دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
02 فروردين 1401 - 06:10
جوابی در گفت‌وگو با آنا مطرح کرد؛

اشتغال پایدار با تولید فرآورده‌های نفتی و جلوگیری از خام‌فروشی

ویژه‌برنامه اشتغال در دستور کار مسئولانرئیس انجمن علمی دانشجویی شیمی کاربردی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز گفت: تولید و صادرات فرآورده‌های نفتی و جلوگیری از خام‌فروشی باید به صورت ویژه‌برنامه اشتغال در دستور کار مسئولان قرار گیرد.
کد خبر : 649172
آرش جوابی



آرش جوابی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا با اعلام برگزاری همایش مجازی (شیمی و طلای سیاه) با رویکرد علمی، پژوهشی، تحقیقاتی، آموزشی با همکاری انجمن علمی دانشجویی شیمی کاربردی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز و باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان این دانشگاه اظهار کرد: این همایش با هدف آشنایی و افزایش اطلاعات تخصصی از نقش و جایگاه علم شیمی و مهندسی شیمی و ارتباط تنگاتنگ آن با علوم مهندسی نفت و پتروشیمی در حوزه صنعت نفت از اکتشاف تا استخراج و بهره‌برداری از نفت خام و پالایش و تبدیل آن به فرآورده‌های نفتی و آشنایی با اصول و مهارت‌های اولیه کاربردی در حوزه آزمایشگاهی نفت و مشتقات نفتی از آنالیز و جداسازی تا کنترل کیفیت در واحدهای پالایشگاهی و پتروشیمی و صنایع مختلف شیمیایی وابسته برای دانشجویان به مناسبت سالروز ملی شدن صنعت نفت با تلاش اعضای انجمن علمی دانشجویی شیمی کاربردی واحد شیراز برگزار شد.




بیشتر بخوانید:


سیر تا پیاز اهمیت و وظایف انجمن‌های علمی




آرش جوابی سالروز ملی شدن صنعت نفت را به‌عنوان برگ زرین و نقطه عطف در تاریخ سیاسی ـ اجتماعی ـ صنعتی و اقتصادی و قطع دست استعمار بر این ثروت ملی که زیربنای توسعه همه‌جانبه و مبدأ تحول و شکوفایی صنعتی اقتصادی عمرانی و علمی پژوهشی و فرهنگی و اجتماعی ایران زمین عنوان کرد.


وی بیان کرد: با توجه به جایگاه ایران به‌عنوان یکی از مهم‌ترین کشورهای دارنده منابع و ذخایر عظیم نفت و گاز در سطح جهان، توسعه صنعت نفت، پتروشیمی و پالایشگاهی کشور به‌عنوان صنعت مادر و به موازات آن گسترش و پیشرفت چشمگیر علم شیمی و مهندسی شیمی و ارتباط جدایی‌ناپذیر آن با مهندسی نفت و صنایع نفتی و پالایشگاهی، جایگاه علم شیمی و متخصصان این رشته تحصیلی از اهمیت ویژه و غیرقابل انکاری برخوردار است.


صنعت پتروشیمی رکن اصلی صنعت نفت در زنجیره تولید است


رئیس انجمن علمی دانشجویی شیمی کاربردی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز یادآور شد: از این رو بیش از پیش نیاز به حضور و به‌کارگیری متخصصان شیمی و مهندسی شیمی در صنعت نفت و صنایع وابسته احساس می‌شود و در راستای تحقیق، توسعه، افزایش کیفیت و بازدهی بیشتر، گسترش، تولید و صادرات فرآورده‌های نفتی و جلوگیری از خام‌فروشی باید به صورت ویژه‌برنامه اشتغال و ایجاد فرصت‌های شغلی متناسب با این صنعت برای دانش‌آموختگان حوزه علم شیمی و مهندسی شیمی در دستور کار مسئولان قرار گیرد.


دبیر کارگروه تخصصی شیمی باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی استان فارس تشریح کرد: صنعت پتروشیمی یکی از ارکان اصلی صنعت نفت در زنجیره تولید و موتور محرک توسعه اقتصادی، سیاسی و اجتماعی کشور به شمار می‌آید و پشتوانه مهمی در روابط دیپلماتیک، عرصه دیپلماسی و اقتصاد جهانی بوده و نقش بسزایی در تولید ناخالص ملی دارد.


جوابی افزود: موج تحولات در صنعت نفت پتروشیمی افزون بر کاهش خام‌فروشی به ایجاد ارزش افزوده مضاعف اقتصادی، ثروت‌آفرینی و اشتغال‌زایی منجر شده و مصداق علمی و عملی تبلور توسعه پایدار در راستای اقتصاد مقاومتی را به تصویر کشیده است.


وی با بیان اینکه در جوامع پیشرفته کنونی، صنایع شیمیایی بخش عمده‌ای از اقتصاد صنعتی را تشکیل می‌دهد، عنوان کرد: دانش شیمی مواد ارزشمندی مانند داروهای سنتزی، لاستیک‌ها، پلاستیک‌ها، رنگ‌ها، مواد ساختمانی، کودهای شیمیایی، الیاف سنتزی و بسیاری محصولات دیگر را به جهان عرضه کرده است.


رئیس انجمن علمی دانشجویی شیمی کاربردی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز تشریح کرد: توسعه این صنایع آثار بسیار چشمگیری در پیشرفت و توسعه اقتصادی کشورهای پیشرفته و صنعتی جهان داشته به‌طوری‌که رشد صنایع شیمیایی و پتروشیمی کشورهای توسعه‌یافته برخلاف نداشتن منابع نفت و گاز آنچنان سریع بوده که در مدتی کوتاهی آنها را به بالاترین رده تولیدکنندگان مواد شیمیایی در جهان رسانده است.


تاریخچه صنعت پتروشیمی ایران به چه زمانی برمی‌گردد


وی توضیح داد: در این میان کشورهای در حال توسعه با توجه به داشتن ذخایر عظیم نفتی گرچه گام‌های بلندی در این زمینه برداشته‌اند، اما هنوز در مقایسه با کشورهای توسعه‌یافته صنعتی در ابتدای راه هستند.


مدیر مسئول نشریه علمی دانشجویی کیمیاگران با قدردانی از مسئولان دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز برای حمایت از فعالیت انجمن‌های علمی دانشجویی از اختصاص یک شماره ویژه از نشریه کیمیاگران به‌عنوان تنها نشریه علمی دانشجویی در حوزه شیمی در این دانشگاه به موضوع شیمی صنعتی و کاربرد علم شیمی در صنایع مختلف به‌خصوص صنعت نفت و پتروشیمی خبر داد.


جوابی متذکر شد: تاریخچه صنعت پتروشیمی ایران به طرح احداث کارخانه کود شیمیایی در شهر شیراز و اوایل دهه چهل هجری شمسی برمی‌گردد.


وی تأکید کرد: صنایع شیمیایی و صنعت پتروشیمی از بخش‌های رقابتی در جهان به شمار می‌رود و لازم است که ایران به منظور حفظ جایگاه خود در این صنعت در جهان به صورت رقابتی عمل کند.


رئیس انجمن علمی شیمی کاربردی دانشگاه آزاد اسلامی شیراز از محورهای مختلف همایش مجازی شیمی و طلای سیاه که با حضور جمع کثیری از دانشجویان و دانش‌آموختگان رشته شیمی و مهندسی شیمی و سایر علوم وابسته در مقطع کارشناسی و تحصیلات تکمیلی و با مشارکت جمعی از متخصصان حوزه شیمی و نفت برگزار شده به کاربرد علم شیمی نفت و ارتباط آن با صنایع مختلفی مانند صنعت پتروشیمی و پالایشگاهی، صنایع رنگ و چسب و چرم، صنایع پلاستیک و لاستیک و پلیمر، صنایع خودروسازی، چوب، صنایع دارویی، آرایشی، بهداشتی، الیاف، نساجی و ... اشاره کرد.


انهای پیام/۴۰۷۸/۴۰۶۲/



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب