دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
هماهنگ‌کننده و مجری طرح گیاهان دارویی دانشگاه آزاد اسلامی:

دانشگاه آزاد اسلامی به قطب تولید و فرآوری گیاهان دارویی تبدیل خواهد شد

هماهنگ‌کننده و مجری طرح گیاهان دارویی دانشگاه آزاد اسلامی گفت: دانشگاه آزاد اسلامی به قطب تولید و فرآوری گیاهان دارویی تبدیل خواهد شد.
کد خبر : 644962
ضرغامی

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، استفاده از ظرفیت‌ها و امکانات دانشگاه آزاد اسلامی در حوزه گیاهان دارویی ازجمله اهدافی است که این دانشگاه در سال‌های اخیر در قالب دانشگاه حل مسئله و کارآفرین دنبال کرده است. در همین راستا جلسه‌ای با حضور وحید ضرغامی، قائم‌مقام معاونت تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی، مدیران اداره کل سیاست‌گذاری این معاونت و غلام‌رضا نادری به‌عنوان هماهنگ‌کننده و مجری طرح گیاهان دارویی برگزار شد و وی به تبیین ظرفیت‌های موجود در دانشگاه آزاد و چگونگی بالفعل کردن این ظرفیت‌ها پرداخت.


ضرغامی با بیان اینکه دانشگاه آزاد در حال تدوین آیین‌نامه حمایت از کسب و کارهای روستایی است، عنوان کرد: ما می‌توانیم در این بخش از حوزه گیاهان دارویی به نحو احسن در ثروت آفرینی و کارآفرینی بهره ببریم. در سال‌های گذشته دانشگاه زیرساخت‌های مناسبی ازجمله گلخانه، زمین‌های کشاورزی قابل کشت برای تحقیقات اعضای هیئت علمی و دانشجویان و ... ایجاد کرده است.


وی افزود: دانشگاه آزاد اسلامی قصد ندارد در قامت یک تولیدکننده محصولات وارد بازار شود بلکه می‌خواهد بستر را برای رشد و تعالی دانشجویان به سمت یک فرد کارآفرین و یا دارای صاحب شرکت و کار ثروت آفرین، مهیا سازد. به این معنا که ما کارخانه تولید انسان کارآفرین خواهیم بود و ورودی‌های این دانشگاه تقاضای کار نخواهند داشت بلکه عرضه‌کننده کار خواهند بود؛ چراکه فارغ‌التحصیلان تمامی مؤلفه‌های خلق کار و ثروت را فراگرفته‌اند و با تجهیز کامل وارد بازار خواهند شد. ازجمله اهداف ما در این راستا، استفاده از پتانسیل گیاهان دارویی است و دکتر نادری که از اعضای هیئت علمی برجسته در تحقیقات و شناسایی این ظرفیت‌هاست، توانسته اقدامات خیلی خوبی انجام دهد و در آینده نزدیک ما با استفاده از این تجربیات دستورالعمل‌های مشخصی برای بالفعل سازی ظرفیت‌های دانشگاه آزاد اسلامی به‌صورت همه‌جانبه و با نگاه ملی را تدوین و اجرایی خواهیم ساخت.


در ادامه، نادری هماهنگ‌کننده و مجری طرح گیاهان دارویی دانشگاه آزاد اسلامی گفت: با توجه به وجود یک گلخانه یک هزار و ۵۰۰ متری مناسب در داخل مجموعه دانشگاه واحد زاهدان و وجود زمین زراعی و باغی ۲۰ هکتاری، بستر بسیار مناسبی برای راه‌اندازی کارگاه‌های فرآوری گیاهان دارویی (تولید اسانس اقتصادی) و دیگر طرح‌های اقتصادی کوتاه‌مدت مهیا است. بر اساس برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته دانشگاه آزاد اسلامی در آینده نزدیک به قطب تولید و فرآوری گیاهان دارویی تبدیل خواهد شد و استان سیستان و بلوچستان نیز بر اساس ظرفیت‌های موجود به‌عنوان پایلوت این طرح در نظر گرفته شده است.


نادری با بیان اینکه دانشگاه آزاد اسلامی می‌تواند با برنامه‌ریزی مناسب واحدهای زاهدان، ایرانشهر، سراوان، چابهار، نیک شهر و خاش به درآمدزایی مناسب دست پیدا کند تصریح کرد: در بخش صنعت نیز وجود کارگاه مجهز تراشکاری و کوره ریخته‌گری که سال‌ها بلااستفاده مانده می‌تواند به‌عنوان یکی از بخش‌های اقتصادی واحد زاهدان در نظر گرفته شود.


هماهنگ‌کننده و مجری طرح گیاهان دارویی دانشگاه آزاد اسلامی از برنامه‌ریزی لازم برای کشت زعفران ایروپونیک در تمامی واحدهای استان خبر داد و گفت: این طریقه کشت بسیار زودبازده و کم‌هزینه است و ازنظر کیفیت با زعفران‌های کشت سنتی تفاوتی ندارد.


نادری از انتقال یک تیم دانش‌بنیان در زمینه تخصصی (طراحی سه‌بعدی، ریخته‌گری و قالب‌سازی و تراشکاری و قطعه‌سازی) و انتقال کامل این شرکت به دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان خبر داد و افزود: طی قرارداد به امضا رسیده با دانشگاه جهت راه‌اندازی واحدهای ریخته‌گری و تراشکاری و قطعه‌سازی درآمد مناسبی عاید واحد خواهد کرد.


عضو هیئت علمی دانشگاه اراک خاطرنشان کرد: با توجه به وجود منطقه آزاد تجاری مکران و گمرک‌های ورود و خروج کالا، پیشنهاد گردید با هماهنگی مناطق آزاد و گمرکات، آزمایش‌های ورود و خروج مواد غذایی و مکمل‌های غذایی بر اساس امکانات موجود، توسط دانشگاه آزاد واحد زاهدان ارزیابی شده و گواهی‌های لازم صادر شود.


وی همچنین از راه‌اندازی کارگاه‌های تولید عرقیات و اسانس، شربت‌های گیاهی، چیپس میوه و فرآوری خرما و بسته‌بندی توسط دانشگاه آزاد اسلامی و با مشارکت ۵۰ درصدی بخش کشاورزی استان خبر داد و گفت: به‌طور مثال با توجه به گونه غالب درخت اکالیپتوس می‌توان با سرمایه‌گذاری ۱۰۰ میلیون تومانی، سالانه ۴۵۰ میلیون تومان سود خالص به دست آورد.


نادری از ظرفیت‌های حوزه فرش استان سیستان و بلوچستان نیز سخن گفت و خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه فرش سیستان‌وبلوچستان دارای کیفیت و طرح خاص است و جمعیتی قابل‌اعتناء در روستاهای استان تخصص لازم در حوزه بافندگی فرش را دارا هستند دانشگاه آزاد اسلامی می‌تواند با تهیه دار قالی و مواد اولیه بافت فرش، هم بستر اشتغال‌زایی را فراهم نماید و هم از فروش آن به سودآوری قابل‌اعتنا دست پیدا کند.


هماهنگ‌کننده و مجری طرح گیاهان دارویی دانشگاه آزاد اسلامی به برخی از برنامه‌های در دست تهیه دانشگاه آزاد اسلامی در استان سیستان و بلوچستان در راستای مسئولیت اجتماعی این دانشگاه در مسیر کارآفرینی و اشتغال‌زایی اشاره کرد و گفت: بر اساس بسترهای موجود تولید الکل از خرما و قندک در نیک شهر و سراوان، راه‌اندازی کارگاه تولید آبمیوه و رانی از قندک و شربت چای ترش زابل، خاش، میرجاوه و ایرانشهر، تولید شربت خرما غنی‌سازی خرما و بسته‌بندی و فرآوری خرما، پاپایا و انبه در سراوان، چابهار و نیک شهر و همچنین تولید علوفه هیدروپونیک (ایرانشهر، نیک شهر، زاهدان) در دستور کار دانشگاه آزاد اسلامی است.


انتهای پیام/۴۰۴۰/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب