دوره ششم بود.




بیشتر بخوانید:


افزایش تراکم گیاهان زراعی در کشت مخلوط با نانوکودها


سطوح پوشش نانورس و نانو پلی‌اورتان چگونه مانع جذب رطوبت می‌شوند؟


شیوه‌ای جدید و نوآورانه برای تولید پروتز مفصل زانو




تور بازدیدهای صنعتی مجازی، برگزاری استارت‌آپ در حوزه‌های مرتبط با نانوفناوری، برگزاری کارگاه‌های پژوهشی، آموزشی و سخنرانی‌های تخصصی، برگزاری نمایشگاه مجاری نانو و برگزاری چالش فناوری نانو از مهم‌ترین برنامه‌های جنبی جشنواره ششم بود.


حمایت از توسعه علم، فناوری و تجاری‌سازی محصولات نانو، شناسایی و قدردانی از افراد حقیقی و حقوقی توانمند و فعال در حوزه فناوری نانو دانشگاه آزاد اسلامی، هدایت فعالیت‌های واحدهای دانشگاهی و مراکز تحقیقاتی فعال دانشگاه به سمت فناوری نانو و تشویق فعالیت‌های پیشرو در این زمینه از مهم‌ترین اهدافی بود که در ششمین جشنواره فناوری نانو دنبال شد.


ششمین دوره جشنواره فناوری نانو دانشگاه آزاد اسلامی و نمایشگاه توانمندی‌های فناوری نانو سوم بهمن ۱۴۰۰ آغاز به کار کرد و ۷۵ محصول حوزه فناوری نانو در این نمایشگاه برای آشنایی پژوهشگران و مسئولان رونمایی شد.


در ششمین دوره جشنواره ملی فناوری نانو، ۹۳۶ اثر به دبیرخانه جشنواره ارسال شد که از این میان ۴۶۰ مقاله، ۱۸ اختراع، ۲۱ ابتکار و نوآوری، ۲۲ تحقیق، ۲۹۲ پایان‌نامه، ۲۶ ایده، ۱۸ طرح پژوهشی و دانش‌بنیان، ۲۵ کتاب، ۶ مرکز تحقیقات، ۴۴ محصول و چهار مورد مرتبط بود و در پایان از ۱۹ اثر برگزیده شاخص در عنوان‌های مختلف تجلیل شد.


ابوالفضل زکاوت‌مغانلو دانش‌آموخته رشته شیمی دارویی، عضو انجمن شیمی ایران و عضو باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل در بخش کتاب ششمین جشنواره سراسری فناوری نانو با عنوان «نانوداروها و دارورسانی هوشمند» حائز رتبه برتر و از وی تجلیل شد.




بیشتر بخوانید:


سنتز سبز نانوذرات نقره با استفاده از عصاره آبی گیاه شاه‌تره


لزوم برنامه‌ریزی برای ارائه سخنرانی‌های علمی در جشنواره فناوری نانو


لزوم برنامه‌ریزی برای ارائه سخنرانی‌های علمی در جشنواره فناوری نانو




ابوالفضل زکاوت‌مغانلو در گفت‌وگو با خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا با تشریح موضوعات و محورهای کتاب «نانوداروها و دارورسانی هوشمند» اظهار کرد: نانودارو از ادغام دو دانش نانو و داروسازی در علوم پزشکی حاصل شده است. علم نانو علمی نوپاست که در زمینه تشخیص و درمان هدفمند روزبه‌روز در حال پیشرفت بوده و این داروها از قدرت تأثیرگذاری مشخص برخوردارند و قابلیت حس محیط آسیب‌دیده در بافت، تصمیم‌گیری درباره چگونگی انتقال خود، مقدار مورد نیاز و حساسیت آفرینی را دارا هستند. در زمینه انتقال دارو با ساخت نانوذرات از مواد مختلفی مانند پلیمرها، ذرات فلزی، لیپیدها و... استفاده می‌شود که بسته به روش تولید آنها می‌توان شکل و اندازه متفاوتی از ذرات را تولید کرد.


ایران سال ۲۰۰۱ میلادی فعالیت خود را در حوزه نانو با ۱۰ مقاله آغاز کرد که رتبه ۵۷ دنیا را داشت که اکنون بعد از کشورهای چین، آمریکا و هند توانسته به رتبه چهارم برسد.وی افزود: قبل از همه‌گیری کرونا در کل جهان واکسن‌های دارای فناوری MRNA مراحل اولیه خود را سپری می‌کردند که نانوذرات در این بین نقش بسزایی داشتند. کتاب «نانوداروها و دارورسانی هوشمند» در پنج فصل نگارش شده و شامل فصل‌های مقدمه‌ای بر فناوری نانو که در این فصل از تعریف نانو فناوری گرفته تا کاربردهای آن در صنایع مختلف تشریح شده، فصل دوم با عنوان چگونه نانو مواد و نانو ساختار تولید کنیم، فصل سوم به‌کارگیری علم نانو در تولید مواد دارویی و صنعت داروسازی، فصل چهارم دارورسانی هوشمند و فصل پنجم نیز با عنوان روش‌های نوین در ساخت مواد دارویی و نانو داروها بوده که در انتشارات جهاد دانشگاهی استان اردبیل به چاپ رسیده است.


برگزیده ششمین جشنواره سراسری فناوری نانو دانشگاه آزاد اسلامی درباره کاربردهای کتاب «نانوداروها و دارورسانی هوشمند» گفت: با گسترش علوم دارویی، سیستم‌های دارورسانی گذشته پاسخگوی نیازهای دارو و درمان نبوده به همین دلیل امروزه سیستم‌های نوینی طراحی شده که می‌توانند هدف درمانی و کاهش عوارض جانبی دارویی را تأمین کنند. به دلیل استقبالی که از طرف علاقه‌مندان به علوم و فناوری نانو در سال‌های اخیر به وجود آمده است، تصمیم گرفتیم که کتابی با عنوان نانوداروها و دارورسانی هوشمند با مطالب جدید علم نانو در زمینه داروها و دارورسانی تنظیم و در اختیار علاقه‌مندان به این موضوع قرار دهیم.


زکاوت‌مغانلو اضافه کرد: کتاب «نانوداروها و دارورسانی هوشمند» می‌تواند قابل استفاده برای دانشجویان سال‌های آخر کارشناسی و کارشناسی ارشد رشته‌های مرتبط با علوم دارویی، پزشکی، بیوشیمی، بیوشیمی بالینی، نانوشیمی، میکروبیولوژی و شیمی دارویی واقع شود و امیدواریم بتواند اهداف مؤلفان را به خوانندگان و افراد جویای علم، انتقال و باعث ارتقای اطلاعات آنان در این حوزه از علوم شود.


وی با برشمردن دلایل برتری کتاب «نانو داروها و دارورسانی هوشمند» در ششمین جشنواره فناوری نانو عنوان کرد: دلایل مختلفی می‌تواند از نظر داوران ششمین جشنواره فناوری نانو مدنظر قرار گیرد؛ اما عواملی ازجمله دخیل بودن رشته‌های مختلف در امر تألیف، پرمحتوایی و به‌روز بودن مطالب، عنوان و فصل‌هایی که برای این کتاب طراحی و نامگذاری شده، انتشارات معتبر و لحاظ کردن دقیق آیین نگارشی در کتاب می‌تواند دلایل انتخاب این کتاب باشد. جا دارد از مسئولان دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج که میزبان این جشنواره بودند، قدردانی و این موفقیت را علاوه بر همکارانم در خانواده بزرگ دانشگاه آزاد اسلامی و جهاد دانشگاهی تبریک بگویم.


روش‌های نوین در ساخت نانوداروها و دارورسانی هوشمند


دانش، آشکارترین وسیله عزت و قدرت کشور است


برگزیده ششمین جشنواره سراسری فناوری نانو دانشگاه آزاد اسلامی مطرح کرد: دانش، آشکارترین وسیله عزت و قدرت کشور است. عقب‌ماندگی شرم‌آور علمی در دوران پهلوی‌ها و قاجارها در هنگامی که مسابقه علمی دنیا تازه آغاز شده بود، ضربه سختی بر کشور وارد کرد و کشور را از این کاروان شتابان، فرسنگ‌ها عقب نگه داشته بود. بدون تردید جوانان ایران اسلامی سرمایه‌های اصلی این انقلاب و کشور هستند و می‌توانند با تحصیل و تهذیب، تفکر جهادی، ایمان و باور به توانایی‌های خود راه‌های پیشرفت و کمک‌رسانی به مردم را هموار کنند. آنان می‌توانند با افزایش قدرت علمی و اقتصادی پایه‌های نظام اسلامی را محکم کرده و دشمنان جمهوری اسلامی را ناامید کنند.




بیشتر بخوانید:


گذری بر ۶ دوره جشنواره فناوری نانو در دانشگاه آزاد اسلامی


سیری در ۵ دوره جشنواره فناوری نانو


افزایش تراکم گیاهان زراعی در کشت مخلوط با نانوکودها




زکاوت‌مغانلو ادامه داد: ایران سال ۲۰۰۱ میلادی فعالیت خود را در حوزه نانو با ۱۰ مقاله آغاز کرد که رتبه ۵۷ دنیا را داشت و اکنون بعد از کشورهای چین، آمریکا و هند توانسته به رتبه چهارم برسد و از کشورهای اروپایی، ژاپن و کره جنوبی جلوتر باشد. این افتخار بزرگی است برای مراکز آموزش عالی و ملت بزرگ ایران. با آرزوی پیشرفت روزافزون برای تشخیص، درمان و شفای عاجل بسیاری از بیمارانی که چشم بر پیشرفت علم برای درمان خود دارند.


وی تبیین کرد: توصیه به دانشجویان، نخبگان علمی و جوانان ایران اسلامی این است که در همه حوزه‌های علم و فناوری ورود کرده و با فعالیت‌های علمی-پژوهشی در این برهه زمانی به پیشرفت کشور شتافته و از مسئولان نیز انتظار می‌رود که جوانان را حمایت کنند. سایر مؤلفان کتاب«نانوداروها و دارورسانی هوشمند» از رشته‌های تحصیلی مختلف به ترتیب غلامرضا ابراهیم‌زاده رجایی(عضو هیئت علمی و از استادان گروه شیمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل)، احسان ندائی (دانشجوی کارشناسی ارشد رشته میکروبیولوژی) و هاشم رستمیان (دانش‌آموخته رشته علوم آزمایشگاهی) که هر دو نیز عضو باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان واحد اردبیل هستند.


انتهای پیام/۴۱۲۱/۴۰۶۲/



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب