اصلاح بسترهای فسادزا به نفع مردم خواهد بود/ آغاز کنترل و نظارت بر چرخه تولید
به گزارش گروه سیاست خبرگزاری آنا به نقل از پایگاه اطلاعرسانی ریاستجمهوری، حجتالاسلام سید ابراهیم رئیسی عصر روز سهشنبه در نوبت عصر اجلاسیه رسمی خبرگان رهبری با تأکید بر اجرای سیاستهای ابلاغی رهبر معظم انقلاب در مسائل اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی در دولت سیزدهم، گفت: چند سالی است که ایشان به درستی شعار سال را به مسائل اقتصادی اختصاص دادهاند زیرا تولید؛ مشکلات اقتصادی و بیکاری را رفع میکند و استقلال اقتصادی را در پی خواهد داشت.
وی برنامه دولت را هدایت نقدینگی به سمت تولید اعلام کرد و گفت: مدیریت نقدینگی اگر به سمت تولید باشد، بسیاری از مشکلات را حل خواهد کرد که این کار را دولت آغاز کرده است.
رئیسجمهور، به طرحهای نیمهتمام در کشور هم اشاره و تصریح کرد: با ایجاد اعتماد و تضمین سود، بخش خصوصی برای سرمایهگذاری در اتمام طرحهای نیمهتمام رغبت پیدا میکند.
حجتالاسلام رئیسی یکی از لوازم رشد اقتصادی کشور را افزایش سرمایهگذاری دانست و خاطرنشان کرد: معتقدیم نقش دولت «هدایت»، «حمایت» و «نظارت» است و بخش خصوصی باید میداندار سرمایهگذاری در کشور باشد، اما اشکالی که در اجرای اصل ۴۴ اتفاق افتاد، این بود که پس از واگذاری یک بنگاه اقتصادی به بخش خصوصی، کار را تمام شده میدانستند، در حالی که تازه کار دولت برای توانمندسازی و نظارت بر بخش خصوصی آغاز میشود.
وی یکی دیگر از موانع رونق تولید را کندی صدور مجوز کسب و کارها اعلام کرد و با تشریح اقدامات دولت در این باره گفت: قانون سالها بر تسهیل صدور مجوز کسب و کارها تأکید داشت، اما در عمل چنین اتفاقی نمیافتاد. دولت سیزدهم به دنبال تکمیل درگاه ملی صدور مجوزها برای تسهیل در راهاندازی کسب و کارهاست که بخش عمده آن انجام شده است.
رئیسجمهور، اصلاح چرخه تأمین مالی را از دیگر اقدامات دولت برای رفع موانع تولید برشمرد و گفت: دولت برای ضابطهمند کردن زنجیره تأمین مالی، نظام تأمین مالی یکپارچه را برای همه بانکها تعریف کرده است.
حجتالاسلام رئیسی باز کردن فضای تجاری و ارتباط با زیرساختهای منطقه را از دیگر اقدامات دولت برای رفع موانع تولید در کشور برشمرد و اظهار کرد: پس از حضور در اجلاسهای شانگهای و اکو، ارتباط ما با کشورهای منطقه و آسیایی متحول شده و تجارت با همسایگان و صادرات به این کشورها به صورت محسوس افزایش یافته است.
وی افزود: پیش از این، استانداران برای اجرای طرحها در استانها مطالبهگر بودند اما در بودجه ۱۴۰۱ تقدیمی به مجلس، این موضوع بر عکس شده و دولت از استانها مطالبه میکند؛ بدین صورت که درآمدهایی همچون حق مالکانه معادن، فروش اموال مازاد دولت و دریافت مالیات بیش از میزان تعیین شده برای استانها به صندوق پیشرفت و توسعه هر استان واریز میشود.
رئیسجمهور با تأکید بر ضرورت از بین بردن دلالیها در اقتصاد کشور تصریح کرد: نظارت بر چرخه تأمین و تولید تا مصرف کالاها باید انجام شود و هماکنون کنترلها در حوزه معیشت و سفره مردم آغاز شده و در بخشهای دیگر هم این کار انجام میشود.
حجتالاسلام رئیسی با تأکید بر افزایش نظارت دولت بر ثبات قیمت کالاها در بازار، گفت: ما به مردم قول دادیم بسترهای اقتصادی را اصلاح کنیم و یکی از کارهایی که در دولت دنبال میشود، اصلاح بسترهای فسادزا همانند صدور مجوزها و امضاهای طلایی است.
وی در بخش دیگری از سخنانش به مسئله کشت بومی محصولات کشاورزی که در سبد کالاهای اساسی قرار دارد، اشاره کرد و گفت: با واردات کالاهای اساسی استقلال اقتصادی آسیب میبیند، بنابراین به دنبال استقلال در کشت، داشت و برداشت محصولات راهبردی کشاورزی و کالاهای اساسی هستیم.
رئیسجمهور، مسائل فرهنگی را هم یکی از دغدغههای اصلی دولت توصیف کرد و گفت: در کنار کار اقتصادی، مسائل فرهنگی را هم با جدیت دنبال میکنیم زیرا تهدیدات فرهنگی بسیار زیاد است.
حجتالاسلام رئیسی به موضوع آزادسازی سواحل توسط دولت هم اشاره کرد و گفت: سواحل آزاد شده باید مدیریت شود و این فضا قرار است محیطی عمومی شده و با نشاط برای استفاده مردم باشد.
وی در بخش دیگری از سخنانش درباره اهمیت حجاب و عفاف در جامعه و توجه جدی دولت به این موضوع، اظهار کرد: در شورای عالی انقلاب فرهنگی یک مصوبه در این زمینه داریم که وظایف ۲۶ دستگاه را مشخص کرده و تمام دستگاهها باید به وظایف قانونی خود عمل کنند.
رئیسجمهور با تأکید بر ایجاد امید در میان مردم و جامعه، گفت: دشمن به دنبال مأیوس کردن مردم استف اما در این دولت با شعار «ما میتوانیم»، به لطف خدا بارقههای امید و گشایشها در مسائل اقتصادی ایجاد شده و با مهار نسبی کرونا، افزایش فروش نفت و رشد روابط اقتصادی با همسایگان، گشایشهای اقتصادی جدیدی هم در راه است.
حجتالاسلام رئیسی در پایان گفت: هر چقدر جلوتر میرویم امیدمان به آینده بیشتر میشود و این فراتر از شعار، مبتنی بر واقعیات و اعتقاد ماست.
انتهای پیام/۴۱۶۴/
انتهای پیام/