پیشنهاد دولت برای جایگزین ارز ترجیحی پاسخگوی نیاز کالاهای معیشتی مردم نبود
کمال علیپور عضو کمیسیون ویژه جهش تولید مجلس در گفتوگو با خبرگزاری آنا ضمن اشاره به وظیفهٔ دولت برای حمایت از مردم در شرایط تورمی، اظهار کرد: وقتی کشور در حالت تورم بالاست و همچنین بعضی از اقلام و کالاها تحریم هستند، دولتها باید به کمک مردم بیایند و برای برخی از اقلام ضروری یارانه بدهند. موضوع ارز ۴۲۰۰ تومانی نیز به عنوان یک کمک برای مردم مطرح شد اما اینکه در اجرای این طرح توفیق داشتهایم یا نه، بحث دیگری است. اینکه دستگاههای نظارتی باید کنترل بیشتری میداشتند هم موضوع دیگری است.
به گفتهٔ این نمایندهٔ مجلس، باید دقت میشد افرادی که ارز ترجیحی دریافت میکنند حتماً همان کالای مدنظر را به کشور بیاورند. همچنین باید نظارت صورت میگرفت که به همان اندازه که ارز ترجیحی دریافت شده است، کالا وارد کشور میشد و در اختیار مردم قرار میگرفت اما متاسفانه دولت قبل در این زمینه مدیریت خوبی نداشت.
علیپور ادامه داد: متاسفانه سود ناشی از اعطای ارز ترجیحی بیشتر به جیب دلالها رفته است. در عین حال اگر ارز ترجیحی نبود، شاید شرایط بدتر از این میشد. شکی در این نیست که در شرایط تورم بالا اعطای یارانه به کالاهای اساسی مردم میتواند کمک کننده باشد.
عضو کمیسیون ویژه جهش تولید گفت: امسال دولت حذف ارز ترجیحی را مدنظر داشت اما در کمیسیون تلفیق هم با حذف ارز ترجیحی موافقت نشد و برنامه دولت و یارانه در نظر گرفته شده و دولت برای جایگزین ارز ۴۲۰۰ تومانی نیز مجلس را قانع نکرد.
بیشتر بخوانید:
اختصاص ۹ میلیارد دلار برای واردات کالاهای اساسی
وی خاطرنشان کرد: به نظر من در شرایط بد اقتصادی و معیشتی فعلی حذف ارز ترجیحی بدون در نظر گرفتن یارانه مناسی نمیتواند کمک کننده باشد و مشکلاتی به بار میآورد. سؤال ما این است که وقتی مرغ در جهان کیلویی ۹۰۰۰ تومان عرضه میشود و دلالها آن را با ارز ۴۲۰۰ تومانی میخرند، چرا به جای اینکه با اعطای ارز ۴۲۰۰ تومانی مرغ با قیمت ۱۰ الی ۱۲ هزار تومان به دست مردم برسد، با قیمت ۳۰ یا ۳۵ هزار تومان به دست مصرف کننده میرسد؟
علیپور گفت: از طرف دیگر دولت نیز برنامه صحیحی برای پس از حذف ارز ترجیحی ندارد، چه تضمینی وجود دارد که با حذف ارز ترجیحی به یکباره شاهد افزایش بیش از حد قیمتها نباشیم. چه تضمینی وجود دارد که قیمت دارو، نهادههای دامی، گوشت و دیگر اقلام اساسی و مورد نیاز افزایش چند برابری نداشته باشد. میبینیم الان با مطرح شدن بحث حذف ارز ترجیحی قیمت دارو چندین برابر شده است. اینها نگرانیهایی است که نمایندگان مردم داشتند.
این نمایندهٔ مجلس ادامه داد: دولت برنامههایی برای حذف ارز ترجیحی مطرح کرد، از جمله اینکه ۱۰ هزار میلیارد تومان برای جبران خسارت ناشی از حذف ارز ترجیحی دارو و مسائل دیگر اختصاص میدهد. لیکن ما به دلیل مشخص و کافی نبودن برنامه حمایتی دولت با حذف ارز ترجیحی در شرایط فعلی مخالف بودیم. مبلغی که دولت به عنوان یارانه مشخص کرده است و پیش بینیهای دیگری که انجام شده بود، نمیتواند پاسخگوی نیازهای معیشتی مردم پس از حذف ارز ترجیحی باشد.
انتهای پیام/
انتهای پیام/