لزوم افزایش مجازات واردکنندگان کالای قاچاق/ رشوه دادن قاچاقچیان به ماموران نظارتی به امری عادی تبدیل شده است
علی عابدینی در گفتگو با خبرنگار حوزه قضائی گروه اجتماعی خبرگزاری آنا درباره نحوه برخورد با متخلفانی که کالای قاچاق وارد کشور میکنند و ضرورت افزایش مجازات برای آنها اظهار کرد: در همه کشورها با موضوع قاچاق بهصورت جدی برخورد میشود چرا که این موضوع میتواند مانع بزرگی برای رونق اقتصادی باشد؛ در کشور ما نیز با متخلفان برخورد صورت میگیرد اما هیچ یک از برخوردها بازدارنده نیست؛ بهطوری که فرد متخلف بعد از پرداخت جریمه مالی به اقدامات خود در این زمینه ادامه میدهد؛ لذا بنده معتقدم که قطعاً افزایش مجازات میتواند در این زمینه مفید و بهعنوان یک عامل بازدارنده عمل کند. درحال حاضر کشور از لحاظ اقتصادی در وضعیت مناسبی قرار ندارد و در این وضعیت قطعاً ورود کالای قاچاق به کشور می تواند موجب تشدید نابسامانی اقتصادی شود. برخورد با واردکنندگان کالای قاچاق آن طور که مدنظر رهبر معضم انقلاب اسلامی است صورت نمی گیرد و کالاهای قاچاق به محض شناسایی باید نابود شود، چراکه ورود کالای قاچاق به کشور، جلوی رونق تولید را می گیرد.
این وکیل دادگستری ادامه داد: البته در موضوعات قضائی و نوع برخورد با متخلفان همواره افزایش مجازات نمیتواند بهعنوان یک عامل بازدارنده عمل کند اما در موضوع قاچاق، افزایش مجازات میتواند مفید باشد؛ از طرفی اقدامات پیشگیرانه نیز امری مفید در کاهش پدیده قاچاق است. متأسفانه درحال حاضر افرادی که اقدام به وارد کردن کالای قاچاق به کشور می کنند با علم به اینکه مجازات انها درصورت گیر افتادن نیز ناچیز است، با خیال راحت به اقدامات خود ادامه می دهند. از طرفی برخی از این افراد مبلغی معین را برای ارائه رشوه به ماموران گمرک کنار می گذارند. این بدان معنی است که بی قانونی و دور زدن قانون برای این افراد به یک امر عادی تبدیل شده است که اگر نظارت ها در این زمینه افزایش پیدا کند قطعاً جلوی کالای قاچاق به کشور گرفته خواهد شد.
ورود کالای قاچاق به کشور موجب بیکاری جوانان می شود
وی گفت: افرادی که در موضوع واردات کالای قاچاق فعال هستند، معمولاً در جریان اقدامات خود مرتکب جرائم دیگری نظیر حمل سلاح و حتی درگیری مسلحانه نیز میشوند لذا برخی از این افراد مصداق مفسدفیالارض هستند و اگر قوانین بهصورت دقیق اجرا شود، حکم برخی از آنها اعدام خواهد بود اما بهطور کلی از دید قضائی افزایش مجازات در موضوع قاچاق، امری مفید در جهت کاهش این پدیده شوم خواهد بود.
عابدینی اظهار کرد: قاچاق مهمترین عاملی است که به تولید داخل ضربه وارد می کند و در نتیجه موضوع اشتغال نیز دچار خدشه می شود و چه بسا که برخی از افرادی که در کارخانجات کار می کنند به واسطه ورود کالای قاچاق به کشور بیکار شوند.
انتهای پیام/۴۱۷۴/
انتهای پیام/