دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
29 اسفند 1400 - 00:15
گزارش|

ماه عسل پرمصرف ها به پایان رسید/ آب برای پرمصرف‌ها گران شد

با اعمال تعرفه گذاری پلکانی مشترکانی که بیشتر از الگوی مجاز آب مصرف کنند، هزینه بیشتری را پرداخت خواهند کرد.
کد خبر : 649079
آب

به گزارش خبرنگار حوزه نفت و انرژی گروه اقتصاد خبرگزاری آنا، شکل پرداخت یارانه در دولت سیزدهم با تحول جدی مواجه شده است و استفاده از تعرفه پلکانی باعث خواهد شد که پرمصرف‌ها دیگر سهم بیشتری از یارانه‌ها را به خود اختصاص ندهند. در جدیدترین تصمیم، دولت سیزدهم با وضع تعرفه گذاری پلکانی در بخش آب علاوه بر مدیریت مصرف به دنبال کاهش سهم پرمصرف از یارانه پرداختی است.


بر اساس آئین‌نامه هیات وزیران، مشترکان خانگی که طبق الگو اقدام به مصرف آب کنند، مشمول هیچ‌گونه افزایش تعرفه‌ای نخواهند شد و در عین حال تعرفه آب مشترکان خانگی با مصرف مازاد بر الگو به ترتیب با ضریب (۰.۵)، (۰.۷۵)، (۱.۵)، (۳) و (۵) نسبت به قیمت غیریارانه‌ای شامل مجموع هزینه‌های تأمین آب (هزینه‌های توزیع آب و جمع‌آوری فاضلاب مطابق صورت‌های مالی به علاوه مقادیر غیریارانه‌ای هزینه آب خام و انرژی الکتریکی برای پمپاژ و تأمین آب) و به صورت پلکانی (نسبت به مازاد) محاسبه و دریافت خواهد شد.




بیشتر بخوانید:


رکوردزنی مصرف آب در خشک‌ترین سال آبی کشور




همچنین متوسط تعرفه آب مصارف صنعتی، عمومی غیرآموزشی و دستگاه‌های اجرایی و همچنین تجاری به ترتیب براساس ضریب (۱) و (۱.۵) نسبت به هزینه تأمین آب محاسبه و دریافت می‌شود.


هم‌اکنون ۵۴ درصد مشترکان آب زیر الگو مصرف می‌کنند و ۴۰‌درصد مشترکان نیز مصرف تا دو برابر الگو دارند که ضریب افزایش تعرفه آن بسیار پائین است. در عین حال ۶ درصد مشترکان مصرف بیش از دو برابر دارند که باید مصرف خود کاهش دهند.


پرداخت یارانه در کشور عامیانه است


محمدرضا شریفی‌دونچالی کارشناس حوزه انرژی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه انرژی خبرگزاری آنا، با اشاره به نیاز کشور برای تغییر شکل پرداخت یارانه‌ها اظهار کرد: متاسفانه پرداخت یارانه انرژی در کشور تحت تاثیر طرح‌های عام پسند به شکل کاملاً اشتباه طی سال‌های اخیر ادامه یافته به گونه‌ای که میزان پرداخت یارانه به دهک‌های بالای جامعه بسیار بیشتر از دهک‌های کمتر برخوردار است.


کارشناس حوزه انرژی تصریح کرد: علاوه بر بحث‌های عدالت اجتماعی دولت به دلیل پرداخت یارانه‌های انرژی با کسری بودجه فراوانی مواجه شده است و منابع انرژی که می‌تواند مصرف صادرات و ارزآوری برای کشور شود، با استفاده بی رویه به هدر می‌رود و دولت را نیز از منابع مالی آن محروم می‌کند.


وی افزود: دولت به دلیل همین کسری بودجه طی سال‌های گذشته با مشکلات متعددی برای افزایش ظرفیت تولید برق، گاز و سوخت مواجه بوده است به گونه‌ای که در صورت ادامه روند مصرف سوخت طی سال‌های آینده با کسری بنزین در کشور مواجه خواهیم شد و کشور مجبور به واردات بنزین می شود آن هم در شرایطی که با کمبود منابع ارزی مواجه است.


شریفی تصریح کرد: ادامه این طرح‌های غیر کارشناسی و نحوه غیر اصولی پرداخت یارانه انرژی، باید توسط یک دولت به پایان برسد تا از طریق آزاد شدن منابع مالی آن شاهد توسعه زیرساخت‌های کشور باشیم.


کارشناس حوزه انرژی تصریح کرد: البته ذکر این نکته نیز بسیار حائز اهمیت است که از منابع آزاد شده در یارانه‌های انرژی باید برای توسعه زیرساخت‌های کشور استفاده شده و نباید به محلی برای تامین کسری بودجه و هزینه‌های جاری دولت تبدیل شود.


وی افزود: در دور گذشته طرح هدفمندی یارانه‌ها قرار بود منابع حاصل از این طرح صرف توسعه تولید در کشور شود اما به دلیل عدم اجرای صحیح شاهد هزینه کردن آن در هزینه‌های جاری دولت بودیم به طوری که با آغاز تحریم‌ها حتی به محلی برای پرداخت یارانه‌های نقدی نیز تبدیل شد.


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب