سبد مصرف انرژی ایران باید متنوع شود
به گزارش گروه اقتصاد خبرگزاری آنا، مجید چگنی در آیین گشایش و امضای تفاهمنامه تأسیس خانه گاز (Gas House) که در مؤسسه مطالعات بینالمللی انرژی برگزار شد، گفت: با توجه به جایگاه گاز طبیعی در کشور و جهان و متغیرهایی که هماکنون در جهان پیرامونی ما در این حوزه وجود دارد، بر آن شدیم در سایه تلاش و ظرفیتهای دانشبنیان کشور با تأسیس این اندیشکده، از قافله توسعه و فناوری عقب نمانیم.
وی با بیان اینکه ایده ایجاد «خانه گاز» در مؤسسه مطالعات بینالمللی انرژی و بهمنظور استفاده بهینه از ظرفیتها و توانمندیهای این مؤسسه برای پاسخگویی به نیازهای مطالعاتی، پژوهشی و تحقیقاتی شرکت ملی گاز ایران در حوزه مطالعات راهبردی از طرف این شرکت مطرح شد، ادامه داد: مسئلهیابی، پایش و تحلیل منظم و مستمر چالشها و موضوعات حوزه گاز در سطح زمینه مناسب برای تصمیمگیری بهموقع، صحیح و آگاهانه نظام سیاستگذاری و برنامهریزان راهبردی شرکت ملی گاز ایران، مأموریت اصلی خانه گاز است.
معاون وزیر نفت در امور گاز شناسایی و بهکارگیری راهکارهای جدید و کارآمد را از مهمترین اهداف این اندیشکده برشمرد و افزود: مباحث مربوط به راهبردهای شرکت ملی گاز ایران مانند عرضه و تقاضای گاز، تولید، ذخیرهسازی، کاهش شدت انرژی، هوشمندسازی و مقاومسازی از جمله مواردی است که باید با کمک سازمانهای مؤثر در این حوزه، پیگیری شود و به ثمر نشیند.
بیشتر بخوانید:
ایران ماه گذشته ۳ محموله گازوئیل به مقصد آسیا صادر کرد
چگنی با بیان اینکه باید تلاش کنیم سبد مصرف انرژی خود را متنوع کنیم و بهینه مصرف کردن را پیشه خود سازیم، تصریح کرد: ما امسال در اوج سرمای زمستان، روزانه ۸۵۰ میلیون مترمکعب تولید گاز داشتیم که در نوع خود بینظیر است، اما متأسفانه بیشتر این حجم از تولید در شبکه گاز خانگی، تجاری و صنایع غیرعمده مصرف شد که حجم بسیار بالایی است و با بهینهسازی مدیریت مصرف، میتوان آن را کاهش داد.
وی ادامه داد: ما امسال بهدلیل پایینتر بودن میانگین وزنی دمای زمستان در سال ۱۴۰۰ نسبت به پارسال، افزایش مصرف تا مرز ۶۹۰ میلیون مترمکعب در روز را داشتیم که رقم بسیار بالایی است و در واقع به جای اینکه این حجم از گاز به مصرف صنایع محوری کشور و توسعه اقتصادی برسد، به مصرف خانگی رسیده است.
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران همچنین با بیان اینکه «خانه گاز» اندیشکدهای برای ردیابی درست مسیر آینده در حوزه انرژی است، گفت: ما با تأسیس «خانه گاز» میخواهیم از تمام نخبگان و اندیشکدهها دعوت کنیم تا با پیشنهادها و نظرات خلاقانه خود که بیشک منطقی پشت آن است، ما را در ادامه مسیر و یافتن نقشه راهی درست و اصولی و علمی، همراهی کنند.
به گفته چگنی، باید از همه ظرفیتها و پیشنهادها، ظرفیتها و دیدگاهها در حوزه انرژی استفاده کرد تا در بحث فناوری روزآمد از جهان عقب نمانیم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار کرد: انجام این مهم که رسالت مسئولیت اجتماعی هم در کنار آن است، به همت ما بستگی دارد تا بتوانیم مشکلات را هموار کن. ما همیشه گفتهایم که پای کار هستیم و در بحث تحقیق و پژوهش، چون آثاری بلندمدت دارد، هیچ محدودیتی نداریم.
معاون وزیر نفت در امور گاز در پایان با بیان اینکه چالشها و مشکلات در این بخش زیاد است، یادآور شد: کمیتههای تحلیل بازار، تجارت گاز، الگوهای اقتصادی و دانشپژوهی از مباحث بسیار مهمی است که باید در این خانه راهاندازی شود، ضمن آنکه باید از ظرفیت دانشبنیانها و استارتآپها نیز بهدرستی استفاده کرده و به نسل جوان و اندیشههای خلاقانه آنها برای رسیدن به آیندهای روشنتر احترام بگذاریم.
انتهای پیام/
انتهای پیام/