دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
رئیس سازمان چای در گفت‌وگو با آنا خبر داد؛

 پیش‌بینی تولید ۱۴۰ هزار تن برگ سبز چای در سال جدید

جهانساز گفت: امیدواریم امسال هم بالغ بر ۱۴۰ هزار تن برگ سبز چای با کیفیت توسط چایکاران و کارخانجات تولید کنیم.
کد خبر : 650068
برگ چای

حبیب جهانساز رئیس سازمان چای کشور در گفت‌وگو با خبرنگار کشاورزی،صنعت تعاون خبرگزاری آنا در خصوص وضعیت بازار چای ایرانی طی یک سال گذشته اظهار کرد: سال گذشته، سال خوبی برای بازار چای کشور بود چرا که هم چایکاران تلاش وافری داشتند و هم کارخانجات نسبت به تبدیل برگ سبز چای و تامین، تولید چای خشک اقدام کردند. از مجموع استان گیلان و مازندران در سال ۱۴۰۰ بیش از ۱۳۷ هزار تن برگ سبز چای تولید شد که نسبت به سال گذشته تولید این محصول رشد ۵ درصدی داشته است.


وی در ادامه افزود: در سال گذشته بالغ بر ۳۰ هزار تن چای خشک در کشور تولید شده است. دولت هم به موقع سهم‌ خود برای خرید تضمینی چای را پرداخت کرد که این موضوع رضایت مندی خوبی برای چایکاران ایجاد کرد. علی رغم اینکه دولت جدید تازه مستقر شده بود ولی به موقع و حتی نسبتا جلوتر از سال‌های گذشته انجام شد.


رئیس سازمان چای کشور با بیان اینکه چای ایرانی از کیفیت خوبی برخوردار است، گفت: چای ایرانی عاری از هرگونه آلایندگی‌ها است و در زمره چای‌های در حد ارگانیک و یا سالم قرار دارد.کیفیت چای ایرانی در دنیا نیز زبانزد است و چای تولیدی در کارخانجات ایرانی با چای خارجی قابل رقابت است.چای ایرانی با کیفیت مطلوب و به موقع به بازار عرضه می‌شود و نسبت چای‌های خارجی با قیمت مناسب‌تری به دست مصرف کننده می‌رسد.


جهانساز تاکید کرد: سالم و ارگانیک بودن چای ایرانی موجب شده تا همواره مشتریان خاص خود را داشته باشد. همچنین عطر، طعم و کیفیت چای ایرانی نسبت به چای خارجی برتری دارد و بدون هر افزودنی به بازار عرضه می‌شود.این موارد استقبال مصرف کننده را برای چای ایرانی به همراه داشته و خوشبختانه اقبال مصرف کننده هم به چای داخلی بازگشته است.


وی افزود:با توجه به استقبال مصرف کننده از چای ایرانی، امید به چایکاران بازگشته تا به موقع مراحل عملیات به زراعی و به باغی را انجام دهند و آمادگی برای تولید چای سال آینده داشته باشند.


رئیس سازمان چای کشور گفت: برای خرید برگ سبز از کشاورزان برای سال ۱۴۰۱ تمهیداتی در نظر گرفته ایم.در صندوق تخصصی چای، سرمایه در گردش چایکاران را تامین می‌کنیم و به ازای هر هکتار ۴ میلیون تومان سرمایه در گردش به کشاورزان تعلق می گیرد،


جهانساز بیان کرد: در مجموع حدود ۴۶ میلیارد تومان سرمایه در گردش در سال ۱۴۰۰ به چایکاران و کارخانجات پرداخت شد.


وی تصریح کرد: به واسطه سرمایه گذاری که از طریق اعتبار صندوق در بانک‌های عامل انجام داده‌ایم بالغ بر ۱۷ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان تسهیلات سرمایه‌ای به چایکاران داده‌ایم که شامل تسهیلات انواع به زراعی، تعمیرات انواع ماشین آلات مکانیزه بوده است.سود تسهیلات اعطایی به چایکاران ۴ درصد و با بازپرداخت ۴ ساله بوده و تسهیلات کارخانجات ۷ درصد و بازپرداخت ۴ ساله اعطا شده است.جمعا ۶۰ میلیارد تومان اعتبار و تسهیلات در اختیار صنعت چای قرار گرفته است.


جهانساز با بیان اینکه عملیات سال گذشته کشاورزان برای بهبود زمین‌های کشاورزی تاثیر خود را بر بازار چای امسال خواهد گذاشت، تصریح کرد: با عملیات بهبود زمین‌های کشاورزی طی سه سال اخیر یک‌هزار هکتار زمین کشاورزی به چرخه تولید بازگشته و سال ۱۴۰۰ نیز بالغ بر ۲۰۰ هکتار از باغات رها شده که به چرخه تولید بازگشته است. به علاوه بیش از ۷۰۰ دستگاه ماشین آلات کشاورزی میان کشاورزان توزیع شده که نزدیک به ۲ هزار هکتار عملیات و اصلاح به زراعی موثر با جوان سازی باغات صورت گرفته است.


وی یادآور شد: با اقدامی که در زمینه بهبود زمین‌های کشاورزی صورت گرفته چایکاران و کارخانجات از اوایل اردیبهشت سال آینده آمادگی تولید برگ سبز چای خشک را دارند. دولت به موقع نرخ خرید تضمینی برگ سبز چای را اعلام کرده که نرخ درجه یک هر کیلو ۹۲۰۰ تومان و نرخ درجه دو هر کیلو ۷۱۰۰ تومان ابلاغ شده است.‌ از خصوصیات این ابلاغیه نرخ برای چایکاران به موقع بودن آن است. قبل از فصل برگزاری برداشت برگ‌چای این نرخ اعلام شده و تکلیف چایکاران و کارخانجات روشن است.


رئیس سازمان چای کشور خاطرنشان کرد: ۲۵ درصد از نرخ تضمینی سهم دولت است که پرداخت می‌کند و ۷۵ درصد هم سهم کارخانجات است، امیدواریم امسال هم بالغ بر ۱۴۰ هزار تن برگ سبز چای با کیفیت توسط چایکاران و کارخانجات تولید کنیم.


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب