دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
آنا بررسی کرد؛

نیم نگاه بورس به مذاکرات وین

بورس در حالی هفته گذشته را پشت سر گذاشت و به روزهای پایانی سال نزدیک می شود که نیم نگاهی به مذاکرات وین دارد.
کد خبر : 645341
بورس



به گزارش خبرنگار حوزه بورس، بانک و بیمه گروه اقتصاد خبرگزاری آنا، بورس که مدت‌ها است حال روز خوشی ندارد به روند بی ثبات خود در ماه آخر سال ۱۴۰۰ نیز ادامه داد و کماکان شاخص بورس با نوسان مواجه است.


از طرفی نیم نگاه بورس به مذاکرات در وین است تا نتیجه مذاکرات را در محاسبات خود مدنظر قرار دهند به همین دلیل بازار سرمایه در یک سردرگمی به سر می برد و تصمیم گیری برای فعالان این بازار سخت شده است.


بورس اوراق بهادار تهران نخستین روز هفته کاری گذشته را با روند منفی آغاز کرد به گونه‌ای که شاخص کل در پایان معاملات با کاهش ۵ هزار و ۵۱۴ واحد در پله یک میلیون و ۲۸۲ هزار و ۷۹۶ واحد ایستاد و ارزش بازار در بورس تهران به بیش از ۵ میلیون و ۱۲۶ هزار میلیارد ریال رسید.


بازار سرمایه دومین روزکاری را نیز در مدار نزولی پی گرفت به گونه‌ای که در پایان معاملات شاخص کل با کاهش ۳ هزار و ۵۷۲ واحد در رقم یک میلیون و ۲۷۹ هزار و ۲۹۷ واحد متوقف شد. ارزش بازار در این روز به بیش از ۵ میلیون و ۱۱۵ هزار میلیارد تومان رسید.


برخلاف دو روز نخست، روز دوشنبه بورس روند رو به رشد به خود گرفت و در پایان معاملات شاخص کل توانست افزایش ۲ هزار و ۵۵۴ واحدی را ثبت کند و در پله یک میلیون و ۲۸۱ هزار و ۸۴۷ واحد قرار گیرد. ارزش بازار در این روز به بیش از ۵ میلیون و ۱۲۶ هزار میلیارد تومان رسید.




بیشتر بخوانید:


بازار سرمایه تحت تأثیر اوراق بدهی/ بورس همچنان در پی ثبات




روز سه‌شنبه اما بازار سرمایه به مناسبت مبعث پیامبر اکرم (ص) تعطیل بود


روز چهارشنبه که به عنوان آخرین روز کاری بورس محسوب می شود شاخص به روند ریزشی برگشت، به گونه‌ای که شاخص کل بورس در پایان معاملات با اُفت ۷۸۰ واحدی به یک میلیون و ۲۸۱ هزار و ۱۵۳ واحدی رسید . ارزش بازار در بورس تهران در این روز به بیش از ۵ میلیون و ۱۲۳ هزار میلیارد تومان رسید.


بازار خنثی تا آخر اسفندماه


امیر سیدی کارشناس بازار سرمایه می گوید: عکس العمل بازار سرمایه به اخبار و اتفاقات روز، به روند آن و وضعیت اقتصادی کشور بستگی دارد. البته اتفاقاتی که در جهان رخ می‌دهد نیز در واکنش‌های بازار تأثیرگذار بوده که برخی عوامل کلان در این راستا منجر به ایجاد جو منفی و افزایش ابهامات می‌شود. به طور کلی می‌توان گفت بازار سرمایه معمولا به اتفاقات اطراف خود با تأخیر واکنش نشان می‌دهد.


وی بیان می کند: در حال حاضر به نظر می‌رسد بازار سرمایه تا آخر اسفند ماه حالت خنثی و رکودی را تجربه کند. از طرفی معمولا از فروردین تا خرداد ماه مربوط به فصل مجامع شرکت‌ها بوده و با توجه به سودسازی بسیاری از شرکت‌های بزرگ، می‌توان گفت از فروردین تا تیرماه سال آینده روند مثبتی را در بورس شاهد خواهیم بود.


بازار در انتظار نتایج مذاکرات هسته‌ای


آراد پورکار، کارشناس بازار سرمایه نیز اظهار می کند: به نظر می‌رسد معاملات کم رمق و بی‌جانی در انتظار معامله‌گران روز شنبه باشد. بازار در انتظار نتایج مذاکرات هسته‌ای است و به تبع با مخابره شدن اخبار جدید در روزهای آینده، وضعیت بورس متفاوت خواهد شد.


وی افزود: علاوه بر این با رسیدن به پایان سال، معاملات بورس همانند سال ‌های گذشته رونقی ندارد و اغلب سهامداران صرفا نظاره‌گر بوده و دست به معامله نمی‌زنند. بحران اوکراین و عرضه اولیه باشگاه‌های استقلال و پرسپولیس از دیگر عواملی است که بازار این روزها را تحت تاثیر قرار داده و سهامداران را محافظه‌کار کرده است.


این کارشناس بازار سرمایه گفت: در این بین اخباری که از مذاکرات برجام مخابره می‌شود، تنها عاملی است که می‌تواند بورس را از روند فرسایشی و خنثی خارج کند و رونق را به معاملات بازگرداند.


وی بیان کرد: انتظار می‌روند روند تعادلی شاخص کل و شاخص هم وزن در روزهای آینده ادامه داشته باشد و تغییر خاصی در روند بازار ایجاد نشود. اما با مشخص شدن نتیجه مذاکرات برجام، مسیر بازار تا حد زیاد مشخص می‌شود و صنایع برجامی ورود نقدینگی خواهند داشت.


انتهای پیام/



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب