مجید رجبی معمار: همه هنرمندان باید بتوانند در خانه هنرمندان حضور پیدا کنند
به گزارش خبرنگار فرهنگی آنا مجید رجبی معمار در نخستین نشست خبری خود در مقام مدیر عامل جدید خانه هنرمندان ایران که با حضور علیرضا غفاری، مدیر روابط عمومی و امور بینالملل خانه هنرمندان، صبح یکشنبه در سالن استاد میرخانی خانه هنرمندان ایران برگزار شد، به تشریح فعالیتهای آتی این مجموعه پرداخت.
مدیرعامل خانه هنرمندان که از حدود دو ماه و نیم پیش این مسئولیت را بر عهده گرفته، با تقدیر از کارهای مؤثر مدیر قبلی مجموعه، مجید سرسنگی که چهار سال این مسئولیت را بر عهده داشت و با اشاره به مکانیزم انتخاب مدیر از جانب شورای عالی خانه هنرمندان که از نمایندگان شانزده خانه و انجمن هنری مرتبط و فعال تشکیل شده است، در مورد مدیر قبلی مجموعه گفت: «برخلاف آنچه رسم است که بعضی از مدیران که مسئولیتی را بر عهده میگیرند، تا مدتها به نقد گذشته میپردازند... این تعبیر نابهجایی است اگر من بگویم. همه دوستان زحمت کشیدهاند، مخصوصاً آقای سرسنگی که با مدیریتی که در سالهای گذشته بر عهده گرفتهاند به رشد و ارتقای خانه هنرمندان ایران کمک کردند.»
وی افزود قصد مدیریت جدید این است که بر تلاشها و دستاوردهای مدیریت قبلی بیفزاید و تأکید کرد: « یکی از وجوه مهمی که باید روز به روز تقویت شود، این است که خانه هنرمندان، خانه همه هنرمندان ایران باشد و همه هنرمندان بتوانند در خانه هنرمندان حضور پیدا کنند. البته حضور تخصصی باید در تشکلهای تخصصی مانند خانه تئاتر، خانه موسیقی، انجمن نگارگران و نقاشان و سایر انجمنها صورت بگیرد.»
مدیر عامل جدید خانه هنرمندان با اشاره به انتظاراتی که خانهها، انجمنهای مختلف به ویژه خانه موسیقی و تئاتر از خانه هنرمندان داشتهاند که از ظرفیتها و فضاها و امکانات خانه هنرمندان بتوانند بیشتر استفاده کنند، گفت: «ما در برنامهریزیهایی که برای سال 95 داریم، به همه این تشکلها اعلام کردیم که آنچه از ما انتظار دارند به ما اعلام کنند و ما طی تفاهمنامههایی آنها را مشخص خواهیم کرد. الویت اول خانه هنرمندان آن است که مجموعه مقدوراتش در اختیار انجمنهای تخصصی قرار بگیرد.»
وی افزود در مرحله بعد از این اولویتها و با مشورت شورای عالی خانه هنرمندان سایر ظرفیتهای خانه هنرمندان در اختیار بخشهای مختلف هنر در کشور قرار خواهد گرفت.
رجبی معمار با اشاره به اینکه خانه هنرمندان یک NGO و نهادی غیردولتی است، درباره برنامههای خانه هنرمندان برای افزایش همکاریهای خارجی گفت: «یکی از مسئولیتهای جدی آقای (علیرضا) غفاری همین برقراری ارتباط در حوزه بینالملل است و در این زمینه ارتباط خوبی با معاون امور هنری برقرار کردهایم. باید با دیگر مجموعههای فرهنگی مانند حوزه هنری، سازمان فرهنگی هنری و معاونت فرهنگی ارتباط سازندهای برقرار کنیم که قطعاً با حفظ استقلال خواهد بود.»
مدیر عامل خانه هنرمندان درباره گسترش شعب خانه هنرمندان در استانها گفت: «این موضوعی است که شورای عالی ما باید در موردش تصمیم گیری کند. خانههای فرهنگ در سراسر استانها فعال است و انجمن هنرهای نمایشی نیز به همین صورت فعالیت میکنند. اما اینکه چنین فضایی عیناً در دیگر استانها ساخته شود را باید بررسی کرد چون انجام هماهنگی بین اینها و انجمنهای نمایش کار سادهای نیست.»
رجبی معمار در بخش پرسش و پاسخ با خبرنگاران در مورد منابع مالی این خانه که « از یک پادگان قدیمی، بسیار قدیمی هشتاد، نود ساله و از حدود بیستوچند سال پیش به این بوستان یا پارک هنرمندان تبدیل شد و و بعد این ساختمان قدیمی و بعد هم آن ساختمان انبار قدیمی تبدیل به تماشاخانه شد»، گفت: «خانه هنرمندان ایران از جاهای مختلفی حمایت مالی میگیرد، که یکی از جدیترینهای آنها که از ابتدای تأسیس این خانه همپای خانه هنرمندان ایران یوده، شهرداری تهران است.» وی درباره بودجه این مجموعه توضیح داد: «خانه هنرمندان محلی استثنائی در مرکز شهر شناخته میشود که همواره مورد حمایت شهرداری قرار دارد اما هزینههای خاص خودش را طلب میکند. مجموعه کمکها کفایت هزینهها را نمیکند که بخشی از آن باید از محل فضاهای موجود تأمین شود. دوستان تعرفه تمامی گالریها را بررسی کردهاند و بر این اساس میتوان گفت ما هزینه کمتری نسبت به دیگر محلها طلب میکنیم.»
رجبی معمار در پایان نشست رسانهای از برگزاری مراسم نکوداشت یاد هنرمندان درگذشته سال ٩٤ در نیمه دوم اسفندماه با عنوان «آیین چراغ خاموشی نیست» خبر داد.
انتهای پیام/