دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
رئیس سازمان ادبیات و تاریخ دفاع مقدس در گفت‌وگو با آنا:

جوان امروز باید با سبک و سیاق خودش با شهدا مأنوس شود/ وقتی مشکلی برایم پیش می‌آید به مزار شهدای گمنام می‌روم

امیر سرتیپ دوم ستاد حمیدرضا گرامی معتقد است که یکی از مسیرهایی که می‌تواند جوانان را با محیط جنگ و دفاع مقدس آشنا کند، اردوهای راهیان نور است.
کد خبر : 647540
امیر سرتیپ دوم ستاد حمیدرضا گرامی، رئیس سازمان ادبیات و تاریخ دفاع مقد



به گزارش خبرنگار حوزه حماسه و مقاومت گروه فرهنگ خبرگزاری آنا، بیست‌ودوم اسفندماه روز ‌بزرگداشت شهدا و سالروز صدور فرمان حضرت امام خمینی(ره) مبنی بر تاسیس بنیاد شهید انقلاب اسلامی ایران، فرصتی برای یادآوری راز جاری ماندن شهداست. شهدایی که از جان خود گذشتند و به ایثار و از خودگذشتگی معنا دادند. نامگذاری روز بزرگداشت شهدا در اسفندماه تلنگری بزرگ برای مردم ایران است که هر سال جدید را با یک بیعت مجدد با شهدا آغاز کنند تا با تلاش مضاعف در راستای ترویج ایثار، شهادت، شناخت و کسب معرفت از آن‌ها گام‌های به‌سزایی را بردارند.


به همین مناسبت با امیر سرتیپ دوم ستاد حمیدرضا گرامی، رئیس سازمان ادبیات و تاریخ دفاع مقدس به گفت‌وگو پرداخته‌ایم که در ادامه از نظر می‌گذرانید.


در حوزه ادبیات دفاع مقدس آن‌طور که باید پیش نرفته‌ایم


گرامی درباره ارزیابی انعکاس تصویر شهدا و شخصیت آن‌ها در حوزه سینما، تلویزیون و ادبیات، گفت:‌ از جنگ جهانی دوم به بعد اگر فیلم‌های ساخته شده راجع به حوزه جنگ در کشورهای اروپایی و آمریکایی بررسی شود می‌بینیم که چقدر فیلم در این زمینه ساخته‌اند، این آثار به خوبی دیده شده و برای آن هزینه شده است. آیا سینمای ایران و وضعیتی که در تلویزیون هست، آن‌قدر که باید در بحث دفاع مقدس فعالیت داشته‌ است؟!


وی در ادامه افزود:‌ در حال حاضر در حوزه ادبیات دفاع مقدس بالغ بر ۲۵ هزار موضوع کتاب داریم؛ فقط در خصوص شهدا هم نیستند، بیشتر آن‌ها در موضوع خاطرات جای می‌گیرند. در حالی‌که ما در دوران دفاع مقدس نزدیک به ۲۶۰ تا ۲۷۰ هزار شهید داشته‌ایم. حتی اگر شهدای ترور، شهدای انقلاب اسلامی و شهدای قبل از انقلاب را هم حساب نکنیم، می‌بینیم که در این زمینه باید کار بیشتری صورت می‌گرفت، به نظر من آن‌طور که باید پیش نرفته‌ایم ولی تلاش خوبی صورت گرفته است. در هفته‌ای که گذشت جلسه نوزدهمین انتخاب کتاب سال دفاع مقدس برگزار شد؛ چند هزار اثر هم به دبیرخانه‌ آمد اما با این حال نیاز به کار بیشتری است.


«فرنگیس»؛ دفاع بانوی گیلان غربی از ناموس


امیر سرتیپ دوم ستاد درباره بهترین اثری که در این زمینه جنگ و دفاع مقدس دیده است، اظهار کرد:‌ یکی از کتاب‌هایی که در جشنواره‌های کتاب دفاع مقدس برنده شد و جایزه گرفت، کتاب «فرنگیس» است. داستان آن بانوی گیلان غربی که با سلاح سرد خودش و آن تبری که داشت، از جان، مال و ناموسش دفاع کرد و با عراقی‌ها تن به تن جنگید. کتاب «عزیزکرده» و کتاب‌های مختلف دیگری هم هستند که در این زمینه به چاپ رسیده است. من پیشنهاد می‌کنم که برای مطالعه و تحقیق در این زمینه به اپلیکیشن دفاع مقدس در فضای مجازی مراجعه شود زیرا که بهترین آثار آن‌جا نگاشته شده است.


جوان امروز باید با سبک و سیاق خودش با شهدا مأنوس شود/ وقتی مشکلی برایم پیش می‌آید به مزار شهدای گمنام می‌روم


امنیت کشور را مدیون خون شهدا هستیم


رئیس سازمان ادبیات و تاریخ دفاع مقدس نامگزاری روزی در تقویم به‌نام بزرگداشت شهدا بیان کرد:‌ اگر به ارزش و امنیتی که توسط رزمندگان، ایثارگران و به‌ویژه شهدا برای این کشور فراهم شد دقت کنیم، متوجه خواهیم شد که حتی اگر هر روز هم در تقویم به‌نام بزرگداشت شهدا باشد و از آن‌ها تقدیر کنیم باز هم کم است. امنیت همانند تنفس و هوا می‌ماند، هر روز باید در کنار ما باشد. اگر امروز مردم ما در شهرها به راحتی تردد می‌کنند، فرزندانمان به مدرسه و دانشگاه می‌روند و امنیت برقرار است، مدیون خون شهدای عزیز و ایثارگران هستیم.


وی خاطرنشان کرد: البته باید به جوانب مختلف‌ آن هم اهمیت دهیم. به خانواده محترم شهدا که فرزندشان را به جنگ فرستادند و همچنان داغ بر دل‌شان است، باید توجه کنیم. بنابراین روز بزرگداشت شهدا از روزهای بسیار خوبی است که در تقویم وجود دارد و شایسته است با بهترین وضعیت برگزار شود.


جوان با سبک خودش با شهدا مأنوس می‌شود


گرامی در ادامه بیان کرد: یکی از نکات مهمی که در زندگی امروز با آن مواجه هستیم، این است که احساس می‌شود جوانان ما با فرهنگ جبهه و سبک زندگی شهدا خیلی آشنا و مأنوس نیستند. البته به نظر من این‌طور نیست. حتماً باید تحقیق شده به این مقوله پاسخ دهیم که اگر جوانان ما درک ندارند، دلایلش چیست؟ ما توانسته‌ایم در کتاب‌های آموزش و پرورش نزدیک ۳ هزار صفحه مطالبی راجع به دفاع مقدس و شهدا با همکاری وزارت آموزش و پرورش، جایگزین کنیم که البته کفایت نمی‌کند. ما با فیلم‌، بزرگداشت‌ و جشنواره‌های دفاع مقدس، کارهای بسیاری انجام داده‌ایم ولی جوان امروز باید با سبک و سیاق خودش به این مطالب برسد و با شهدا مأنوس شود.




بیشتر بخوانید:





فرهنگ‌سازی سبک زندگی شهدا در فضای مجازی


وی با اشاره به اینکه کاروان‌های راهیان نور از سال ۱۴۰۱ دوباره حرکت خواهند کرد، اظهار کرد: یکی از راه‌های خوبی که می‌تواند جوانان را با محیط جنگ و دفاع مقدس آشنا کند، راهیان نور است، بایستی هر چه بیشتر این فرهنگ‌سازی صورت بگیرد. در حال حاضر به رشته‌های مختلف دانشگاهی ورود کردیم، بحث دفاع مقدس و شهدا را در رشته‌های مختلف مثل تاریخ، ادبیات، حقوق و علوم سیاسی گنجانده‌ایم ولی همچنان باید روی این زمینه کار بیشتری کرد. لازم است در فضای مجازی سبک زندگی شهدا را برای جوانان‌ فرهنگ‌سازی کنیم.


امیر سرتیپ دوم ستاد درباره خاطراتی از شهدا در دوران جنگ خاطرنشان کرد:‌ ما در دوران دفاع مقدس نزدیک ۳ میلیون سرباز به مناطق عملیاتی اعزام کردیم که هر کدام‌شان از ۱۹ تا ۲۴ ماه خدمت کردند و در این ۴۸ هزار شهید ارتش، غالب‌شان سرباز هستند. خوب است که خاطره‌ای را از شهید اقبال ابوالفارسی شهید رامهرمزی بگویم که در نیروی زمینی ارتش سربازی می‌کرد. خیلی با استعداد و شاگرد اول مدرسه بود. یک روز از او خواستیم که آقای اقبال خان! چرا شما با این درس خوبت ادامه تحصیل نمی‌دهی و به دانشگاه نمی‌روی؟ گفت: امروز سربازی مهم‌تر از دانشگاه است. یادم نمی‌رود روزی سر میدان در رامهرمز ایستاده بودیم، عده‌ای شهیدی را که از جبهه آمده بود، تشییع می‌کنند. وقتی به روستای شهید اقبال ابوالفارسی رسیدم دیدم که خانواده این شهید گریه و زاری می‌کنند. آن‌وقت تازه فهمیدم که این برادرمان به لقاءالله پیوسته است. ما حسین فهمیده‌ها و موسی حیدری‌ها در ارتش بسیار داشتیم.


جوان امروز باید با سبک و سیاق خودش با شهدا مأنوس شود/ وقتی مشکلی برایم پیش می‌آید به مزار شهدای گمنام می‌روم


وقتی با مشکلی روبه‌رو می‌شوم به مزار شهدای گمنام می‌روم


وی با اشاره به اهمیت جایگاه شهدای گمنام عنوان کرد:‌ موضوع دیگر بحث شهدای گمنام است. شهدای گمنام کسانی بودند که متأسفانه موقع شهادت شناخته نمی‌شدند. آن موقع هم که علم ژنتیک به این شکل نبود که به سادگی بشود فردی را شناسایی کرد. بنابراین این عزیزان تحت عنوان شهدای گمنام می‌آمدند و در هر شهری که احساس می‌شد نیاز به شهدای گمنام هست، آن‌جا دفن می‌شدند. این شهدا برای دفاع از میهن‌ خود رفتند ولی هیچ‌کس نمی‌داند آن‌ها چه کسانی هستند.


گرامی در ادامه اظهار کرد: من به عنوان یک سرباز کوچک، وقتی در زندگی با مشکلی روبه‌رو می‌شوم به مزار شهدای گمنام می‌روم، آن‌ها گوش می‌دهند، جواب می‌دهند و حاجت برآورده می‌کنند. احترام به آن‌ها هنوز وجود دارد و خیلی از جوانان و خانواده‌ها را دیده‌ام که می‌آیند و در مراسم شهدای گمنام شرکت می‌کنند.


وی در پایان خاطرنشان کرد: باید به شهدای مقاومت، شهدای حرم و شهدای امنیت کشور هم اشاره‌ای داشته باشیم. نباید آن‌ها از یادمان بروند و شهدا را بخش بخش کنیم؛ شهادت به سادگی نصیب هرکسی نخواهد شد. در پایان یاد شهدای مقاومت و شهید عزیزمان حاج قاسم سلیمانی را هم گرامی می دارم و به روحشان درود می فرستم.


انتهای پیام/۱۱۰/



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب