جشن نیمه شعبان معرفت جامعه به مهدویت را بالا میبرد/ حضرت ولیعصر(عج)، عامل هدایت بشر از ناآرامیبه آرامش
به گزارش خبرنگار حوزه دین و آیین گروه فرهنگ خبرگزاری آنا، حجتالاسلام محمدعلی عزیزی، کارشناس مذهبی و مسئول برنامههای ستاد مردمی مهدویت در استان خراسان رضوی درباره اینکه امام زمان(عج) چه فضیلتهایی دارند که فقط مختص ایشان است، گفت: یکی از القاب امام زمان (عج) خاتمالاوصیا، یعنی آخرین وصی آخرین پیغمبر الهی است. این فضیلت و لقب را هیچ کسی ندارد. پیغمبر اسلام(ص) در خطبه غدیر ۲۰ فراز خطبه را به امام زمان(عج) اختصاص دادند و ویژگیهایی را برشمردند که مختص امام زمان است. یک واژه این است «ألا إنّه منقمٌ مِنَ الظالمین» ای مردم! بدانید او از ظالمین انتقام میگیرد. منتقم ظالمین فقط و فقط امام زمان (عج) است که این کار را در جامعه بشری اجرایی میکنند. نکته دیگر «ألا إنّه فاتحُ حصونِ و هادِمُها» همه بدانید که او همه دژها را فتح و خراب خواهد کرد. در برخورد با ظالمین هیچ قدرتی جلودار او نخواهد بود. همه قدرتهای ظالم را از تاج و تختهایشان به زیر خواهد کشید.
جشنی برای افزایش بُعد معرفتی مهدویت در جامعه
وی درباره اینکه چرا نیمه شعبان جشن میگیریم، اظهار کرد: جشنهای نیمه شعبان یک نوع معرفی امام زمان(عج) است. برای اینکه مردم ایشان را بشناسند نیاز به ابزارها و فعالیتهایی است. در قالب این جشنها، بُعد معرفتی مهدویت و موعودشناسی در جامعه بالا میرود. بهخصوص در این عصری که شبهات زیادی را بالنسبه با بحث اعتقادات شیعه در فضای مجازی منتشر میکنند، اگر محتوای معرفتی به جشن نیمه شعبان بدهیم، جلوی بخش زیادی از آنها را گرفته و پاسخ به شبهات هم خواهد داد.
حجتالاسلام عزیزی بیان کرد: از نظر نمادین، بهترین و عظیمترین جشن ما باید نیمه شعبان باشد. در روایت هم داریم که امام صادق(ع) میفرمایند: «شیعیان ما در شادی ما شاد و در غم ما مغموم هستند.» امروزه اگر نام و یاد حضرت عیسی مسیح هنوز در جامعه بشری پررنگ است، به خاطر جشنی است که مسیحیها در ایام کریسمس میگیرند. مقام معظم رهبری در صحبتهایشان در مورد نیمه شعبان فرمودند در هیچ عصری بشر به اندازه امروز احساس نیاز به منجی نکرد. حالا این منجی را چه کسی میخواهد معرفی کند؟ آن مکتبی که بیشترین و دقیقترین اطلاعات را از موعود الهی دارد، در قالب مراسمات، جشنها و محافل این را میتواند به نمایش بگذارد.
طرح هر خانه یک درخت به یمن قدوم امام زمان(عج)
این کارشناس مذهبی اظهار کرد: باید کل جامعه بشری در رابطه با جشن نیمه شعبان از خود واکنش نشان دهند. در نیمه شعبان بایستی جلوهای بهمراتب پررنگتر از اربعین داشته باشیم. اگر بخواهیم جشنهای نیمه شعبان پررنگ شود باید مردمی شود و مردم به میدان بیایند. هر کسی به هر نحوی خدماتی را بهخصوص به صورت رایگان از تاکسی گرفته تا عطار، نانوا و... به یمن قدوم مبارک امام زمان(عج) سهیم شود. امسال در ستاد مردمی مهدویت خراسان رضوی به مناسبت نیمه شعبان در قالب انفاق و اطعام مهدوی بستههای معیشتی به نیازمندان تقدیم شد. طرح هر خانه یک درخت به یمن قدوم امام زمان نیز اجرا شد. خیلی جالب است، هزینه چندانی ندارد ولی درختکاری با معنویت و ذوق مردم به امام زمان(عج) گره میخورد. پنج سال دیگر این درختها وقتی به بار بنشیند، تمام هزینههای جشنهای امام زمان با آنها تأمین میشود. علاوه بر طراوت اجتماعی، علاوه بر نشاط زندگی، این خودش یک جلوهای از توجه به امام زمان است. یکی از آن کارهایی است که جوانها، هیئتها، تشکلهای مهدوی و رسانه انجام دهند.
احیا کردن اهداف امام زمان بهترین صله است
وی درباره اهمیت صله در راه امام زمان(عج) خاطرنشان کرد: روایتی از امام کاظم(ع) داریم، حضرت میفرمایند: اگر دستتان به ما نمیرسد خدمت کنید، به شیعیان نیازمند ما خدمت کنید. امام زمان بیاید میخواهد چه کار کند؟ میخواهد به نیازمندان، به فقرا، به گرفتارها کمک کند، خب بسمالله! برویم به یاریاش. اهداف امام زمان را احیا کردن بهترین صله است، بهترین هدیه و خدمت است. خود حضراتِ معصومین میفرمایند: خدمت کردن به شیعیان ما، خدمت است به ما و نکته مقابلش هم هست. بیتوجهی به شیعه ما بیتوجهی به ماست. توهین به شیعه ما، توهین به ماست. اگر اینطوری فرهنگسازی کنیم آنموقع است که لبخند رضایت امام زمان پشتوانه ما خواهد بود.
بیشتر بخوانید:
- تدبیر امام موسی کاظم(ع) آمادهسازی مهدویت بود/ زندانبانان امام هفتم چگونه ارادتمند آن حضرت شدند
- نهجالبلاغه گنجی است که از آن غفلت کردهایم/ سخنان حضرت علی(ع) راه و روش زندگی برای رسیدن به رستگاری است
- امام جواد (ع) و طلوع خورشید امامت در خردسالی/ دعای امام نهم برای رفع گرفتاری چه بود؟
- چکیده ای از زندگی شخصی حضرت فاطمه زهرا(س) و خصوصیت اخلاقی ایشان
- زنده ماندن دین، آزادگی و انسانیت مرهون پاسداری امام حسین(ع)/ همه ائمه سفینةالنجاة هستند اما کشتی نجات سیدالشهدا (ع) وسیعتر است
وظایف منتظران؛ اجتماع قلوب و وفای به عهد
حجتالاسلام عزیزی درباره آمادگی برای ظهور بیان کرد: ما اگر در غیبت مقصریم، قطعاً در عدم ظهور هم مقصریم. میتوانیم تأثیرگذار باشیم که ظهور تحقق پیدا کند. در نامه معروف به شیخ مفید، حضرت میفرمایند «ولو أنّ اشیاعناه و فقهم الله لطاعته، الإجتماع من القلوب فی الوفاء بالعهد علیهم، لَما تأخَّرَ عنهم الیمن بالقائنا.» اگر شیعیان ما دو ویژگی را در خودشان نهادینه کنند، ظهور به تأخیر نمیافتد؛ یکی اجتماع به قلوب و دیگری وفای به عهد. وظایف منتظران این است که منسجم، متحد، همدل شوند و اجتماع قلوب داشته باشند. در اجتماع اربعین سروصدایی در عالم راه میافتد، به مراتب از آن وسیعتر را باید در بحث مهدویت داشته باشیم؛ به عشق امام زمان، تمام تشکلهای مهدوی، عدالتخواهان، منتظران منجی عالم بشری باید متحد شوند. امام زمان نمادی از وحدت موحدین عالم است؛ چه مسیحی، یهودی، بودایی و... معتقد به منجی هستند. همه باید در این زمینه متحد و منسجم شوند.
وی افزود: امروز در دنیای سیاست مرتب اتحادیه تشکیل میدهند؛ اتحادیه اروپا، اتحادیه آسیا، اتحادیه عرب، اتحادیه شرق، اتحادیه غرب؛ به خاطر اینکه میبینند اگر اتحاد داشته باشند حرفی برای گفتن دارند و به موفقیت میرسند. بشریت اگر متحد شود به همه مشکلات پیروز میشود. با تفرقه و اختلاف نمیشود. حضرت اینجا میفرمایند شیعیان ما همدل، منسجم و متحد شوند. نکته بعدی، به عهد و پیمانهایشان هم وفادار باشند. آن موقع دیگر ظهور به تأخیر نخواهد افتاد. وظایف منتظران این است که بستر را به این سمت ببرند، دلها یکی شود، مهربانی، محبت و همدلی در جامعه نهادینه شود تا ظهور تحقق پیدا کند.
پدری که بشر را از همه ناآرامیها به آرامش هدایت میکند
این کارشناس مذهبی درباره القاب قائم و اباصالح بیان کرد: لقب قائم به معنای کسی است که بناست قیام کند و جامعه بشری را از ظلم، فساد، تبعیض و رنج نجات دهد. یکی از ویژگیهایشان همین قیام در مقابل ظالمهاست. تمام ظالمان را به زیر خواهند کشید. مستضعفین را از گرفتاری نجات خواهند داد. در مورد لقب اباصالح هم دو نکته مطرح میشود؛ بعضیها بر این باورند که صاحب فرزندی به نام صالح است یا در آینده صاحب فرزندی به نام صالح خواهد شد و نکته دقیقترش این است که اباصالح یعنی امام زمان پدرِ صلح، دوستی و مهربانی در جامعه بشری است. اباصالح یعنی پدری که میتواند بشر را از همه ظلمها و جنگها و ناآرامیها به آرامش و صلح و مهربانیها هدایت کند. این انتقال هم اتفاق نمیافتد مگر آنکه جامعه بشری برای ظهور منجی عالم بشریت زمینهسازی و بسترسازی کند.
اجراکننده صلح و دوستی واقعی در جامعه بشری
حجتالاسلام عزیزی در پایان خاطرنشان کرد: در قرآن کریم، یوسف از قومش جدا شد ولی مردم جمع شدند، همدل شدند، از خطاهایشان برگشتند و توبه کردند. بعد از همدلی و توبه دعا کردند، خداوند بلا را برگشت داد و هم پیغمبر خدا را به جمع آنها برگرداند. آن خدا امروز هم هست؛ اگر امروز همه یکدل شوند، از بیمهری، تبعیضها، ظلمها، دزدیها، خیانتها، جنایتها و... توبه کنند و از خطاهایشان دست بردارند و یکصدا در حساسترین لحظات درخواست «اللهمّ عجّل ولیّکَ الفرج» کنند، آن موقع است که خداوند هم بلاها را دفع میکند و هم اباصالح، اجراکننده صلح و دوستی واقعی در جامعه بشری را به جمع بشریت برخواهد گرداند.
انتهای پیام/۱۱۰/
انتهای پیام/