ویتامینهای ممنوعه کدامند؟
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از «ایت دیس نات دت»، آمار استفاده از مکملها در آمریکا بسیار بالاست و سوال مبهم اینجاست که آیا مکملها بیخطر هستند یا خیر.
مکملها گزینه خوبی برای جایگزینی ویتامینها در بدن هستند، اما بر خلاف باور عموم میانبر برای سلامتی بهتر و پیشگیری از بیماریهای مزمن نیستند. دانشمندان به افراد هشدار میدهند که چند ویتامین از جمله امگا ۳، ویتامینهای محلول در چربی، ویتامین «C» و روی وجود دارد که استفاده از آنها به هیچ عنوان توصیه نمیشود.
پزشکان و متخصصان تغذیه میگویند؛ استفاده از رژیم غذایی سالم، حفظ وزن سالم و کاهش میزان چربی اشباعشده، سدیم و قند مصرفی فواید بیشتری نسبت به مکملها دارد. افراد در ایالات متحده سالیانه بیش از یک میلیارد برای استفاده از مکملهای روغن ماهی استفاده میکنند، اما تحقیقات نشان میدهد که امکان دارد روغن ماهی با سطح جیوه آلوده شود؛ بنابراین بهتر است افراد امگا ۳ مورد نیاز بدن خود را از منابع غذایی مانند ماهی، دانه کتان و گردو دریافت کنند.
ویتامینهای محلول در چربی مانند «A»، «E»، «K»، به دلیل ذخیرهسازی در بافتهای چربی و کبد میتواند در دوزهای بالا خطرآفرین محسوب شود؛ بنابراین باید در مصرف آن مدیریت شود، زیرا استفاده بیرویه از این ویتامینها میتواند موجب آسیب به کبد، لخته شدن خون و خونریزی در مغز میشود.
در بدن انسان دو نوع ویتامین از جمله ویتامین محلول در آب و محلول در چربی وجود دارد. بدن انسان میتواند مقادیر بسیار زیادی از ویتامینهای محلول در آب را دفع کند، اما ویتامینهای محلول در چربی در بدن میمانند و مقادیر بالای آن میتواند سمی باشد؛ بنابراین افراد باید در مصرف مکملها با پزشک متخصص مشورت کنند و در صورت نیاز از آنها استفاده کنند.
انتهای پیام/۳۰۰۴
انتهای پیام/