جزئیات استارتآپدِی مدیریت مصرف انرژی در دانشگاه آزاد اسلامی رفسنجان
به گزارش خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا از رفسنجان در راستای رویداد ملی گام دوم دانشگاه آزاد اسلامی، باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد رفسنجان با همکاری حوزه پژوهش، فناوری و نوآوری، استارتآپ-دِی مجازی مدیریت مصرف انرژی را برگزار کرد.(بیشتر بخوانید)
مدیر علمی استارتآپ-دِی مجازی مدیریت مصرف انرژی در گفتوگو با آنا با اشاره به محورهای این رویداد بیان کرد: «اصلاح الگوی مصرف»، «افزایش راندمان سیستمهای انرژی»، «نقش ساختمانهای سبز و معماری ساختمان در کاهش شدت انرژی و بهینهساز مصرف»، «استفاده از اندازهگیری هوشمند مصرف مشترکان»، «انرژیهای تجدیدپذیر» و «سایر روشها برای مدیرت مصرف انرژی» ۶ محور این رویداد هستند.
حسام رهبری مقام در مورد ایدههای ارسالی بیان کردند: پس از برگزاری بخشهای اولیه استارتآپ-دی مدیریت مصرف انرژی از بین ۴۴ ایده ارسالی، ۳۷ ایده به صورت استارتآپی ارائه و در نهایت پنج ایده برتر با نظر کمیته علمی انتخاب شدند و بخش نهایی استارتآپ با ارائه پنج ایده برتر برگزار شد.
وی اضافه کرد: از بین پنج ایده، پس از پرسش و پاسخ داوران و مشورت نهایی، سه ایده برتر معرفی شدند. ایده برتر نخست به تیم عباس کاظمنیا از شرکت مس سرچشمه تعلق گرفت. عنوان این ایده «مانیتورینگ تفاضلی ولتاژ سلولهای پالایشگاههای مس» بود که بسیار مسئله مهمی در صنایع است.
مدیر علمی استارتآپ-دِی مجازی مدیریت مصرف انرژی متذکر شد: روشی با نام Cell Voltage Monitoring که سال ۱۹۷۷ در پالایشگاههای استرالیا و اروپا مورد بهرهبرداری قرار میگرفت، سال ۱۳۸۶ در مجتمع مس موضوع کار قرار گرفت که استفاده از آن تجهیزات مربوط بهصورت داخلی و توسط کارشناسان پالایشگاه طراحی و وارد مدار شد. در سیستم Cell Voltage Monitoring معمولی از اندازهگیری ولتاژ سلولها از وسط باسبارهای میانی یا انتهای آن انجام میشود.
رهبری مقام بیان کرد: مسائل متعددی موجب میشد که نتایج بهصورت صحیح و واقعی دیده نشوند و نتوان سلولهای حاوی هدررفت جریان را بهصورت صحیح تشخیص داد، ازجمله وجود جریانهای طولی در امتداد باسبارهای میانی که ناشی از عدم یکنواختی جریانهای عرضی در باسبارهای میانی است. برای رفع این مشکل در سالهای اخیر سیستم مانیتورینگ تفاضلی ولتاژ سلولهای الکترولیز Differential Cell Voltage Monitoring در مجتمع مس سرچشمه پیشنهاد شد که نمونه اولیه آن انجام و در حال نهاییشدن طرح است.
وی بیان کرد: ایده برتر دوم به تیمی از دانشگاه صنعتی امیرکبیر تهران تعلق گرفت. عنوان ایده «سیستم هدایت نور خورشید برای روشنایی و تولید انرژی در ساختمان» بود. در طراحی ساختمانهای با پلان بزرگ، اکثر فضاهای داخلی به نور طبیعی دسترسی ندارند و از نور مصنوعی برای روشنایی این فضاها استفاده میشود و در نتیجه با محرومکردن فضا از روشنایی رایگان خورشید و مزایای مختلف آن از نور مصنوعی استفاده میکنیم که معایب مختلفی دارد.
این مقام مسئول یادآور شد: هدف از این اختراع، طراحی سیستمی برای انتقال نور خورشید از جبهه جنوب و پشتبام ساختمان به محیط تاریک ساختمان است. علاوه بر این، سیستم در حالاتی که نیاز به روشنایی خورشید نیست، از نور خورشید انرژی الکتریکی تولید کرده و ذخیره کند و از آن برای روشنایی مصنوعی در طول شب یا روزهای ابری استفاده شود. در این اختراع همواره موقعیت خورشید توسط ردیاب خورشیدی مشخص میشود و با استفاده از آینههای متحرک دومحوره با ضریب انعکاس بالا که در جبهه جنوب و یا پشتبام ساختمان نصب شده، پرتوهای نوری با زاویه مشخص به سمت فرنال لنز تابیده میشود. پرتوهای نوری پس از برخورد با صفحه فرنال لنز به سمت کانون آن هدایت میشوند.
مدیر علمی استارتآپ-دِی مجازی مدیریت مصرف انرژی عنوان کرد: جوایزی که این تیم کسب کرده است، شامل «دریافت نشان ملی نوآوری در جایزه ملی جوان نوآور ماندگار»، «دریافت لوح زرین جشنواره ملی فنآفرینی شیخ بهایی»، «دریافت لوح برترین ایده جشنواره ملی ایدههای برتر»، «برترین پایاننامه مقطع کارشناسی بخش ایران مؤسسه مهندسان برق و الکترونیک»، «برترین پایاننامه جشنواره ملی استارپوزال»، «رتبه نخست جشنواره ملی کارآفرینی و توسعه کسب و کار شریف»، «رتبه نخست جشنواره ملی نوآوری و کسب و کار خواجه نصیر» و «رتبه نخست جشنواره ملی مک تپ کاپ» است.
رهبری مقام یادآوری کرد: ایده برتر سوم به تیم سحر مبشری دانشجوی دکتری شهید باهنر کرمان تعلق گرفت. عنوان ایده وی «بهینهسازی فیلترها در صنعت» بود. الکتروفیلترها از دو یا سه zon تشکیل شدهاند که هر zon از یک ترانس highvoltage است، در این راستا zon و ترانس اول را نگاه داشته، سپس Zon دوم و سوم را تبدیل به فیلتر کیسهای میکنند.
وی ادامه داد: از مزیتهای این روش میتوان به مواردی مانند «مصرف انرژی به حداقل میرسد»، «عمر فیلترهای کیسهای بالاست»، «گرد و غبار و خاکهایی با ذرات خاص که قبلاً فیلترکردن آنها امکانپذیر نبود، فراهم شده و خروجی فیلتر به صفر میرسد» و «با توجه به خروج دو ترانس از مدار، سرویس و نگهداری به دلیل وجود فیلترهای کیسهای آسانتر خواهد شد» اشاره کرد و با توجه به اینکه فیلترهای کیسهای جدید، نسوز هستند، امکان تحمل دماهای بالا فراهم شده است.
انتهای پیام/۴۱۰۳/۴۰۶۲/
انتهای پیام/