دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
11 اسفند 1400 - 11:24
عزیزی‌فر:

جنگل صرفاً کارخانه تولید چوب نیست

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد قائم‌شهر گفت: جنگل صرفاً کارخانه تولید چوب نیست؛ بلکه اکوسیستم پیچیده‌ای شامل درختان، درختچه‌ها، گونه‌های علفی، خشبی، باکتری‌ها و قارچ‌ها، خزه‌ها، گلسنگ‌ها، پستانداران، پرندگان و... است.
کد خبر : 644983
ولی‌الله عزیزی‌فر



به گزارش خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا از قائم‌شهر، ولی‌الله عزیزی‌فر در دومین اجلاسیه سراسری مجمع بسیجیان استان مازندران اظهار کرد: جنگل صرفاً یک کارخانه تولید چوب نیست؛ بلکه اکوسیستم پیچیده‌ای است شامل درختان، درختچه‌ها، گونه‌های علفی، خشبی، باکتری‌ها و قارچ‌ها، خزه‌ها، گلسنگ‌ها، پستانداران، پرندگان و... و حتی آب‌وخاک جنگل هم بخشی از این اکوسیستم هستند.


وی ادامه داد: درختان اگرچه عنصر اصلی این اکوسیستم هستند؛ اما تنها عنصر آن نیستند و بنا به تعریفی «درختان نمی‌گذارند جنگل را ببینیم». جنگل‌ها در ذخیره آب‌های زیرزمینی، ۱۳ تا ۱۴ برابر تولید چوب نقش دارند و در آکوتوریسم دو برابر تولید چوب می‌کنند. جنگل‌ها در تعدیل آب‌وهوا، کمک به ایجاد مزوکلیما، کاهش مخاطرات محیطی ناشی از پیامدهای های تغییر اقلیم، حمایت از کشاورزی و پیشگیری از تغییرات اجباری الگوی کشت، پدافند غیرعامل و مبارزه با بیوتروریسم نقش بسزایی دارند.




بیشتر بخوانید:


اختصاص ۵ هزار اصله نهال به دانشگاه آزاد اسلامی قائم‌شهر در «طرح زراعت چوب»




عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد قائم‌شهر اجرای سالانه حدود یک میلیون هکتار جنگل‌کاری توسط کشور چین را اقدامی هوشمندانه و به‌منظور استفاده از خدمات محیط زیستی جنگل‌ها، به‌ویژه در حوزه تعدیل آب‌وهوا و حفظ مزوکلیما دانست و با تشریح نقش جنگل‌ها و پوشش گیاهی در حفاظت خاک با تحلیل مسائل فرسایش خاک در ایران به خطر انتشار آلودگی در این جابه‌جایی خاکدانه به‌ویژه در خاک‌های سرپانتین که میزان نسبت کلسیم به منیزیم پائینی دارند، هشدار داد.


عزیزی‌فر با توجه به ضرورت اجرای طرح تنفس جنگل‌ها و ممنوعیت هرگونه برداشت چوب از جنگل‌های شمال، حرکت جهادی در حوزه زراعت چوب، آگرو فارس‌تری و جنگلداری شهری با گونه‌هایی مانند صنوبر سریع الرشد، اکالیپتوس و برخی از گونه‌های جنگلی مانند توسکا، افرا و... برای تأمین نیاز چوبی صنایع سلولزی و مکانیکی چوب و تعادل قیمت محصولات چوبی در کشور و کاهش فشار اقتصادی روی اقشار آسیب‌پذیر جامعه را ضروری عنوان کرد.


وی با تشکر از آزادسازی حریم قانونی سواحل، اجرای طرح زراعت چوب و جنگلداری شهری در این مناطق را تصمیمی استراتژیک و فرصتی بسیار مهم برای تولید چوب، تأمین نیاز چوبی صنایع دانست تا با استفاده از خدمات پوشش گیاهی، امکان استفاده مؤثر از کارکردهای محیط زیستی و اقتصادی این عرصه‌ها، برای مردم مهیا شود.


به گزارش آنا، دومین اجلاسیه سراسری مجمع بسیجیان استان مازندران همراه با رونمایی از برنامه ۵ ساله توسعه و پیشرفت استان با حضور مسئولان استان در سالن اجتماعات الغدیر سپاه پاسداران انقلاب اسلامی مازندران برگزار شد.


انتهای پیام/۴۱۲۱/۴۰۶۲/



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب