دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
14 اسفند 1400 - 14:33
عظمتی در گفت‌وگو با آنا تشریح کرد؛

جزئیات راهیابی تیم طراحی دانشگاه آزاد تهران‌شرق به مرحله نهایی جایزه جهانی کانادا

سرپرست تیم طراحی دانشکده هنر و معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران‌شرق، جزئیاتی از راهیابی این تیم به مرحله نهایی جایزه جهانی کانادا را تشریح کرد.
کد خبر : 645621
تیم طراحی واحد تهران‌شرق



سعید عظمتی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا اعلام کرد که تیم طراحی دانشکده هنر و معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران‌شرق به سرپرستی این جانب و کیمیا جمشیدزاده و نیلوفر رحیمی اعضای تیم به مرحله نهایی مسابقات «FEEEL DESIGN WORLD PRIZE» کانادا راه یافت.


وی اضافه کرد: در این مسابقات که با حضور معماران و طراحان داخلی کشورهای مختلف برگزار شد، طرح‌های ارسالی تیم طراحی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران‌شرق از بین بیش از یک‌هزار طرح به مرحله نهایی راه یافت.




بیشتر بخوانید:


جذب طرح‌های برون دانشگاهی با راه‌اندازی «مرکز تحقیقات طراحی و ساخت محیطی»




سرپرست تیم طراحی دانشکده هنر و معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران‌شرق عنوان کرد: طرح‌های ارسالی توسط داوران مطرح و برجسته بین‌المللی مانند کریم رشید، یوگنیا میکولینا، نینا تاکش، آریک لوی و ... در بخش‌های مختلفی از طراحی داخلی مورد داوری قرار گرفت و طرح‌های تیم طراحی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شرق توانست در میان برگزیدگان نهایی این مسابقات قرار گیرد.


عظمتی متذکر شد: هدف از برگزاری این مسابقات ایجاد بستری برای اجرای ایده‌های طراحی جسورانه با استفاده از مواد طبیعی و الگوبرداری از فرهنگ موجود در جامعه است.


وی یادآور شد: جایزه جهانی طراحی Feeel پاسخی به «یکبار مصرف بودن»، «یکنواختی» و «فراتر رفتن از لحظه در طراحی» و «جدایی از وابستگی آن به روندهای بی‌معنی در طرح‌های مدرن امروزی» است.


سرپرست تیم طراحی دانشکده هنر و معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران‌شرق تبیین کرد: این تیم در طرح خود با استفاده از نقوش اسلیمی کاشی‌کاری مسجد شیخ لطف‌الله اصفهان سعی در زنده نگه‌داشتن فرهنگ و سنت ایرانی داشته است.


مسجد شیخ لطف‌الله؛ نمونه‌ای از مصادیق طراحی الگوریتمیک


عظمتی مطرح کرد: این تیم با استفاده از فرآیند تجرید در طراحی مینی‌مال معاصر، مسیر طراحی را از الگو قراردادن نقوش و هندسه موجود در کاشی‌های مسجد شیخ لطف‌الله اصفهان آغاز کرد.


وی عنوان کرد: مسجد شیخ لطف‌الله به‌عنوان نمونه‌ای از مصادیق طراحی الگوریتمیک و طراحی با توجه به نور که یکی از کهن شاهکارهای ایرانی عصر صفوی در میدان نقش جهان اصفهان بوده، سال‌هاست میزبان گردشگران ملی و بین‌المللی بوده و همواره مخاطب را به تحسین وامی‌دارد.


سرپرست تیم طراحی دانشکده هنر و معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران‌شرق تأکید کرد: نورپردازی در این بنای زیبا که با توجه به چرخش نور در ساعات شبانه روز حائز ارزش بود با کمک بسترسازی یک نوار موبیوس در مسیر طراحی، طرحی پیوسته و ترکیبی از هنر ایرانی را با اندیشه‌های معاصر پدید آورده که توسط طراحان به‌عنوان یک منبع پخش نور و مستعد در راستای نورپردازی فضاهای معماری می‌تواند در ارتقای هویت و زیبایی فضا مؤثر باشد.


عظمتی متذکر شد: در زمینه طراحی منابع روشنایی در سازه، تیم طراحی دانشکده هنر و معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران‌شرق با توجه به متریال‌های رایج در ساخت لوستر سعی کرده از دو متریال پرکاربرد و قابل استفاده‌تر در مکان‌های مختلف بهره ببرد.


وی افزود: متریال‌های استفاده شده در طرح، استیل مات و پلاستیک شفاف بوده و این لوستر در سه رنگ مختلف «نقره‌ای»، «طلایی» و «رزگلد» طراحی شده و قابلیت تغییر دمای رنگ نور در طیف‌های آفتابی، خنثی و مهتابی با کلوین‌های مختلف را دارد و در طراحی آن تلاش شده با کنترل خیرگی منابع نور (با توجه به عمق قرارگیری «ال.ای.دی» در بدنه و ساختار چراغ) تا حدودی مشکلات نور لوستر را که برای چشم کاربر داشته را برطرف کند.


سرپرست تیم طراحی دانشکده هنر و معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران‌شرق مطرح کرد: این طرح قابلیت انتخاب پخش نور به صورت «فراتاب»، «فروتاب» و «ترکیبی» با نسبت‌های مختلف برای نیازها و شرایط متفاوت را دارد.


عظمتی اضافه کرد: شرکت «feeel design» تصمیم دارد طرح‌هایی که برنده مسابقه می‌شود را با توجه به ابعاد و اندازه و متریال‌هایی که طراحان به داوران معرفی کردند تولید کند و تمامی طرح‌های برنده هم در کتابی با عنوان «مسابقه FEEEL DESIGN WORLD PRIZE» به چاپ می‌رسد و به رسم یادبود به نفرات برنده لوح سپاس اهدا می‌شود.


انتهای پیام/۴۰۷۸/۴۰۶۲/



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب