دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

تأمین مالی زنجیره‌ای از راهبردهای اصلی نظام مالی کشور است

وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: اگر ۵ راهبرد و کار اصلی و اساسی در نظام پولی و مالی داشته باشیم، یکی از آن‌ها موضوع تأمین مالی زنجیره‌ای است که بسیاری از مسائل ما را حل خواهد کرد.
کد خبر : 646307
فاطمی امین



به گزارش گروه اقتصاد خبرگزاری آنا، سیدرضا فاطمی امین در مراسم انعقاد تفاهم‌نامه تأمین مالی زنجیره‌ای با ۵ بانک عامل اظهار کرد: دو پروژه پرداخت تسهیلات مبتنی بر صورت‌حساب‌های سامانه جامع تجارت و تأمین مالی زنجیره‌ای را از دو ماه پیش آغاز کردیم و در این راستا تعاملات و هم‌افزایی بسیار خوبی با بانک مرکزی و وزارت امور اقتصادی‌ودارایی داشتیم.


وی با بیان این‌که پرداخت تسهیلات مبتنی بر صورت‌حساب‌های سامانه جامع تجارت توسط بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران نیز ابلاغ شده است، گفت: کاهش انحراف از منابع از مهم‌ترین دستاوردهای این پروژه خواهد بود، این یک حرکت رو به جلو و قابل ملاحظه است که به حل بسیاری از مسائل ما در این حوزه کمک می‌کند.


وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان این‌که نظام بانکی همکاری بسیار خوبی با این پروژه دارد، توضیح داد: از اول خردادماه، کار این پروژه شروع شده است و هر هفته برای رصد، پایش و نظارت بر پروژه جلسه داریم و استان‌ها نیز وارد این موضوع شده‌اند.


سهولت دسترسی به منابع در پروژه تأمین مالی زنجیره‌ای


فاطمی امین، پروژه تأمین مالی زنجیره‌ای را یکی دیگر از این پروژه‌ها دانست و اضافه کرد: سهولت دسترسی به منابع، هدایت نقدینگی و کاهش انحراف از منابع از دستاوردهای این پروژه خواهد بود.


وی با اشاره به هدف گذاری رشد ۸ درصدی بخش اقتصاد در افق ۱۴۰۴ بیان کرد: سهم بخش صنعت ۱۲.۸درصد خواهد بود و اگر همین ظرفیت‌های خالی موجود فعال شوند، نیاز به سرمایه‌گذاری‌های سنگین نداریم و با کمترین هزینه‌های سرمایه‌گذاری می‌توان اشتغال و تولید مناسبی شکل داد.


عبور صادرات از مرز ۴۵ میلیارد دلار


وزیر صمت به برخی از دستاوردها و ظرفیت‌های ایجاد شده در این مدت اشاره و یادآوری کرد: تورم از ۴۵ تا ۵۰ درصد به ۳۵ درصد رسیده و صادرات نیز از اول اسفندماه از مرز ۴۵ میلیارد دلار عبور کرده است؛ این در حالیست که کل صادرات سال گذشته ۳۵ میلیارد دلار بوده است، همچنین فروش نفت رو به افزایش و به حالت تعادل رسیده است.


فاطمی امین در ادامه سخنان خود تصریح کرد: با توجه به این دستاوردها اگر امسال و سال آینده نظام مالی و بانکی نتواند از تولید حمایت کند به طور یقیت رشد تولید و صادرات محقق نمی‌شود. در حالی که امکان و ظرفیت‌های این رشد وجود دارد و این دستاوردها نمونه‌ای از همین امکان و ظرفیت است.


وی با بیان این‌که با این طرح‌های جدید (تأمین مالی زنجیره‌ای و پرداخت تسهیلات مبتنی بر صورت‌حساب‌های سامانه جامع تجارت) و تکمیل سامانه‌ها، سال آینده بسیاری از مشکلات سرمایه در گردش حل خواهد شد، افزود: نظام بانکی در این حوزه پیش‌رو بوده و همکاری تنگاتنگی داشته است.


وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان این‌که رشد پیش‌بینی شده از نظر سخت‌افزاری و تقاضا، امکان‌پذیر است، تأکیدر کرد: سومین مؤلفه موضوع تأمین مالی است که باید عملیاتی شود تا سال آینده سالی درخشان باشد.


انتهای پیام/



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب