دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
02 اسفند 1399 - 09:37
جوابی در گفت‌وگو با آنا عنوان کرد؛

محلول‌سازی شیمیایی نخستین گام ورود به پژوهش و تحقیق در عرصه شیمی

رئیس انجمن علمی شیمی کاربردی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز عنوان کرد که محلول‌سازی شیمیایی نخستین گام برای ورود به عرصه پژوهشی و انجام تحقیقات در زمینه شیمی و سایر زمینه‌های علمی و کاربردی است.
کد خبر : 565448
WhatsApp Image 2021-02-20 at 08.38.32.jpeg

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از شیراز، کارگاه آموزشی تخصصی محلول‌سازی شیمیایی به همت انجمن علمی شیمی کاربردی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز و با همکاری باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان و حمایت حوزه معاونت پژوهش و فناوری و با مشارکت جمع کثیری از دانشجویان مقطع کارشناسی شیمی با همکاری و تدریس علی‌اصغر امیری عضو هیئت علمی گروه شیمی کاربردی این واحد دانشگاهی برگزار شد.


رئیس انجمن علمی شیمی کاربردی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز در این‌باره به خبرنگار آنا گفت:  مجموعه کارگاه‌های آموزشی در ادامه سلسله برنامه‌های پژوهشی این انجمن علمی و در راستای رسالت و اهداف کلان نوین انجمن‌های علمی دانشجویی به‌ویژه انجمن علمی شیمی کاربردی واحد شیراز که همان هدایت و توانمندسازی دانشجویان در راستای افزایش بنیه علمی و پژوهشی و کسب مهارت‌های علمی و تخصصی کاربردی با رویکرد عملی برای ورود و جذب آسان‌تر و توانمندتر دانشجویان و فارغ‌التحصیلان به عرصه اشتغال به‌ویژه در فضای آزمایشگاهی و صنعتی و خدماتی بوده، برگزار شده است.


آرش جوابی ادامه داد: این کارگاه‌ها به‌صورت رایگان و با بهره‌گیری از تجهیزات و امکانات و فضای آزمایشگاه آموزشی و تخصص و تجربیات استادان و متخصصان برجسته در این زمینه در دو بخش آموزشی تئوری و عملی و به‌دلیل استقبال دانشجویان در چند دوره برگزار شده است.


وی عنوان کرد: در پایان مجموعه کارگاه‌های آموزشی برگزارشده به‌صورت مشترک از سوی انجمن علمی شیمی کاربردی و باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان واحد دانشگاهی شیراز، گواهی شرکت در کارگاه آموزشی که دارای ارزش علمی و پژوهشی قابل توجهی است به دانشجویان اهدا شد.


رئیس انجمن شیمی کاربردی واحد شیراز بیان کرد: بحث محلول‌سازی شیمیایی بسیار مهم است تا جایی که می‌توان گفت محلول‌سازی شیمیایی نخستین گام برای ورود به عرصه پژوهشی و انجام تحقیقات در زمینه شیمی و سایر زمینه‌های علمی و کاربردی مانند مهندسی شیمی، مهندسی نفت، زیست‌شناسی، متالورژی، علوم آزمایشگاهی، پزشکی، اصول تشخیصی و بالینی و پاتولوژی، کشاورزی، صنایع رنگ، چسب، لاستیک و پلاستیک و صنایع مهم‌تر و بزرگ‌تر مانند امور آزمایشگاهی در پالایشگاه‌ها و پتروشیمی‌ها و آزمایشگاه‌های کنترل کیفیت و ...کاربرد فراوان دارد.


جوابی خاطرنشان کرد: با وجود کاربرد فراوان، این بحث و تخصص برای دانشجویان و فارغ‌التحصیلان به‌ویژه برای ورود بر عرصه اشتغال، شاهد آن هستیم که این مهارت به‌صورت جامع و در قالب یک واحد درسی در سر فصل آموزشی این رشته وجود ندارد؛ بنابراین انجمن علمی شیمی کاربردی واحد دانشگاهی شیراز با برگزاری کارگاه آموزشی محلول‌سازی شیمیایی در راستای رفع این مشکل و کمبود گام مهم و مؤثری برداشته است.


وی اضافه کرد: انجمن علمی شیمی کاربردی در نظر دارد با همکاری و حمایت باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان واحد دانشگاهی شیراز و با توجه به امکانات و تجهیزات مناسب آزمایشگاهی آموزشی و تحقیقاتی موجود در مجموعه دانشگاه علاوه‌بر ارائه خدمات پژوهشی و کاربردی برای دانشجویان رشته‌های تحصیلی مرتبط به برگزاری دوره‌های تخصصی مهارتی شیمی برای سایر دانشجویان و متخصصان و فارغ‌التحصیلان سایر دانشگاه‌های دولتی و آزمایشگاه‌ها خصوصی کارکنان شرکت‌های دانش‌بنیان و امور کنترل کیفیت کارخانجات  صنعتی و صنایع شیمیایی و سایر علاقه‌مندان با نظارت نهادهای مربوط در دانشگاه با هزینه مناسب اقدام کند.


رئیس انجمن علمی شیمی کاربردی واحد شیراز یادآور شد: انجمن علمی دانشجویی شیمی کاربردی می‌تواند مانند پل ارتباطی در راستای اعتلای ارتباط دانشگاه با صنعت، موفق به ایجاد اشتغال و کارآفرینی و معرفی دانشجویان مستعد و توانمند دارای مهارت‌های کاربردی اساسی به کارخانجات صنعتی برای اشتغال و کسب درآمد برای تأمین بخشی از هزینه‌ها به‌عنوان یک بازوی توانمند علمی پژوهشی و اجرایی در بدنه دانشجویی در دانشگاه ایفای نقش کند.


مدیرگروه شیمی کاربردی واحد شیراز که مدرس این مجوعه کارگاه‌های آموزشی بود هم به تشریح محورهای مختلف این کارگاه‌های آموزشی پرداخت.


علی‌اصغر امیری توضیح داد: این کارگاه‌ها به‌صورت 6 ساعت آموزش تئوری و 8 ساعت کارگاه آموزش عملی در هر دوره و با محورهای مختلفی مانند آشنایی اولیه با انواع حلال‌های آزمایشگاهی و صنعتی و آشنایی با مفهوم غلظت و انواع روش‌های بیان غلظت، اصول محاسبات غلظت و استوکیومتری، ساخت محلول از مواد جامد و مایع و از محلول‌های غلیظ‌تر، شناخت انواع شناساگرهای شیمیایی، محلول‌های بافری و همچنین آموزش اصول صحیح تیتراسیون برگزار شد.


وی بیان کرد: در کنار مباحث تدریس‌شده در این مجموعه کارگاه‌ها، مبحث بسیار مهم ایمنی در آزمایشگاه و آشنایی با جدول اطلاعات شیمیایی و ایمنی مواد شیمیایی و اصول برچسب‌خوانی و آشنایی با علائم مواد شیمیایی نیز مطرح و برسی شده است.


به گزارش آنا، این کارگاه‌های آموزشی با همکاری و همراهی کارشناسان تخصصی آزمایشگاه شیمی از سوی حوزه معاونت پژوهش و فناوری و با رعایت نکات ایمنی برگزار شده است.


انتهای پیام/4103/4062/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب