دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
حجت‌الاسلام امیری در گفت‌وگو با آنا تشریح کرد؛

دانشجویان دختر یاسوجی چگونه چادری شدند؟/ طرح و ایده‌ای که حجاب با چادر را سربلند کرد

پوشش قدیم و سنتی مردم کهگیلویه و بویراحمد فوق‌العاده و خیلی عالی استمسئول نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی استان کهگیلویه و بویراحمد اظهار کرد: با اجرای طرح حجاب برتر و در مرحله نخست ۹ دانشجوی دانشگاه آزاد اسلامی واحد یاسوج ملبس به حجاب چادر شدند.
کد خبر : 645670
هدیه چادر



گروه استان‌های خبرگزاری آنا؛ مراسم معارفه مسئول جدید نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی استان کهگیلویه و بویراحمد تیر ۱۴۰۰ با حضور حجت‌الاسلام محمد شریفانی مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی و جمعی دیگر از مسئولان در دانشگاه آزاد اسلامی واحد یاسوج برگزار شد.


از آنجایی که نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه در حوزه فرهنگی اجتماعی فعالیت دارد، مسئول جدید این نهاد در دانشگاه آزاد اسلامی استان کهگیلویه و بویراحمد از همان ابتدای کار فعالیت‌های فرهنگی به‌ویژه در حوزه حجاب و عفاف را با برگزاری جلسات و کارگاه‌های مختلف در دستور کار خود قرار داد و با آسیب‌شناسی‌های لازم توانست چند نفر از دانشجویان خانم این دانشگاه را به داشتن حجاب برتر (چادر) دعوت کند که با لبیک دانشجویان در مرحله نخست همراه شد و ۹ دانشجوی دانشگاه آزاد اسلامی واحد یاسوج ملبس به حجاب چادر شدند و در مراسمی به مناسبت مبعث پیامبر اعظم(ص) از آنان تجلیل و چادرهای تهیه‌شده توسط نهاد به آنان اعطا شد.


این در حالی است که دانشجویان دیگری در طرح حجاب برتر(چادر) نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی استان کهگیلویه و بویراحمد ثبت نام کرده و قرار است این طرح در واحد یاسوج و دیگر واحدهای دانشگاهی استان گسترش پیدا کند.


دانشجویان دختر یاسوجی چگونه چادری شدند؟/ طرح و ایده‌ای که حجاب با چادر را سربلند کرد


خبرنگار خبرگزاری آنا به همین مناسبت با خیرالله امیری مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی استان کهگیلویه و بویراحمد درباره چگونگی طرح و اجرای ایده حجاب و عفاف و ترویج حجاب برتر (چادر) در این دانشگاه و استقبال دانشجویان دختر گفت‌وگو کرده است که در ادامه می‌خوانیم.


آنا: چه شد که در این مسیر و فرایند-دعوت از دانشگاهیان برای انتخاب حجاب برتر- گام برداشتید؟


امیری: کانون‌هایی در واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی استان کهگیلویه و بویراحمد فعال هستند که مدیریت بعضی از آنها مانند کانون معرفت رضوی به نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه واگذار شده است. از ابتدای فعالیت در دانشگاه علاقه‌مند بودم که موضوع عفاف و حجاب را به‌نحوی برجسته کنم و البته که این اقدام در کارگاه‌های مختلفی دنبال شد.


وضعیت پوشش و حجاب در جامعه امروز نامطلوب است و بالطبع در مراکز آموزش عالی نیز مانند جامعه وضعیت ایده‌آلی حاکم نیست.با هماهنگی دفتر فرهنگ اسلامی دانشگاه حدود ۱۰ جلسه آموزشی با موضوع عفاف و حجاب برای نیروهای حراست و کارمندان برگزار شد، از طرفی، خواهرانی که برای اعزام به سازمان مرکزی دانشگاه به دفتر نهاد می‌آمدند، درباره جایگاه حجاب برتر و حضور و فعالیت آنان در دفتر صحبت‌ شد و با توجه با شناختی که از جایگاه و محلی که در آن اشتغال دارند به دست آوردند، تمایل خود را برای پوشش چادر اعلام کردند؛ البته جلساتی هم که در تهران برگزار شد و خواهران حضور داشتند در انتخاب چادر بی‌تأثیر نبود. برنامه‌های جانبی دیگری نیز داشتیم؛ بنابراین در این فرایند انگیزه‌ای برای آنان برای انتخاب چادر به عنوان پوشش شکل گرفت که بعضی‌ از آنان پیشنهاد دادند که دوست داریم پوشش چادر را انتخاب کنیم، نهاد نمایندگی رهبری هم حاضر شد هزینه چادرها را ولو از طریق خیّران، جمع‌آوری کرده و به عنوان هدیه این پوشش را در اختیار آنان قرار دهد. با این فعالیت تبلیغی، جمع زیاد دیگری از خواهران ثبت‌ نام کرده‌اند که در طرح بعدی به نیّت ۷۲ تن از شهدای کربلا، این تعداد را به پوشش حجاب برتر دعوت می‌کنیم.


آنا: آغاز ایده چادری‌شدن خواهران در دانشگاه آزاد اسلامی استان کهگیلویه و بویراحمد از کجا شکل گرفت؟


امیری: وضعیت پوشش و حجاب در جامعه امروز نامطلوب است و بالطبع در مراکز آموزش عالی نیز مانند جامعه وضعیت ایده‌آلی حاکم نیست، استان کهگیلویه و بویراحمد با توجه به فرهنگ خاصی که دارد در حال دورشدن از فرهنگ پوشش خود بوده و خیلی نگران‌کننده است، نخستین مرتبه در ملاقاتی که با دکتر طهرانچی رئیس دانشگاه داشتم در این موارد صحبت کردم که نسبت به این امر اهتمام و استقبال کرد، حتی در سفری که به این استان آمدند و وضعیت را دیدند، تذکر دادند که حتماً موضوع را پیگیری کنید؛ بنابراین با دلگرمی که رئیس دانشگاه داد در این مسیر گام برداشتیم؛ البته واقعاً دستمان خالی بود و مبالغی به شکل هدیه جمع‌آوری شد و چادرها را تهیه کرده و هدیه دادیم.


دانشجویان دختر یاسوجی چگونه چادری شدند؟/ طرح و ایده‌ای که حجاب با چادر را سربلند کرد


آنا: در این فرایند اتفاقات مؤثر را چه می‌دانید؟


امیری: برای رسیدن به این هدف اقدامات مؤثری انجام شد؛ کارگاه‌هایی که در تهران برای همکاران برگزار شد، بعضی‌ از آنان واقعاً تحت تأثیر قرار گرفته بودند، در این جلسات حسن رحیم‌پور ازغدی و حجت‌الاسلام علیرضا پناهیان و سخنرانان دیگری سخنرانی کرده بودند. در این طرح بنا نداریم که فقط صرف چادر هدیه بدهیم، در کنار این کار مصمم هستیم که حتماً مباحث معرفتی مطرح باشد و در برنامه‌های میان‌مدت دعوت از سخنرانانی است که در این زمینه کار کرده‌اند، در کنار این فعالیت‌ها، برگزاری کرسی‌ها را به خود کانون‌ها واگذار کرده‌ایم که کانون عفاف و حجاب و کانون معرفت رضوی در این زمینه همکاری خوبی دارند. برنامه‌های متعدد دیگری مانند برگزاری نمایشگاه، مسابقه کتابخوانی و ... برگزار شده است، اینها همه با هم مؤثر است، صرف اینکه فقط چادری هدیه داده شود و به دنبال آن کار معرفتی نباشد، چالش‌ها دوباره به حالت قبل برمی‌گردند.




بیشتر بخوانید:


ترویج حجاب و عفاف وظیفه همگانی است




آنا: فعالیت نهاد در حوزه حجاب و عفاف ارزشمند است؛ برای تقویت فرهنگ پوششی استان هم برنامه‌ای دارید؟


امیری: اکنون آنچه در استان کهگیلویه و بویراحمد مشاهده می‌کنیم با تصویر ذهنی که از این استان بوده کاملاً متفاوت شده است، اینها متأثر از کشور و بیشتر مسئله تهاجم فرهنگی است و دشمنان واقعاً در این زمینه همه‌جوره کار کرده‌اند و به جرئت می‌گویم در یاسوج مرکز استان ۹۰ درصد بانوان دیگر آن پوشش سابق را ندارند والّا پوشش قدیم و سنتی خودشان فوق‌العاده و خیلی عالی است؛ پوشش قدیم و سنتی به ندرت دیده می‌شود. اطراف، روستاها یا حاشیه شهر این پوشش را دارند؛ اما در مرکز استان نیست.


در راستای ترویج فرهنگ حجاب و عفاف یکی دو برنامه و طرح داریم که با هم‌فکری دفتر فرهنگ دانشگاه در حال پیش بردن آن هستیم. یک طرح، دعوت از بزرگان استان است؛ زیرا در کهگیلویه و بویراحمد ویژگی قومی، خویش‌گرایی و طایفه‌گرایی قوّت خاصی دارد؛ بنابراین می‌خواهیم از طریق آنان کار را پیش ببریم؛ زیرا در این پروژه بنا داریم به مسائلی مانند خشونت، خودکشی و اموری از این دست هم ورود کنیم و در حد بضاعت فعالیت کنیم؛ چراکه در سطح استان هنوز از بزرگان و ریش‌سفیدان خود حرف‌شنوی دارند و از این طریق می‌خواهیم فرهنگ پوشش قدیمی را احیا و زنده کنیم که واقعاً پوشش خوب و کاملی است.



دانشجویان دختر یاسوجی چگونه چادری شدند؟/ طرح و ایده‌ای که حجاب با چادر را سربلند کرد


آنا: اتفاقاً تقویت خرده فرهنگ‌ها و فرهنگ‌های بومی در دستور کار قرار دارد و اگر بشود این را برجسته کنید فکر می‌کنم راه میانبری برای رسیدن به هدف خواهید داشت. با توجه به مدتی که در دانشگاه آزاد یاسوج حضور دارید، فکر می‌کنید آیا «فرقه‌های نوظهور» هم در ترویج بی‌حجابی تأثیرگذار هستند؟


امیری: در واقع باید گفت فضای مجازی خیلی اثر گذاشته، متأسفانه اگر فرقه‌ها در این راستا فعالیت می‌کنند بیشتر در فضای مجازی است. اینکه به صورت رسمی یک مرکزی داشته باشند و کار کنند، نیست؛ اما در فضاهای مجازی متأسفانه گروه‌هایی هستند که عضوگیری می‌کنند؛ بنابراین باید با تدابیر لازم فعالیت‌هایشان را خنثی کرد؛ البته ناگفته نماند گروه‌های مختلفی ایجاد شده و در حال فعالیت هستند و از آنجایی که قابل توجه است، مردم دیگر رغبتی نشان نمی‌دهند که عضو شوند.


آنا: در راستای اهداف نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه برنامه‌ای برای استفاده از فضای مجازی دارید؟


امیری: گروه‌هایی در دفتر نهاد نمایندگی رهبری برای خبررسانی‌ها ایجاد کرده‌ایم و در کنارش، برنامه‌های فرهنگی داریم؛ اما برای هر کانونی- که اکنون در دانشگاه حدود ۳۰ کانون فعال داریم- گروه‌های خاص خودشان با استاد مشاور که در خیلی از این گروه‌ها عضو هستم، داریم و با آنها کار می‌کنیم. برای اجرا و تحقق هدف گروهی لازم نیست و فعلاً گروه‌های مستقل نزده‌ایم. دفتر نهاد چند گروه دارد، دو گروه واتساپی به نام «همراهان نهاد» داریم که ظرفیت ۲۵۷ نفری‌شان کاملاً پر است؛ اما برای عضویت الزامی نکرده‌ایم، برنامه فرهنگی را هم به صورت ضمنی و خیلی نامحسوس روی اینها کار می‌کنیم.


انتهای پیام/۴۱۱۷/۴۰۶۲/



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب