در فوتبال ایران رفتار غیرحرفهای یک امر عادی شده است/ با عزل رئیس فدراسیون و تغییر سرمربی، دنیا روی ما چه حسابی باز میکند؟!
فرزانه شریفی - رسول کربکندی در گفتوگو با خبرنگار گروه ورزش خبرگزاری آنا، درباره تغییر دراگان اسکوچیچ پس از باخت به کره جنوبی و صحبتهای یکی از اعضای هیئترئیسه فدراسیون فوتبال گفت: به نظرم اگر قرار باشد در راس تیم ملی اتفاقاتی بیفتد باید اجازه بدهند تا بازیها تمام شود و بر اساس خرد جمعی کارشناسان در مورد جایگزین اسکوچیچ تصمیم بگیرند. اگر بخواهیم به عملکرد اسکوچیچ در تیم ملی نمره بدهیم بدون شک او کارنامه قابل قبولی دریافت میکند. او در بدترین شرایط هدایت تیم را برعهده گرفت و توانست سریعترین صعود به جام جهانی را هم برای فوتبال ایران رقم برند. اما الان میبینیم با یک باخت ورق برمیگردد و همه به او انتقاد میکنند. این رفتارها که با یک برد و یک باخت همه چیز را به هم می ریزیم و صحبت از جایگزینی او میکنیم کاملا غیرحرفهای است.
چرا بازیکنان در زمان ویلموتس نتوانستند نتیجه بگیرند؟
وی افزود: با شرایطی که تیم ملی داشت حتی صعود از گروه هم به اما و اگر کشیده شده بود، اما پس از اینکه اسکوچیچ هدایت تیم ملی را برعهده گرفت شرایط تغییر کرد. ما علاوه بر این که از گروه خود صعود کردهایم توانستیم یک صعود زودهنگام هم به جام جهانی داشته باشیم. درست است که او مهرههای قابل قبولی در ترکیب تیم داشت و توانست با حضور این بازیکنان به موفقیت برسد، اما نباید فراموش کنیم که این بازیکنان در زمان ویلموتس هم در تیم ملی حضور داشتند، اما مقابل عراق و بحرین ضعیفترین بازیها را ارائه دادند و کار آنها برای صعود از گروه خودشان به اما اگر کشیده شده بود؛ با این اوصاف نمیتوان نقش اسکوچیچ را در موفقیت تیم ملی نادیده گرفت.
هنوز هم مشخص نیست عزیزی خادم چرا عزل شد
کارشناس فوتبال کشورمان با اشاره به باخت ایران مقابل کره جنوبی تاکید کرد: البته بازی تیم ملی مقابل کره جنوبی اصلاً قابل قبول نبود و انتقادهای زیادی به این بازی وارد است. ارنجی که اسکوچیچ در نظر گرفته بود اصلا خوب نبود، نباید یک تیم با عدم حضور دو یا سه بازیکن شیرازهاش بهم بریزد. اما به طور کلی من معتقدم نباید احساسی تصمیم بگیریم و اگر هم قرار باشد تغییراتی در راس کادر فنی به وجود بیاید باید با بررسی همه جوانب و بر اساس یک منطق و اصول باشد، نه اینکه یک نفر از جانب خود حرف میزند. تغییر سرمربی در حیطه وظایف عضو هیئترئیسه فدراسیون فوتبال نیست و او نمی تواند نظر خود را به همه تحمیل کند. در شرایط به هم ریخته فوتبال ایران، این اتفاقات درست نیست. هنوز هم مشخص نیست چه اتفاقی افتاده که رئیس فدراسیون با یک جلسه عزل شد. این رفتارهای کاملا غیرحرفهای است و زیبنده تیمی که به جام جهانی صعود کرده نیست، فوتبال ایران سرآمد آسیاست و این اتفاقات قابل هضم نیست.
با یک باخت به راحتی صحبت از تغییر سرمربی به میان میآید
کربکندی عنوان کرد: تیم ملی دو بازی دیگر در مقدماتی جام جهانی دارد، بنابراین اگر قرار باشد تغییری هم در راس کادرفنی به وجود بیاید، باید کارشناسان دور هم جمع و تصمیم بگیرند که خروجی آن به نفع فوتبال ایران باشد، اما میبینیم در آستانه جام جهانی اتفاقات عجیب غریب از جمله عزل رئیس فدراسیون و حالا هم صحبت از تغییر در راس کادر فنی تیم ملی به میان میآید. با همه این اتفاقات دنیا روی فوتبال ایران چه حسابی باز میکند؟! انتخاباتی برگزار شده و یک نفر هم به عنوان رئیس فدراسیون رای آورده است، تیم ملی هم نتایج خوبی کسب کرده و یک صعود راحت به جام جهانی داشته است، اما خیلی راحت جلسه گذاشته میشود و بدون اینکه حتی واقعاً دلیل عزل رئیس فدراسیون مشخص شود او از کار برکنار میشود، از طرف دیگر عضو هیئترئیسه هم با یک باخت صحبت از تغییر سرمربی میزند. قطعاً این اتفاقات روی عملکرد سرمربی تیم ملی هم تاثیر می گذارد. او وقتی جایگاه رئیس فدراسیون را میبیند که تا به این اندازه متزلزل است، برای خودش هم ابراز نگرانی میکند که شرایط مستحکمی نخواهد داشت.
بیشتر بخوانید؛
هئیت رئیسه یا هئیت نابودی فوتبال ایران؟/تیم ملی در مسیر بازگشت به چند دهه قبل
ثبات و کار حرفهای در فدراسیون فوتبال وجود ندارد
پیشکسوت فوتبال ایران تاکید کرد: این اتفاقات در آستانه جام جهانی به نفع فوتبال ایران نیست. این همه سر و صدا در شرایطی به وجود آمده که تیم ملی یک بازی دیگر پیش رو دارد. از طرف دیگر ما مربی داریم که با ارزانترین قیمت بهترین نتایج را کسب کرده و یک صعود راحت و زودهنگام به جام جهانی را برای فوتبال ایران رقم زده است. اما در مقابل میبینیم که یک نفر به صورت کاملاً غیر حرفهای تصمیم میگیرد و آن را به دیگران هم تحمیل میکند.این نشان میدهد که ثبات و کار حرفهای در این فدراسیون وجود ندارد.
حذف تماشاگران از ورزشگاه خودزنی است
کربکندی همچنین در مورد بازی ایران مقابل لبنان اظهار کرد: اولا اینکه ما خودمان به دست خودمان خودزنی می کنیم و اجازه نمی دهیم هواداران در مسابقات ملی به ورزشگاه بیایند. تیم کره جنوبی تمام برنامه ریزی های خود را به این معطوف میکند که در برابر ایران ۶۴ هزار تماشاگر به ورزشگاه بیایند تا مقابل ملیپوشان با حمایت تماشاگران برنده شوند. اما ما خودمان تماشاگر را حذف میکنیم و این موضوع به ضرر فوتبال ملی است. ضمن اینکه من معتقدم قرار نیست در جام جهانی قهرمان شویم یا نتایج خارق العاده کسب کنیم. اگر تیم ملی بتواند از گروه خود بالا برود شاهکار کرده و در مرحله حذفی از دور رقابتها کنار میرود. فوتبال ایران تیمهای آلمان و برزیل نیست. بنابراین اگر قرار است اتفاقی بیفتد باید با دلیل و منطق و اصول پیش برود. روش های که الان در فوتبال ایران به کار گرفته میشود به هیچ عنوان زیبنده نیست.
با تصمیمات هیجانی بزرگان فوتبال ایران را میسوزانیم
کربکندی عنوان کرد: یکی از اعضای هیئت رئیسه از نام علی دایی به عنوان گزینه جایگزینی اسکوچیچ نام برده است، این تصمیمات هیجانی و احساسی به ضرر علی دایی هم خواهد بود. من مطمئن هستم اگر چنین پیشنهادی به دایی داده شود، او قطعاً این مسئولیت را نمیپذیرد. چرا که تنش به صابون فوتبال ایران خورده و میداند با قبول این مسئولیت چه رفتارهایی در انتظار اوست. بنابراین چنین مسئولیتی را نمیپذیرد. از طرف دیگر ما با این تصمیمات هیجانی و زودگذر، مهرههای کلیدی فوتبال ایران را هم می سوزانیم. چرا نباید یک فردی مثل علی دایی رئیس فدراسیون فوتبال شود؟! او یکی از مفاخر فوتبال ایران است و فوتبال را بهتر از هر کس دیگری میفهمد، اما متاسفانه در نهایت به این میرسیم که کسانی برای فوتبال تصمیم میگیرند که فوتبالی نیستند.
انتهایی پیام/۴۰۵۷/
انتهای پیام/