دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
21 اسفند 1400 - 09:22
داودی مطرح کرد؛

گسترش هنرهای خلاق در صنایع دستی نیازمند پژوهش و مطالعات تخصصی

سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی واحد لنجان گفت: صنایع دستی از نظر ایجاد اشتغال پایدار و گردش اقتصادی، بسیار مورد توجه است، از اینرو گسترش هنرهای خلاق و حرکت به سوی توسعه پایدار کسب و کار در این حوزه‌ به مطالعات تخصصی و پژوهش نیاز مبرم دارد.
کد خبر : 647402
نمایشگاه صنایع دستی در لنجان



به گزارش خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا از لنجان، سیدمسعود داودی در اختتامیه جشنواره استانی کسب‌وکارهای خلاقانه صنایع فرهنگی، هنری، گردشگری و روستایی که در سالن اجتماعات هنرستان فنی و حرفه‌ای دخترانه سمای دانشگاه آزاد اسلامی واحد لنجان برگزار شد با اشاره به اهمیت صنایع دستی اظهار کرد: امروزه صنایع دستی هم از نظر ایجاد اشتغال پایدار و هم از حیث گردش اقتصادی، بسیار مورد توجه است، از اینرو توسعه و گسترش هنرهای خلاق و حرکت به سوی توسعه پایدار کسب و کار در این حوزه‌، به مطالعات تخصصی و پژوهش نیاز مبرم دارد.




بیشتر بخوانید:


نخستین جشنواره استانی کسب‌وکارهای خلاقانه برگزار می‌شود


برگزاری نوزدهمین مسابقات ملی مهارت در رشته‌های طراحی فضای سبز و گل‌آرایی




سرپرست دانشگاه آزاد لنجان با تأکید بر ترکیب تجربه با علم اظهار کرد: این دانشگاه با زیرساخت مناسب، می‌تواند برنامه‌های آموزشی صنایع‌دستی را که متناسب با موقعیت کنونی این صنعت در ایران و جهان تدوین می‌شود؛ با روش‌های نوین آموزشی و تولید محتوای مناسب (حضوری، مجازی و ترکیبی) در مدارس عالی مهارت آموزش دهد.


داودی با اشاره به مدارس عالی مهارتی دانشگاه آزاد لنجان بیان کرد: چنانچه از صنایع دستی به خوبی استفاده و با علم روز آموزش داده شود، قطعا سودآوری ویژه‌ای دارد، بنابراین این دانشگاه با تأسیس دانشکده مهارت و کارآفرینی و راه‌اندازی مدارس عالی مهارت، در راستای اشتغال‌زایی، مهارت‌افزایی و توسعه پایدار، گام‌های بلندی برمی‌دارد.


وی با بیان اینکه صنایع دستی یکی از عوامل بسیار مؤثر در جذب گردشگر است، اظهار کرد: صنایع دستی و گردشگری رابطه‌ای تنگاتنگ، هماهنگ و منسجم با هم دارند.


گسترش هنرهای خلاق در صنایع دستی نیازمند پژوهش و مطالعات تخصصی



علی‌محمد حبیب‌اللهی رئیس اداره فرهنگ و ارشاد شهرستان لنجان نیز با اشاره به نقش خلاقیت در صنایع دستی تأکید کرد: یکی از مهم‌ترین حوزه‌ها که محل بروز خلاقیت بومی مردم این مرز و بوم است، صنایع‌دستی و هنرهای سنتی است.


رئیس اداره فرهنگ و ارشاد شهرستان لنجان با بیان اینکه خلاقیت در رشته صنایع دستی کمک دهنده است، بیان کرد: ایده‌های خلاقانه هنرمندان، نیروی محرکه تحولات است، از این‌رو کشورهای توسعه یافته، در عرصه صنایع خلاق و فرهنگی سرمایه‌گذاری‌های کلان و برنامه‌ریزی استراتژیک انجام می‌دهند تا از گردش مالی این صنعت، بستری مؤثر برای رشد اقتصادی و افزایش اشتغال را فراهم آورند.



گسترش هنرهای خلاق در صنایع دستی نیازمند پژوهش و مطالعات تخصصی


حبیب‌اللهی ادامه داد: صنایع فرهنگی_هنری که برآمده از خلاقیت هنرمندان است و متناسب با ویژگی‌های هویتی، زیست بوم و فرهنگ شهرستان، به طور مطلوب می‌تواند ظرفیت‌های بالقوه منطقه را در راستای توسعه اقتصادی شهرستان معرفی کرده و در زمینه تولیدات و صنایع فرهنگی از جمله هنرهای سنتی و صنایع دستی پیشرو باشد.


مجید اصلانی مدیر مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی لنجان هم تشریح کرد: این جشنواره با همکاری و مساعدت اداره فنی و حرفه‌ای و میراث فرهنگی شهرستان لنجان با هدف کارآفرینی، توسعه کسب‌وکارها و استارت‌آپ‌های فرهنگی، شبکه‌سازی و ایجاد زیست‌بوم صنایع خلاق فرهنگی، ارائه الگوهای موفق و برتر در حوزه کسب‌وکارهای خلاق برگزار شد.


صنایع دستی ایران شهرت جهانی دارد


احمد فتحی مدیر میراث فرهنگی شهرستان لنجان نیز با بیان اینکه شهرستان لنجان در زمینه صنایع‌دستی بسیار مستعد است، اظهار کرد: یکی از افتخارات شهرستان لنجان، توسعه صنایع بومی و دستی است.


مدیر میراث فرهنگی شهرستان لنجان بیان کرد: مجموعه هنرهای اصیل، بومی و مردمی هر کشور، ریشه‌ عمیق و استوار در اعتقادات آداب، رسوم، سنن و در مجموع فرهنگ معنوی جامعه داشته و نمایانگر تمدن و فرهنگ اقوام است.


وی بیان کرد: میراث‌ فرهنگی و هنری که در طول قرون به آیندگان منتقل می‌شود، خمیر مایه اصلی آثاری است که به دست هنرمندان خلاق و سختکوش ایران‌زمین پدید آمده و به عنوان نماد و تبلور فرهنگ غنی این سرزمین از دیرباز شهرتی جهانی داشته است.


فتحی با تأکید بر اهمیت به هنرمندان صنایع دستی اظهار کرد: اداره میراث فرهنگی شهرستان لنجان در راستای کمک به رشد و توسعه صنایع دستی این منطقه، گام‌های مؤثری برای ایجاد فرصت‌های ‏شغلی برداشته و امید است تا این صنعت جایگاه واقعی خود را از همه ابعاد اقتصادی، فرهنگی‌، اجتماعی و ‏اشتغال‌زایی، پیدا کرده و موجبات رشد و توسعه اقتصادی را فراهم کند.



گسترش هنرهای خلاق در صنایع دستی نیازمند پژوهش و مطالعات تخصصی


گسترش هنرهای خلاق در صنایع دستی نیازمند پژوهش و مطالعات تخصصی


انتهای پیام/۴۱۱۷/۴۰۶۲/



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب