توافق را برای قاب کردن روی دیوار نمیخواهیم/لزوم رعایت خطوط قرمز در مذاکرات وین
محمود عباس زاده سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار گروه سیاست خبرگزاری آنا، درمورد لزوم اتخاذ تضامین لازم از طرفهای غربی در مذاکرات هستهای اظهار کرد: ما تا کنون در مذاکرات هستهای بر سر مسائل فنی تا ۸۰ درصد با طرفهای غربی به توافق رسیدهایم و تقریبا پیش نویس توافق هم آماده است.
وی ادامه داد: اما هر توافق اعتبار و ارزشش به اجرای آن است، یعنی توافقی که ضمانت اجرایی لازم برای طرفین نداشته باشد فاقد ارزش بوده و نمیتواند منافع طرفین را تأمین کند، در صورت عدم ضمانت اجرایی، توافق بیشتر به کاغد باطله شباهت دارد و نمیتوانیم وقت و انرژی کشور را برای یک کاغذ باطله صرف کنیم.
این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: اصرار طرف ایرانی بر این است که توافق حتما باید ضمانت اجرایی داشته باشد تا بتوان روی آن تکیه کرد، زیرا ما توافق را برای اجرا میخواهیم نه برای قاب کردن آن روی دیوار، اما طرف غربی در مقابل ضمانت اجرایی مقاومت میکند در صورتی که آنها هم باید جدیت و هم حسن نیت از خود نشان دهند.
عباس زاده با بیان اینکه هر توافق یک سری تعهدات برای طرفین به وجود می آورد، عنوان کرد: قطعا بدون ضمانت اجرایی هیچ توافقی صورت نمیگیرد، زیرا چنین توافقی از اعتبار ساقط است، بنابراین خواسته مجلس شورای اسلامی اتخاذ تضامین لازم از طرفهای برجام است و ما از این جهت ناظر به مذاکرات وین هستیم تا خطوط قرمز حفظ شوند.
نماینده مشکین شهر در مجلس شورای اسلامی درمورد رویکرد دولت سیزدهم مبنی بر گره نزدن همه مسائل کشور به مذاکرات هستهای تصریح کرد: یکی از سیاستهای اصولی نظام و دولت سیزدهم این است که همه موضوعات کشور را به بحث مذاکرات گره نزند.
عباس زاده ادامه داد: چند وقت پیش طی مصاحبهای گفتم خوشبختانه بودجه سال ۱۴۰۱ بدون توجه به مذاکرات تصویب شد، زیرا ما از تحریمها عبور کردهایم و اعتقاد داریم اگر غربیها به این نتیجه برسند که ما تحریمها را خنثی کردهایم خودشان در برداشتن تحریمها پیش قدم خواهند شد.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در پایان خاطر نشان کرد: غربیها در این دوره از مذاکرات هستهای خودشان پیش قدم شدهاند، معتقدم اگر آنها حسن نیت و جدیت در عمل داشته باشند شاید بتوان به توافق خوبی دست پیدا کرد، زیرا مسائل را اگر با مذاکره رفع کنیم بهتر از آن است که از طرق دیگر مشکلات حل شوند.
انتهای پیام/۴۰۱۳/
انتهای پیام/