دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
18 اسفند 1400 - 12:10
مقدم‌فر تأکید کرد؛

«جهاد تبیین» راه مقابله با جنگ‌های ادراکی و شناختی

جهاد تبیین، باطل‌السحر عرصه‌های جنگ ادراکی، شناختی، ترکیبی و هیبریدیمعاون فرهنگی پیشین سپاه پاسداران انقلاب اسلامی راه مقابله با جنگ‌های ادراکی و شناختی را جهاد تبیین دانست.
کد خبر : 646842
حمیدرضا مقدم‌فر



به گزارش خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا از دولت‌آباد، حمیدرضا مقدم‌فر در نشست تخصصی جهاد تبیین ویژه استادان و نخبگان دانشگاهی که توسط دانشگاه آزاد اسلامی واحد دولت‌آباد و بسیج اساتید استان اصفهان به‌صورت برخط برگزار شد، اظهار کرد: مقام معظم رهبری آغازگر جهاد تبیین بودند و باید با این جهاد به مقابله با جنگ‌های ادراکی و شناختی بپردازیم.


وی افزود: جهاد عناوین متفاوتی دارد. جهاد اکبر، اصغر و جهادی که به‌عنوان فرهنگی از آن نام می‌بریم. جهاد فرهنگی جهاد نرم بوده و جهاد تبیین از این جنس است. جنگ روانی پیشینه‌ای نزدیک به ۳ هزار سال داشته و در جنگ‌های مختلف از آن استفاده شده است. دشمن نیز از این جنگ بارها و بارها استفاده کرده؛ اگرچه امروزه دشمن از این جنگ عبور و به جنگ دیگری رسیده؛ اما جنگ روانی را هنوز رها نکرده و در دستور کار خود قرار داده است.




بیشتر بخوانید:


«جهاد تبیین» برای مقابله با پیشروی دشمن در عرصه فرهنگی است




مشاور رئیس هیئت امنا و هیئت مؤسس دانشگاه آزاد اسلامی اضافه کرد: دشمن پس از جنگ روانی که شامل تکنیک‌هایی مانند دروغ‌گویی و شایعه‌پراکنی است به جنگ ادراکی رسید. اینکه چطور مدیریت درک و فهم جامعه را دست بگیرد و بتواند فهم مردم و افکار عمومی را مدیریت کند. برخلاف جنگ روانی که بازه کوتاه‌مدت را شامل می‌شود این نوع جنگ تأثیرات درازمدتی دارد. دشمن در این نقطه هم متوقف نشد و به جنگ شناختی روی آورد تا در تغییر معرفت، اعتقادات، شناخت و باورهای مردم و افکار عمومی تلاش داشته باشد.


مقدم‌فر گفت: پدیده جنگ شناختی از سال ۲۰۰۳ به شکل آکادمیک با مباحث کاملاً علمی در آمریکا و سه کشور اروپایی دنبال می‌شود و بستر آن علوم شناختی بوده که عرصه‌های آن فکر و مغز، عصب‌شناسی و هوش مصنوعی است.


وی با بیان تکنیک‌های جنگ روانی و ادراکی عنوان کرد: باطل‌السحر همه این جنگ‌ها یک نکته بوده؛ وقتی اینها می‌توانند در عرصه‌های مختلف موفق شوند که اندیشه و فکر و حوزه تفکر مردم خالی باشد. یعنی موفقیت آنها در خلأ فکر و اندیشه است. در جاهایی که حضور نداریم و پاسخی برای شبهات و القائات نیست و خلأ فکری برای مردم وجود دارد.


مشاور رئیس هیئت امنا و هیئت مؤسس دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: در جنگ سخت همواره در طراحی‌های جنگی و عملیاتی بحث مهم بستن همه فضاها بود که اجازه رخنه به دشمن داده نشود. در جنگ نرم و جنگ‌های مختلف اندیشه‌ای و فکر مانند جنگ شناختی و ادراکی و حتی جنگ روانی هم بحث همین است که چه کاری انجام دهیم دشمن از خلأ و فضایی که در اختیار او قرار داده شده نتواند ورود و نفوذ کند.


مقدم‌فر بیان کرد: در واقع باطل‌السحر و عامل پرکردن همه منافذ نفوذ، بحث تبیین است. یعنی اگر بتوانیم افکار عمومی را به‌موقع تحت تأثیر تبیین و آگاه‌سازی قرار دهیم در واقع دشمن را خلع سلاح و سحر دشمن را باطل کرده‌ایم. پس جهاد تبیین باطل‌السحر عرصه‌های جنگ ادراکی، شناختی، ترکیبی و هیبریدی بوده و جنگی که امروز تمام و کمال با آن روبه‌رو هستیم.


انتهای پیام/۴۱۲۱/۴۰۶۲/



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب