دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
02 فروردين 1401 - 01:17
کوشکی در گفت‌وگو با آنا:

رونق تولید دانش‌بنیان بحران ارزآوری و اشتغال‌زایی را رفع می‌کند

کارشناس مسائل سیاسی گفت: رونق تولید دانش‌بنیان بحران ارزآوری و اشتغال‌زایی را در کشور رفع می‌کند که باید به زیرساخت‌ها و ملزومات آن نیز توجه شود.
کد خبر : 649232
محمدصادق کوشکی



محمدصادق کوشکی کارشناس مسائل سیاسی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه سیاست خبرگزای آنا درباره شعار سال مبنی بر «تولید دانش بنیان؛ اشتغال‌آفرینی» اظهار کرد: اولین نکته‌ای که درباره تولیدات دانش‌بنیان باید به آن توجه کرد، مزایایی است که این حوزه نسبت به سایر تولیدات دارد.


وی با بیان اینکه تولیدات دانش‌بنیان نیاز به سرمایه‌گذاری وسیع و ابزارآلات پیشرفته ندارد، تصریح کرد: چون محور تولیدات دانش‌بنیان آن فعالیت‌های علمی و رسیدن به حل مجهولات است، مجموعه‌های دانش‌بنیان چه در کشور ما و چه در خارج از کشور، عموما نیاز به سرمایه‌گذاری سنگین در حوزه ابزارآلات و مکان‌های وسیع مانند سوله‌ها ندارند.


این کارشناس مسائل سیاسی با اشاره به اینکه تولیدات دانش‌بنیان نیاز به ماشین‌آلات سنگین ندارند، ادامه داد: این باعث می‌شود که نیروهای کیفی و نخبگان صنعتی و نوآور بتوانند با یک سرمایه و امکانات حداقل و با اتکا به دانش کاربردی خودشان، هم نیازهای کشور را برطرف کنند و هم ارزآوری بالایی داشته باشند.


کوشکی با تأکید بر اینکه کشورهای محدودی در دنیا هستند که تولیدات دانش‌بنیان را در اولویت قرار داده‌اند، گفت: بنابراین ارزآوری این محصولات بالا است، موضوع دیگر این است که صادرات این تولیدات به صورت رقابتی نیست، زیرا کشورهای محدودی محصولات دانش‌بنیان را تولید می‌کنند و اگر کشوری مانند ایران عرضه‌کننده این محصولات باشد، کشورهای زیادی خریدار محصولات ما خواهند بود.


وی افزود: محصولات دانش‌بنیان مانند محصولات صنعتی نیاز به بازاریابی گسترده و رقابت سنگین ندارند، محصولات دانش‌بنیان بدون نیاز به رقابت و تبلیغات گسترده خریداران زیادی دارند.


این استاد دانشگاه درباره دیگر مزایای تولیدات دانش‌بنیان بیان کرد: با رونق تولیدات دانش‌بنیان، نخبگان علمی می‌توانند از این طریق به درآمدهای قابل‌توجه دست پیدا کنند به همین دلیل با توجه اینکه در کشور ما اکنون یک بحران، بحران کمبود سرمایه برای تأسیسات صنعتی است و یک بحران هم نیاز جدی به ارزآوری است و بخش زیادی از نیروهای کیفی نیاز به اشتغال دارند، تولیدات دانش‌بنیان می‌تواند این سه بحران را رفع کند که زیرساخت‌های آن باید فراهم شود.


این کارشناس مسائل سیاسی درباره عمل به شعارهای سال توسط دولت‌ها که رهبر انقلاب آن را تعیین می‌کنند، اظهار کرد: از لحاظ توانایی برای عمل به شعار سال، دولت‌های قبل می‌توانستند به شعار سال جامه عمل بپوشانند، بنابراین دولت سیزدهم هم می‌تواند به شعار سال ۱۴۰۱ عمل کند، منتهی نکته این است که آیا اراده و تصمیم برای عمل به شعار سال وجود دارد، یا خیر؟ در همه این سال‌ها اراده و تصمیم لازم را از دولت‌ها ندیدیم.


کوشکی در پایان خاطرنشان کرد: شعارهای سال براساس واقعیت‌ها و نیازهای کشور تنظیم شده است، اگر دولت‌های گذشه اراده داشتند، شعارهای سال تحقق پیدا می‌کرد، این مسئله در مورد دولت سیزدهم هم صدق می‌کند.


انتهای پیام/۴۰۱۳/



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب