دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
14 فروردين 1401 - 11:49
نماینده حماس در لبنان در گفت‌وگو با آنا:

شگفتانه موشکی حماس در راه است/ آموزش ده‌ها هزار نیروی زبده نظامی برای مقابله با صهیونیست‌ها

نماینده حماس در لبنان گفت: اسرائیلی‌ها بدانند هر حمله‌ای انجام دهند ده‌ها برابر آن را پاسخ دریافت خواهند کرد و این، وعده‌ای است که بر مبنای توانمندی‌های نظامی مقاومت داده شده است.
کد خبر : 650314
احمد عبدالهادی

گروه جهان خبرگزاری آنا - مجتبی اسماعیلی، هفته‌ای که گذشت در سرزمین‌های اشغالی سه عملیات شهادت‌طلبانه به‌وسیله نیروهای فلسطینی انجام شد؛ نخست در بئرالسبع، دومی در الخضیره و سومی در نزدیکی تل‌آویو. این عملیات‌ها را می‌توان تحولی راهبردی و امنیتی علیه صهیونیست‌ها دانست، هرچند رویدادی سیاسی است و باعث شد نفتالی بنت، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی مجبور شود برای خلاصی از دست افکار عمومی، آن را توجیه کند و بگوید کابینه‌اش قصد دارد پس از بررسی ابعاد حادثه، با آن مقابله کند.


بنی گانتز، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی ازجمله مسئولان اسرائیلی بود که به‌دنبال افزایش عملیات‌های مقاومت فلسطین علیه نظامیان و شهرک‌نشینان صهیونیست، به ناامنی و احتمال درگیری در سرزمین‌های اشغالی اعتراف کرد و گفت: دوره سختی از درگیری‌ها را شاهدیم و این واقعیتی است که نمی‌توان تسلیم آن شد؛ ما با قدرت و جدیت به مواجهه آن می‌رویم.


وی با گره‌زدن وضعیت اقتصادی فلسطینیان به عملیات‌های اخیر افزود: اسرائیل قبول نمی‌کند حملاتی علیه‌اش انجام شود. هم‌اکنون دستگاه‌های امنیتی مربوط، علاوه بر افزایش تدابیر امنیتی در حال بررسی اقدامات ممکن مقابل فلسطینیان در ماه رمضان هستند. در سایه ناامنی، ممکن نیست گام‌های مربوط به ارتقای وضعیت زندگی و اقتصاد مردم غزه و کرانه باختری را در هماهنگی با تشکیلات خودگردان فلسطین اجرا کنیم.


سردرگمی محافل صهیونیستی آنجایی مشهود است که حتی بر سر نوع واکنش به اقدام شجاعانه فلسطینی‌ها میان سران اسرائیل اختلاف‌نظر به وجود می‌آید، راست افراطی همواره در چنین مواردی به‌دنبال برهم زدن اوضاع داخلی، فشار بر کابینه و تنش‌زایی است؛ موضوعی که به تعبیر روزنامه واللا چاپ رژیم صهیونیستی در راستای اهداف و اقدامات فلسطینیان انجام می‌شود. آتش زدن تایر خودروها، ریختن در خیابان‌ها و حمایت نمایندگان دست راستی از خشونت‌ها با هدف فشار بر کابینه درنهایت باعث می‌شود تا اسرائیل از منظر داخلی دچار تشتت شود.


اسرائیل هم‌زمان می‌تواند با جبهه داخلی و مقاومت مواجه شود؟


سؤال مبهمی که افکار عمومی اسرائیل در برابر آن پاسخی ندارند، این است که آیا اسرائیل در صورت وقوع حملات نظامی بیشتر و اقدامات و عملیات‌های موشکی که رهبران مقاومت فلسطین وعده آن را داده‌اند، می‌تواند به‌طور جدی از گزینه مقابله استفاده کند و هم‌زمان افکار عمومی را به سمت کاهش تنش سوق دهد؟ اگر در جبهه داخلی نتواند تنش را مهار کند، نتیجه فاجعه‌باری که رقم خواهد خورد چیست؟


بی‌تردید سران رژیم صهیونیستی متوجه شده‌اند خاک فلسطین (منظور نوار غزه، قدس اشغالی، کرانه باختری و سرزمین‌های ۱۹۴۸) دیگر منزوی نیست و نبرد شمشیر قدس اثبات کرد اگر اتفاق دیگری در این عرصه رخ دهد، اوضاع در سرزمین‌های اشغالی به‌حد انفجار خواهد رسید. در این راستا گروه‌های مقاومت فلسطین آمادگی خود را برای دفاع از سرزمین‌های اشغالی اعلام کرده‌اند. بنابراین تشدید تنش یل نوار غزه ممکن است به تقابلی منطقه‌ای منجر شود که در درجه نخست شعله‌ور شدن آتش جنگ در جبهه شمالی را به‌دنبال خواهد داشت.


از سوی دیگر چندی پیش مقاومت فلسطین سی و چهارمین سالگرد ایجاد جنبش مقاومت اسلامی حماس را در فلسطین اشغالی جشن گرفتند؛ تشکیلاتی که در سال ۱۹۸۷ به رهبری عبدالعزیز رنتیسی و شیخ احمد یاسین به‌عنوان شاخه فلسطینی اخوان‌المسلمین تأسیس شد و هدف خود را «آزادی تمامی خاک فلسطین» اعلام کرد. به‌طورکلی محور فعالیت‌های حماس مبارزه با موجودیت رژیم صهیونیستی و اشغالگری آن‌هاست و محور عملیاتش به دو بخش معادله قدس و قابلیت‌ها و راهبردهای عمل‌گرایانه تقسیم می‌شود.


حماس معاهده اسلو را قبول ندارد و معتقد است رژیم صهیونیستی در خاک فلسطین سرزمینی ندارد و آنجا را اشغال کرده است. مقاومت اسلامی همکاری خوبی با تشکیلات خودگردان فلسطین دارد و حتی در سال ۲۰۰۶ با پیروزی در انتخابات شورای قانون‌گذاری فلسطین به حزب حاکم مجلس قانون‌گذاری فلسطین تبدیل شدند. اسماعیل هنیه، از رهبران حماس همان زمان به‌عنوان نخست‌وزیر تشکیلات خودگردان فلسطین معرفی شد، اما یک سال بعد در تابستان ۲۰۰۷ در جنگ داخلی فلسطین وارد درگیری مسلحانه با فتح شدند. حماس در نبرد غزه پیروز شد و کنترل کامل این منطقه را به‌دست گرفت، اما نتوانست کنترل کامل کرانه باختری را در دست بگیرد.


نیروهای حماس بارها حملاتی علیه نظامیان اسرائیلی ترتیب داده‌اند؛ تا جایی که آمریکا، رژیم صهیونیستی، کانادا و انگلیس که هر یک جزو حامیان و تأمین‌کنندگان مالی و تسلیحاتی تروریست‌ها به شمار می‌روند، حماس را گروهی تروریستی خواندند. در این میان استرالیا فقط شاخه نظامی حماس، یعنی گردان‌های عزالدین قسام را در فهرست گروه‌های تروریستی قرار داده است.


این موضوعات به همراه پیچیده شدن اوضاع در سرزمین‌های اشغالی و ایجاد آماده‌باش در ارتش اسرائیل باعث شد تا گفت‌وگویی با احمد عبدالهادی، نماینده حماس در لبنان انجام دهیم که مشروح آن در زیر بیان می‌شود.


نبرد «شمشیر قدس» آمادگی مقاومت را به رخ اسرائیل کشید


آنا: نوع نگاه‌ها به حماس بعد از عملیات موفقیت‌آمیز «شمشیر قدس» تغییر کرد و صهیونیست‌ها حساب ویژه‌ای به‌ویژه در بحث حملات موشکی روی این جنبش باز کردند، این حس نگرانی در اسرائیلی‌ها و قدرت مقاومت از کجا ناشی می‌شود و رمز آن چیست؟


عبدالهادی: از اینکه زمینه‌های این مصاحبه فراهم شد تا بتوانیم ابعاد دیگری از قدرت مقاومت را به اهل فکر و صاحب‌نظران نشان دهیم، از شما سپاسگزارم. فضای آن زمان به‌ویژه بعد از تعرض اسرائیل به محله شیخ جراح و هتک حرمت مسجدالاقصی به‌گونه‌ای بود که می‌طلبید حماس نبرد «شمشیر قدس» ‌را ترتیب دهد و خوب، شاهد بودیم با توجه به ظرفیت‌های موجود و آمادگی‌هایی که از مدت‌ها پیش کسب شده بود، توانستیم به موفقیت‌هایی در حوزه سیاسی و نظامی دست یابیم و این رویداد به نقطه عطفی در تحولات نظامی در تقابل با اسرائیل تبدیل شد. درواقع در دوره معاصر می‌توان تقابل نظامی با اسرائیل را به دو دوره قبل نبرد «شمشیر قدس» و بعد آن تقسیم کرد.


شگفتانه موشکی حماس در راه است/ آموزش ده‌ها هزار نیروی زبده نظامی برای مقابله با صهیونیست‌ها
احمد عبدالهادی، نماینده حماس در لبنان


ما در حماس عملیات شمشیر قدس را گامی روبه‌جلو در راستای برنامه و آرمان خود، یعنی آزادسازی و بازگشت به خانه و کاشانه خود در قدس می‌دانیم و به همین دلیل مقاومت اکنون بیش از گذشته به تقویت توانمندی‌ها و ظرفیت‌های خود برای مقابله با اشغالگری می‌اندیشد تا بر مبنای آن دستاوردهای نبرد «شمشیر قدس» را در حوزه سیاسی نیز عملیاتی کند. ما در حماس اکنون پس از عملیات نظامی به دنبال کیفی‌سازی اقدامات انجام‌شده برای نیل به اهدافمان هستیم.




بیشتر بخوانید:


هشدار حماس به صهیونیست‌ها درباره عملیات‌های قوی‌تر و دردناک‌تر


حماس: عملیات ضد صهیونیستی الخضیره پاسخ طبیعی به اشغال فلسطین بود + ویدئو




بهتر است سؤالتان را این‌گونه اصلاح کنم که عملیات شمشیر قدس هرچند به‌وسیله حماس انجام شد، ولی متعلق به همه مردم فلسطین است و همه در آن نقش داشتند. بر این مبناست که در جشن پیروزی مقاومت بر اشغالگران اسرائیلی علاوه بر نیروهای گردان‌های قسام، همه گروه‌های فلسطینی و مردم غزه به جشن و سرور پرداختند. البته مدتی است از آن حلاوت و شیرینی گذشته و باید به تحرکات اسرائیل توجه بیشتری کرد، به‌ویژه موضوع شهرک‌سازی. همان‌گونه که ما به آزادسازی بخش‌های مختلف سرزمین خود می‌اندیشیم، اشغالگران در حال توسعه مناطق و شهرک‌های صهیونیست‌نشین هستند. آرمان آزادسازی خاک فلسطین از غزه و به‌صورت هم‌زمان باید شکل بگیرد و امروز در نقطه ابتدایی ولی روبه‌جلو قرار داریم.



گردان‌های قسام اثبات کرده‌اند در زمینه تجهیز نیروها، تقویت و به‌روزرسانی تسلیحات و عملیات‌های میدانی می‌توانند صحنه درگیری را به سود خود تغییر دهند



باید مقداری از غزه فاصله بگیریم؛ همان‌گونه که گردان‌های قسام و گروه‌های مقاومت فقط نگران نوار غزه نیستند و حملات موشکی مقاومت تنها به خاطر غزه نیست، بلکه آن‌ها علاقه‌مند هستند گام‌های میدانی، نظامی و راهبردی مقاومت برای مرحله بعدی پیشرفت کند.


آنا: نکته‌ای که درباره عملیات «شمشیر قدس» وجود دارد و سران رژیم صهیونیستی را شوکه کرد، توان موشکی حماس است. آیا می‌توان درنظر گرفت که مقاومت فلسطین در حوزه موشکی برای آینده شگفتانه‌های بیشتری داشته باشد؟


عبدالهادی: به‌طور کلی گردان‌های قسام مسئولیت توسعه توانمندی‌های مقاومت را برعهده دارد و همچنان به پیشرفت‌های خود در این حوزه ادامه می‌دهد؛ همان‌گونه که فرمودید و در عملیات مشهود بود، آن‌ها از موشک «عیاش» رونمایی کردند که به فرودگاه رامون با ۲۵۰ کیلومتر فاصله شلیک شد. البته این به معنای آن نیست که حداکثر برد موشک‌هایی که تیپ‌ها در اختیار دارند این میزان است، اما این یک نمونه موشکی بود که بُردش آشکار شد و مقاومت توانایی‌های بیشتری دارد. رهبران حماس نیز در بیانیه‌های خود اعلام کردند، آنچه در عملیات «شمشیر قدس» به‌کار رفت تنها بخش کوچکی از توانایی‌های مقاومت بود.


یک نکته کلی را درنظر داشته باشید؛ گردان‌های قسام همواره مأموریت توسعه و تقویت توانمندی‌های نظامی را دارند و آن را به‌خوبی در همه سطوح ادامه می‌دهند؛ گاهی ممکن است موشکی با بُرد بالا رونمایی شود یا در عملیاتی دیگر موشکی نقطه‌زن؛ گاهی حمله با پهپاد انجام می‌شود و گاهی با فناوری‌های پیچیده دیگر، ولی آنچه باید شگفتانه باشد، این است که اسرائیلی‌ها بدانند هر حمله‌ای انجام دهند ده‌ها برابر آن را پاسخ دریافت خواهند کرد و این، وعده‌ای است که بر مبنای توانمندی‌های نظامی مقاومت داده شده است.


آنا: در نوار غزه برای آموزش نیروها پادگان یا دانشکده خاصی وجود دارد؟


عبدالهادی: آموزش‌های نظامی در رسته‌های مختلف مقاومت متفاوت است، ولی گردان‌های قسام برای تربیت نیروهای تخصصی خود دانشکده‌های شبه‌نظامی و امنیتی تأسیس کرده و تخمین زده می‌شود اکنون دارای ده‌ها هزار نیروی زبده نظامی باشد؛ نیروهایی که هریک قادرند معادله جنگ با اسرائیل را تغییر دهند. البته ما نمی‌گوییم، خود اسرائیلی‌ها بارها به توانمندی‌های نیروهای نظامی مقاومت اعتراف کرده‌اند.



فلسطین از هرگونه تلاشی که بتواند از مقاومت حمایت کند، خواه اقدام نظامی، سیاسی یا مالی باشد، حمایت و قدردانی می‌کند



گردان‌های قسام در سال‌های اخیر اثبات کرده‌اند در زمینه آموزش، تجهیز نیروها، تقویت و به‌روزرسانی تسلیحات و عملیات‌های میدانی می‌توانند صحنه درگیری را به سود خود تغییر دهند. همه این‌ها درنهایت برای تحقق هدفی بزرگ‌تر انجام می‌شود و آن، آزادی تمام خاک فلسطین اشغالی است.


روابط راهبردی حماس و حزب‌الله


آنا: نوع روابط خود با حزب‌الله را با توجه به هجمه‌های عبری-غربی علیه هر دو گروه مقاومت چگونه ارزیابی می‌کنید؟


عبدالهادی: به موضوع خوبی پرداختند. قدس سال‌هاست به‌عنوان مهمترین معادله منطقه‌ای از سوی مقاومت فلسطین مطرح شده و توسعه‌دهنده آن سیدحسن نصرالله، دبیرکل حزب‌الله لبنان است که در سخنرانی خود به‌ مناسبت سالروز آزادسازی جنوب لبنان و عید پیروزی مقاومت از معامله جدیدی در نبرد آینده با رژیم صهیونیستی سخن گفت و عنوان کرد «معادله‌ای که باید به آن برسیم قدس در برابر جنگ منطقه‌ای و تجاوز به قدس به معنای جنگ منطقه‌ای است». با وجود این، روابط دو جنبش همواره فراز و نشیب‌هایی داشته است.


شگفتانه موشکی حماس در راه است/ آموزش ده‌ها هزار نیروی زبده نظامی برای مقابله با صهیونیست‌ها


حماس و حزب‌الله اتحاد راهبردی در پرو ژه‌های مختلف با یکدیگر دارند و نقطه هدفشان مقابله با رژیم اشغالگر و کسانی است که در طرف مقابل مقاومت ایستاده‌اند و از توطئه‌های آمریکا در منطقه حمایت می‌کنند. دو طرف روابط راهبردی دیرینه دارند که در دوره‌های گذشته تقویت شده و توسعه زیادی یافته است. حماس اعتقاد دارد می‌تواند با حزب‌الله در زمینه مقابله با اشغالگری پروژه واحدی تعریف کند.




بیشتر بخوانید:


سید حسن‌ نصرالله با هیئت حماس دیدار کرد


اسرائیل باید تروریست خوانده شود که فلسطینی‌ها را هدف می‌گیرد




رابطه حماس و حزب‌الله منحصر در توسعه و تقویت همکاری‌ها با هدف مقابله با اشغالگران است تا زمانی‌که در چارچوب چشم‌انداز رهایی و بازگشت بتوانیم امتیازاتی از رژیم اشغالگر کسب کنیم. اگر نگاهی به گذشته داشته باشیم، جنگ‌های قبلی با اسرائیل در غزه و نیز رویارویی مقاومت در لبنان، چه جنگ سال ۲۰۰۰ و چه جنگ سال ۲۰۰۶، همگی باعث تقویت روابط و پیشرفت مقاومت شد و اکنون هدفمان الگوبرداری از آن با هدف آزادی کل سرزمین فلسطین است.


به‌طور کلی سیدحسن نصرالله رابطه شخصی قوی با رهبران حماس به‌ویژه با اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی جنبش دارد و به‌عنوان یک شخصیت اسلامی، ملی و طراز مقاومت، برای حماس ارزش و جایگاه خاصی قائل است.


آنا: در زمینه یمن، انصارالله و رهبرانش بارها از آمادگی خود برای پیوستن به مقاومت فلسطین در برابر رژیم صهیونیستی خبر داده‌اند، پاسخ حماس به ابراز احساسات مقاومت یمن چیست؟


عبدالهادی: پیش‌تر حماس پیام‌هایی از سوی عبدالملک الحوثی، رهبر انصارالله درباره پیوستن این جنبش به قلب معادلات منطقه‌ای در فلسطین دریافت کرده است. ما در فلسطین از همه کسانی که از ایستادگی و مقاومت فلسطینیان و حقوق آن‌ها در برابر رژیم اشغالگر حمایت می‌کنند، قدردانی می‌کنیم. طبعاً فلسطین از هرگونه تلاشی که بتواند از مقاومت حمایت کند، خواه اقدام نظامی، سیاسی یا مالی باشد، حمایت و قدردانی می‌کند.


البته اعلام حمایت‌ها منحصر در کشوری خاص همچون یمن نیست و ما در فلسطین از همه اجزای مقاومت حتی عراق نیز پیام‌های حمایتگرانه دریافت کرده‌ایم و حماس مشتاق بهترین روابط با همه گروه‌هاست.


انتهای پیام/۴۰۳۳/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب